מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


אם יצאתם לרכוש סופגניות תיאלצו: א. לקנות לפחות 20 כאלו, כדי לנסות את כל הטעמים (אם כי יתכן שלאחר מכן לא תוכלו לצאת מפתח הדלת במשך הרבה הרבה זמן). ב. להתלבט בין כל כך הרבה פיתויים מדהימים: סופגניות במילויים של: נוטלה, ריבת חלב, גנאש שוקולד בלגי, תות שדה, קרם פטיסייר שוקולד או וניל, ריבת חלב, מנגו, אננס ופסיפלורה, מסקרפונה, קרם קפה ואגוזי לוז, גנאש שמפנייה ועוד ועוד. גם הציפויים לא יכזיבו – ראשית הם יפהפיים, צבעוניים ומושכי עיניים, ושנית הם מגוונים ומלהיבים: שוקולד בלגי בעיטור סוכריות קופצות, שוקולד בלגי מריר בעיטור קרוקנט, שוקולד לבן בעיטור מרשמלו קטנים; שוקולד לבן ופופקורן מתוק, ועוד ועוד, כיד הדמיון הטובה על מיטב הקונדיטורים של ארצנו.

מסעדות
במספר מסעדות בארצנו חוגגים את החנוכה עם מבצעים מלבבים. הנה מספר דוגמאות שאספנו במיוחד עבור גולשי ROL:
"לארא" הירושלמית – ביסטרו "לארא" החדש, השוכן ברחוב בן שטח, מציע לאורחיו חוויות מן המטבח שעליו מנצח השף (והבעלים) ליאור חפצדי ("ארקדיה", "קנלה" ו-Restorente De Vitorio). שף חפצדי מציג סגנון קולינארי ישראלי, המשלב השפעות מכל העולם. בתפריט מבחר של ספיישלים מתחלפים, חומרי גלם איכותיים, והרבה שילובים מפתיעים שמוסיפים את פרשנותו של השף למתכונים הקלאסיים.

לכבוד החנוכה מתכבד ביסטרו 'לארא' להזמינכם להדלקת נרות חגיגית, שתיערך בכל ערבי חג החנוכה במקום, וליהנות מסופגניות גורמה מופלאות, שנרקחו אופן אישי על-ידי שף הבית ליאור חפצדי וצוות המסעדה, שיוגשו לשולחן בסוף כל ארוחה על חשבון הבית. וגם: עסקיות לכל המשפחה עם ספיישלים מיוחדים שילדים אוהבים – רק בחג החנוכה! בואו לגלות את הטעמים והאווירה הנפלאה במקום, כי חג החנוכה הוא רק התירוץ כדי לעשות ניסים ונפלאות...
חג שמח מצוות "לארא".

"קאזה דו ברזיל" סניף ראשון לציון – בחג החנוכה הקרוב מסעדת הצ'רוסקרייה "קאזה דו ברזיל" בראשון לציון מגשימה לכם ניסים, עם שלל הטבות, לרבות מגוון ארוחות ילדים ב-19.99 ₪ בלבד. ב"קאזה דו ברזיל" תיערך חגיגה קולינארית מיוחדת לחג החנוכה, במסעדה הכי צבעונית בראשון לציון. המסעדה, השוכנת באזור התעשייה הישן בעיר, מגשימה ניסים לילדי ישראל בחג החנוכה. במהלך כל ימי החג מצפות לקהל הסועדים הרחב ב'קאזה' שלל הטבות מפנקות, הכוללות גם חלוקת סופגניות חינם לכל סועד, שלל פעילויות ברוח החג לילדים, הדלקת נרות משותפת ועוד הרבה הרבה שמחה.
בנוסף, בכל ערב מצפה לסועדים הפתעה חדשה ובלעדית, תוענק הטבה ייחודית מאת "קאזה דו ברזיל": קינוחי הבית בחינם, הנחות על מגוון ארוחות ומשקאות ועוד. רצוי להזמין מקומות מראש.

"אלפרדו" הפתח תקוואית – משפחת אלפרדו מאחלת לכם ולבני משפחתכם חג חנוכה שמח, מלא באור ואהבה ומזמינה אתכם לבוא וליהנות במהלך ימי החג מעסקיות הבוקר והצהריים! (החל מ- 45 ₪, בין השעות 9:00-17:00). בנוסף... הינכם מוזמנים להדלקת נר ראשון חגיגית! הסופגניות חינם!

"רנינג סושי" הרצליה פיתוח – "רנינוג סושי" – המסעדה האסיאתית עם הדגש היפני בשילוב נגיעות מערביות מהרצליה פיתוח, מתאפיינת במסוע המנות המשייט סביב לבר הממוקם במרכז המסעדה ומגישה לסועדיה שילוב מענג ביותר – תוך כדי ישיבה נעימה על הבר נוסעות אליך מנות קטנות ומשובחות של סושי, המתומחרות לפי סוג הדג, אופי המנה וצבע הצלחת, וכל מה שנותר הוא לאסוף אותן אליך ולהתמוגג על הטריות והטעמים המשובחים.

לכבוד החנוכה מחלקים דמי חנוכה ברנינג סושי: 20 ש"ח מתנה! בישיבה במסעדה בלבד. על כל הזמנה של 100 ₪. חג שמח!
חנוכה שמח ומלא אור לכולם!
מאת: מערכת ROL
חג חנוכה קולינארי שמח
מערכת ROL מגישה: שפע אינפורמציה, הצעות ותהיות ומתכון מיוחד – הכל לכבוד חג האורות, וגם... מספר הצעות חגיגות שלא תוכלו לומר להן לא. חג שמח!
מסעדה: אתר ROL
חג האורות, אולי המקסים בחגי ישראל ולבטח החג הכי עמוס מאכלים אהובים, הגיע! חנוכה 2010 הוא חנוכה שונה, ולו בגלל מזג האוויר השורר בארץ – האם מישהו מאיתנו זוכר חנוכה חם ויבש? היכן הגשם, סופות הברקים והרעמים? הרוחות העזות? נדמה שהפעם נוכל לקיים טקסי הדלקת נרות תחת כיפת השמיים, אפשר – אפילו בחוף הים.
אך למרות החמימות המוזרה אפשר וחשוב לחגוג גם השנה את ניצחון החשמונאים על היוונים, ניצחון האמונה, המזל והמח על הכוח. במשך שמונת ימי החג נתהדר כולנו באווירה הקסומה של הנרות הצוהלים בחנוכיות היפות, נתכנס יחדיו – ילדים והורים, סבים וסבתות, חברים וחברות – בבתים כדי לציין את החג, ליהנות מהאינטימיות שבו ובעיקר – לזלול סופגניות ולביבות שונות ומשונות עד אובדן עשתונות.

לביבות
מצאי רחב הלביבות והסופגניות מאוד רחב. נתחיל בלביבות, הפחות ורסטיליות ובכל זאת – לביבות הכי כדאי להכין לבד, וכמה שיותר קרוב למועד הגעת האורחים, אם כי לא ממש ממש בצמוד לאירוח, כדי שלא יישאר בבית ניחוח עז מדי של טיגון. זכרו – עניין הטיגון אינו חובה וניתן בהחלט לאפות את הלביבות, או לקלות אותן על מחבת המרוסס רק במעט שמן. ניתן להכין לביבות מסורתיות מתפוחי אדמה (בגירור גס או עדין, מלוחות או מתוקות, גדולות או זעירות), מקישואים, מבטטות, מתירס, מפראסה, מכרובית ועוד. כיד הדמיון הטובה עליכם. העיקרון זהה: ירק מגורר בתוספת קמח (או פירורי לחם), ביצים, ותבלינים.
לפניכם מתכון לווריאציה על לביבות מאת שף סהר רפאל ממסעדת "כרמים":
פילה פורל על לביבות כרישה ובטטה (2 מנות)
מרכיבים:
2 דגי פורל מפולטים ונקיים מעצמות
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
תבנית מרופדת בנייר אפייה

חומרים ללביבות:
1 בטטה קטנה מגורדת בפומפייה
1 כרישה קצוצה
2 ביצים
1 ענף תימין
זרעי חרדל גרוסים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
הכנת הדג: מניחים את הפילטים של הפורל על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. אופים בטמפ' °200 צלזיוס במשך 10 דקות.
הכנת הלביבות: שוברים ביצה בשתי קערות נפרדות. בקערה הראשונה מניחים את הכרישה עם מלח ופלפל ומעט תימין. בקערה השנייה מניחים בטטה, מלח ופלפל וקורט זרעי חרדל. טורפים את המרכיבים בשתי הקעריות היטב, ומטגנים מהן לביבות קטנות במחבת טפלון עם נייר סופג מעל.

אופן ההגשה:
מניחים את דג הפילה על צלחת ההגשה, ומעליו עורמים לביבות בטטה. מעל מניחים דג פילה נוסף ומעליו את לביבות הכרישה. עכשיו נוסיף מעט שמן זית ולימון בצד.
ניתן להגיש בתוספת רוטב יוגורט.
טיפ להכנה: מומלץ להכין את הבלילות של הלביבות מראש, וברגע שמכניסים לתנור את הדגים מטגנים את הלביבות – לטמפ' מושלמת של מרכיבי המנה בעת ההגשה.

סופגניות
לגבי הסופגניות הלבטים רבים: האם להכין לבדנו בבית סופגניות שמרים מסורתיות? ההכנה לא מאוד קשה, אך בצקי שמרים לא תמיד נוחלים הצלחה, והטיגון דורש כמות שמן מכובדת, ובכלל – מדובר במטלה רצינית. גם הפיתוי לצאת החוצה ולרכוש סופגניות עצום השנה, בשל המגוון האינסופי של סופגניות עם מילויים וציפויים שונים, מטוגנות ואפויות, מבצק שמרים או מבצק בריוש – דילמה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על