מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


זה הזמן לציין שאת מנות הפתיחה משדרגים ב"שקד" בכ-11 סוגים שונים של סלטים מצוינים וטריים, הנעשים יום-יום במקום לפי מתכון סודי מזה דורות. סלטים אלו ימולאו כל אימת שיתרוקנו (ומילה של אלטמן - הם יתרוקנו). היה שם כבד קצוץ לצד חזרת, איקרה, חצילים עם ביצים וקישואים קלויים ביוגורט ורבים, רבים אחרים. אך יוצא הדופן שחייב בכל זאת התייחסות מיוחדת הוא סלט עגבניות עם בצל, שמיר ופלפל ירוק טרי קצוץ דק. בלי יותר מידי גינונים או תחכום. פשוט ירק טרי, שנחתך זמן קצר לפני ההגשה וטובל יפה בלימון, שמן זית ומעט מלח אך יודע להכין את הבטן ולפתוח את התיאבון.

אם הגעתם עד לכאן אסור בהחלט לפספס את הקבב ים שנטחן בידיו של חיים ממש מפילה פרידות. יצירת האומנות הזו פריכה, עדינה ומלאה טעמים אך רוטב היוגורט המגיע לצידה שבתוכו שמן זית ותועפות של פטרוזיליה וזעתר מעניקים למנה טוויסט מיוחד, אם כי היא טעימה מאוד גם ללא השדרוג.

שיפוד בן 9 שרימפסים טריים על האש היווה גם הוא יעד לתשבוחות של עפרה. היות וחברתי ידועה כאנינת טעם, לקחתי את אחד השובבים והכנסתי לפה. התוצאות לפניכם: מרקם הדג צופה במעטפת קריספית של אש גלויה ובטעם עסיסי מבפנים. משיחת השיפוד בשמן זית לפני הבטיחה הרגשה קלה בלבד של קצוות דג מפוחמים, שהוסיפו חספוס מיוחד ומבורך.

גם קלאמרי מטוגן הייתה בחירה נהדרת. שכחו כל מה שהכרתם מנישנושי ברים של מרקם צמיגי ומסטיק לעיס בטעם דג. פה מדובר ביצירת מופת קולינארית. הדג הטרי טוגן בצורת פלח (ולא טבעות) דבר אשר שמר על מרקמו הרך ושימר את טעמיו.

אך כלת הערב הייתה ללא ספק מנת הפורל המעושן, שגרם לעפרה להעלות זיכרונות מקיבוץ דגניה של שנות השישים, אז יצאה כנערה אל חופי הכינרת ושלתה סרטנים ודגים טריים מהימה הישר אל האש. "זה פשוט טעם של פעם" אמרה ולא הפסיקה להעלות זיכרונות. הפורל שלנו בילה קודם בתנור עישון מיוחד ונמשח, כלאחר כבוד, בשמן זית טרם העלייה על המוקד. פעילות אחרונה זו אפשרה לטעם העישון להתעדן ולהתחלק בגרון ללא ליווי תחושת צריבה מציקה המאפיינת בדרך כלל בשרים ודגים מעושנים. נפלא.

אפשר לסכם כי מדובר במסעדה פשוט מצוינת, לא מסתבכת ולא מפולפלת. מקום עתיק וספוג זיכרונות המציע ללקוחותיו הרבה, ובעיקר אוכל טוב ופשוט במחירים סבירים בהחלט, כי אצל חיים אוכל עושים באהבה, או לא עושים בכלל...
מאת: יאיר אלטמן
45 שנה של מצוינות ימית
צניעות, ותק ומתכונים משפחתיים סודיים הופכים את "שקד" התל אביבית להצלחה גדולה מזה 45 שנה. חיים שלו, הבעלים, מספר כי הסוד של המקום הוא קורטוב אהבה ויחס אישי. יצאנו לבדוק את עומקי תענוגות הדגים של "שקד" וחזרנו מדושנים ובחיוך זחוח
מסעדה: השקד
עולם המסעדנות בארץ - ובתל אביב בפרט - תחרותי ודורשני. הקהל הישראלי אוהב לאכול, מעריך איכות ומצביע ברגליים למי שלא עומד בדרישות. אולי משום כך מסעדות נפתחות ונסגרות באופן תדיר, ואורך חייהן של רוב המסעדות בבירת הגסטרונומיה הישראלית הוא כשנה בלבד.

יוצאות הדופן, אלה ששורדות שנים רבות והופכות לשם דבר, הן מסעדות שף טובות במיוחד, כאלה המצליחות לחדש את תפריטם ולקלוע אל תאבונו של הישראלי הממוצע, או כאלו שיש להן איזו אג'נדה להציע, בעלות אופי טיפוסי ואחר. כזו היא "שקד", המצטנעת בלוק שמרני ופשוט ברחוב החשמונאים. אלו הן מאותן מסעדות המהוות סוג של מנהרת הזמן אל נמל יפו של שנות השישים (לבד מהצעקות) – ריח הדגים הטריים, היחס החם, עיצוב פשוט ולא מצועצע ותיבול ביתי ומיוחד.

חיים שלו, בעל המקום, הוא למעשה הדור השני למייסדי המקום. אביו, אברהם, הקים את המסעדה בתל אביב של שנות השישים, כשהוא מביא איתו בכל בוקר שלל דגים טריים שהגיעו הישר מהרשתות. אברהם הכין את האוכל והשתמש בתיבול סודי ומיוחד והרבה - הרבה אהבה. את אותה אג'נדה, ללא שינויים, הוריש אברהם לבנו – וזה אולי מה שמסביר את הצלחת המסעדה משך עשרות שנים. קירות המסעדה עטופים טפטים של ביקורות עיתונים המתפעלות בכל פעם מחדש וגם הפעם, אני לא עומד לחרוג מהמנהג.

תפריט המקום מביא עימו רוח, ריח וטעמים של מטבח יהודי מזרח אירופאי. תוכלו למצוא כאן הכול - החל מגפילטע פיש, כבד קצוץ, חזרת, דגים כבושים מצוינים לצד שדרוגי מעמקים כגון לוקוס, מרק שרימפס, סרטנים כחולים וחצאי קלאמרי מטוגן במרקם עדין ומיוחד. את שולחנות המקום פוקד קהל לקוחות רחב, קבוע ונאמן. אם תשאלו את חיים, הסוד האמיתי של "שקד" הוא תוספת קורטוב של אהבה ויחס אישי.

הגעתי מצויד בידידה וותיקה – עפרה פולק, שעשתה את כל הדרך מהרצלייה על מנת לבחון יחד איתי לאיזה עומקי תענוג הדגים של "שקד" מגיעים. פתחנו בקרפאצ'ו פלמידה אדומה שהגיע בקישוטי מלח גס ללא לימון בכדי לאפשר לטעם הטבעי של הדג להישאר. הפלמידה האדומה היא קרובת משפחה של הטונה אבל טעמה מעודן יותר ובשרה אדום כהה, מזכיר במראהו את בשר הטונה. זוהי מנה מצוינת ומשום שהפלמידה ידועה בעדינותה המלצתי לכם לאכול אותו כפי שהוא, ולשמור את הלחם לספיגת שמן הזית שהתעשר בטעמי ים. קרפאצ'ו מוסר הייתה גם כן מנה נהדרת. הגרסה הזו מגיעה הפעם עם לימון והלחם במקרה הזה יהיה תוספת ברוכה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על