מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017
צילום: דן פרץ
הטרי והפריך הגיע עם איולי פלפלים טעים וחמאה. בנוסף אכל בן זוגי בהנאה לא מוסתרת סנדוויץ' עם נתח לבן צלוי, שהגיע בלחם מאודה – שינוי מרענן – עם איולי שום ודבש, פלפלים מעושנים, בצל בגריל, קרם שעועית חומה, ביצה כבושה וכוסברה, וליווה אותו צ'יפס תפוחי אדמה מעושן. "איזה סנדוויץ' כייפי!", הוא התפעל, "כל ביס חגיגה אמיתית".

אני בחרתי לפתיח סלט פאטוש, שהיה מרענן במיוחד ומרכיביו היו טריים ומתפצחים. המשכתי עם פילה בורי, שהיה דוגמא מצוינת למנת דג מופלאה – הוא הוגש על קרם חצילים מעושנים, עם פריקי לימונים כבושים, ולצדו תוספת תבשיל ערבי עשוי מחיטה מעושנת. המנה גם לוותה בעלי סתיו ירוקים, יוגורט כבשים ווינגרט עשבים. מנה כל כך ים- תיכונית, רעננה, פשוטה, אך עם זאת טעימה עד אין קץ ומרגשת.

לסיום חלקנו קינוח של צ'ורוס – שעושה כבוד לקינוח הדרום האמריקאי האהוב ומשדרג אותו עם תבלינים חמים, גנאש ג'נדוייה וצ'ילי, ונטבל בששון בקצף ריבת חלב, גלידת שוקולד לבן וקפה. יצאנו חזרה למציאות התל-אביבית. המולה, רעש והצורך למהר חזרה לעבודה, כל אלו לא העיבו על הצהריים הנהדרים שבילינו יחד. נישאים בקלילות הלאה להמשך היום על גבי הזיכרון הנעים בפה ובלב, של הארוחה הכייפית ב"מזללה".
מאת: מעיין בן-דע
האחות החצופה והטעימה
"מזללה" - אחות צעירה ושובבה של "כתית" – היא מפעל חדש של שף מאיר אדוני המוערך כל כך. תמצאו בה יצירתיות ויצריות, אוכל מרשים במגוון טכניקות וסגנונות, בר גדול עם תפריט לא שגרתי של קוקטיילים, ומבחר מתומצת של יינות איכות, ומקום מרהיב
צהריים בנחלת בנימין, עמוס, רועש, הומה. לפעמים זה מרגיש כאילו כל העיר הזו רק מחפשת במה לנגוס כל הזמן. מגוון מסעדות, סנדוויצ'יות, דוכנים ובתי קפה מנקדים את הרחוב הצר. אני ובן הזוג הצלחנו סוף סוף להימלט כל אחד מהמחויבויות היומיות שלו ולהיפגש לצהריים רגוע. הפעם ב"מזללה", שמכונה "האחות הצעירה והשובבה של כתית", ועל מטבחה ממונה מי אם לא השף הגאון מאיר אדוני.

אנחנו נמלטים מההמולה התל-אביבית לחלל הנעים של "המזללה". תקרות גבוהות, בר עץ ארוך, קירות לבנים וקיר אחד צבעוני בקצה. זה חלל מודרני המשרה אווירת סטייל תל-אביבית מגניבה. בפנים אור רך ונעים. כיף לראות את העיר דרך קירות הזכוכית, והיא נשקפת מהם כתמיד מעניינת, מרגשת, אך שקטה ורחוקה.

"המזללה" היא שיר הלל לתל-אביב בעיצובה הבאוהאוסי, בקהלה המגוון והצבעוני, במוסיקה שמשדרת גרוביות וכמובן באוכל. מאיר אדוני יצר פה שילוב צבעוני ומרתק של אוכל טוב מרחבי העולם (אסיה, מרוקו, אמריקה, הים התיכון ושלל עדות), דיוק והקפדה כמו שרק הוא יודע, והכול בחן, בסטייל וללא מאמץ.

בארוחה עסקית ב"מזללה" תיהנו מפתיח לבחירתכם ואחת מן המנות העיקריות במחירים 69-87 ₪, וכעת נוספה גם אופציה לארוחה עסקית במחיר 57 ₪ בלבד בה תקבלו לחם מחמצת ובחירה ממספר מצומצם יותר של מנות, אך בשום אופן לא מאכזב. הבנזוג הזמין כוס שרדונה ג'וני קיו שהיה מדויק ומרענן, לדבריו. אני החלטתי להתפנק על אחד מקוקטליי הבית המפורסמים, ולא הצטערתי. קרוטיני – קוקטייל על בסיס מיץ גזר סחוט עם סירופ ג'ינג'ר, וודקה, מיץ לימון וצ'ילי ירוק – היה מצוין ומאוד לטעמי. בן הזוג בחר באופציית ה-57 ₪ והיה לו גם תירוץ: כדי לפנק את עצמו גם בקינוח. לחם המחמצת המעולה,
הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על