מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


האלכוהול כבר זרם בוורידים, את קיבתנו מילאנו כבר לפחות כדי חציה, והתחלנו להתקדם לכיוון ה"שושקשווילי". השעה כבר הפכה מאוחרת, ואת המקום החלו גודשים בליינים צעירים, מצטרפים ואט אט אף מחליפים את הקהל המעט בוגר יותר שאפיין את המקום בתחילת הערב.

"שושקשווילי" התגלתה כבחירה נכונה לשעה זו של הלילה, בעיקר בגלל
המבחר העצום של בירות ייחודיות מכל רחבי הגלובוס. כבר במדרגות השתרך תור ארוך, ואת המרפסת המדהימה של המקום, המשקיפה אל הים ואל המבנים של יפו העתיקה, גדשו עשרות בליינים. "שושקשווילי" מנוהלת על ידי גולן דור, המוכר לחלקנו כאחד מהשותפים ב"ננוצ'קה" האגדית וב"ננה בר". למקום קרא בכינוי החיבה בו הוא מכנה את ביתו. שושקשווילי מציעה ללקוחותיה פתרון בילוי המבוסס על המטבח הארץ הישראלי. המקום מגיש ארוחות בוקר לאורך כל שעות היממה, לצד שורת מעדנים, פשוטים אך עם זאת טעימים להפליא, כדוגמת רול בריאות (טורטיית אבוקדו, גבינה וגמבה קלויה).

עייפים, אך בהחלט מרוצים, סיימנו את הערב ב"רג'ינה", בר מסעדה כשר, שעל אף הקהל הרב הפוקד אותו מצליח לשמור על אופיו האותנטי ומשדר פשטות וחמימות. התפריט במקום עשיר ובעל נגיעות בולטות של המטבח הביתי.

מתחם התחנה הוא אחד הפתרונות האולטימטיביים לבילוי, בכל שעות היום ובכל ימות השבוע. שפע המסעדות ומקומות הבילוי, לצד העיצוב האירופאי המושקע, ובתוספת מגרשי החניה המצויים בשפע בקרבת מקום, יהפכו אותו, ללא ספק, לאחד ממתחמי הבילוי החשובים והלוהטים של הקיץ בפרט ושל תל-אביב בכלל. צאו לבלות!

צילום: דורון סהר
מאת: מורן פרי
חוויה אולטמטיבית לבילוי תל אביבי
יש איזו שמועה שמסתובבת כבר כמה שבועות טובים, על מתחם חדש ולוהט בדרום תל-אביב. אז לא התעצלנו, ובאחד מערבי חמישי לבשנו את מיטב מחלצותינו, ושמנו פעמינו לעבר מוקד ההתרחשות
מסעדה: אתר ROL
במרחק של פחות מחמש דקות הליכה מנווה-צדק, על קו התפר שבין תל-אביב ליפו, שוכן מתחם התחנה. ותיקי תל-אביב יתקשו לזהות את מבני הטמפלרים וקרונות הרכבת ששוחזרו וחודשו, עד כדי כך שנדמה למזדמן למקום כי נחת בין רגע באחת מרחבות הבילוי של עיירה אירופאית.

התייצבנו בשערי התחנה בתשע בערב, מוקדם, כדי שנספיק לטעום מהמקום, תרתי משמע. מכל מה שאפשר. היפה והמעניין במתחם התחנה הוא השילוב המופלא, בדיוק במינון הנכון, של בילוי תרבותי בין תערוכות וגלריות, משקה קטן על הדרך, מגוון בוטיקים וחנויות רשת ידועות ואיך לא – מסעדות. והרבה.

את החלק הקולינרי של הערב פתחנו ב"ויקי-כריסטינה", טאפאס בר תחת כיפת השמיים. מעבר לעיצוב הקטלוני המקורי המופלא ובר השיש הענק והמרהיב, מתגאה המקום גם במערכת, מהחדשניות ביותר, להרחקת עטלפים. אין חשש, אפשר לשבת תחת עץ, לשתות לשוכרה, לתפוס שיחה טובה ולחטוף נשנוש מעולה ללא כל דאגה.

בהתאם לאוריינטציה הגיאוגרפית, התפריט מורכב כולו ממטעמים בעלי כינוי וניחוח ספרדי, וכולל סלטים, מטוגנים, פירות-ים, בשר וקינוחים. פינקנו את עצמנו בסנגריה מעולה, לצד פן קון טומטה – לחם הבית המוגש עם שמן זית, עגבניות ושום, "סביצ'ה" – סלט פירות-ים ולומו קון סבויה – סינטה בקר בציר יין אדום ובצלצלים בחומץ. הדובדבן שבקצפת הייתה הקסו אובריקו, גבינה ספרדית קשה המוגשת לצד אשכול ענבים רענן.

השעה הייתה רק עשר בערב, ואנו פנינו לכיוון "האיטלקייה בתחנה". לא, זו לא בחורה יפה. מדובר במסעדה מעולה, המציעה לאורחיה אלטרנטיבות בילוי שונות – אווירה אינטימית ורומנטית בפנים, ובילוי רועש קצת יותר, אך עדיין איכותי, ברחבה החיצונית של המסעדה. האיטלקייה מצטיינת בתפריט עשיר, על טהרת המטבח האיטלקי, הכולל אנטיפסטי, מרקים, פיצות, פסטות, מנות עיקריות וקינוחים. גולת הכותרת היא הגראפות המקוריות המוגשות במקום. גראפה היא סוג של ברנדי המיוצר מגפת ענבים, תזקיק פסולת ענבים שכבר נסחטה לשם יצירת היין.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על