מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


המנות הגיעו וחוסלו במהירות. גלילת החצילים הייתה עדינה וטעמה נשלט ברובו על-ידי גבינת העיזים, אך זו השאירה מקום גם לציפוי החצילים הרותח. מנה טובה שבהחלט מחדדת את התיאבון להמשך. מנת פטה הכבד הייתה נדיבה ומתובלת היטב והשתלבה טוב עם ריבת הבצל. האמת היא שאין שום דבר מפתיע בכך. מדובר בשילוב מנצח.

עוד כוס יין, והעיקריות הגיעו. ראשונה אכלנו את קדרת הראגו עגל, שכללה חתיכות עגל וירקות שורש ברוטב. המנה הייתה גדולה ומרשימה, ובהחלט יכלה "לסגור עניין" לאורח רעב במיוחד. הבשר היה רך מאוד, והרוטב העדין לא השתלט עליו. השילוב של ירקות השורש יצר טעם של מנה כפרית משובחת. למען האמת כעבור כמה דקות אכילה הייתי חייב לעצור באמצע בכדי שאוכל להקדיש את תשומת-לבי גם למנות האחרות.
הקדרה הצמחונית הייתה שונה בתכלית מקדרת העגל, וניחנה בסגנון אסיאתי מעט, עם נגיעות של בישול מסורתי. איך זה ייתכן אתם שואלים? זה ייתכן כאשר משתמשים ברוטב שכולל חלב קוקוס עם תרד וגבינת חלומי. הטעם היה מצוין, והמנה מומלצת גם לאלו מבינינו שתמיד הולכים על בשר.

דילגתי מעט בין הקדרות ואז עברתי לעיקרית השלישית: סטייק הסלמון. המנה הוגשה בליווי ירקות, שטעמם הזכיר משהו שבין צלוי לכבוש. טעם נפלא. הדג עצמו היה עשוי במידה הנכונה והצדיק את מקומו האחרון בסעודה, שכן המנה הייתה קלה יותר מקודמותיה.

למרות שבשלב זה לא ממש יכולנו לטעום אפילו ביס, עשיתי מאמץ אחרון והזמנתי לקינוח את פרפה החלבה. אני חייב להודות שמדובר בקינוח השווה ביותר שהכנסתי לפה בזמן האחרון. קר, מתוק וקליל. מלאים מלאים אבל לקח לנו כשתי דקות לסיים אותו. אספרסו קצר לסיום (חובה אחרי ארוחה טובה), פרידה קצרה מאורן, והופ... לאוטו. צריך להספיק לשוב הביתה לפני שהגשם יתחזק.
מאת: רועי שפר
חורף חם אצל נגה - בחוץ קר, הקדירה רותחת
מחפשים שינוי? מאסתם במסעדות העירוניות הבנאליות? מה דעתכם על מסעדה כפרית ייחודית בסגנון צרפתי? "הקדירה של נגה" שוכנת בכניסה למושב בית שערים בעמק יזרעאל והיא בהחלט השינוי המרענן לו ציפיתם
ביום גשום במיוחד, שסימן רק התחלה לימים סוערים אף יותר, מצאתי את עצמי נוהג בכבישי הצפון בדרכי אל "הקדרה של נגה". השם המסקרן לא אמר לי הרבה, והפרטים שהיו לי על המקום היו מעטים. רק לאחר שטלי ואני התיישבנו והמתנו לאוכל שיוגש, הבנתי שלא יכולתי לבחור יום טוב מזה.

משהו טוב עובר על עמק יזרעאל לאחרונה. תנופה גסטרונומית שהיא תוצאה של שילוב בין טבע לאוכל. הדבר בולט במיוחד בסופי השבוע, בחגים ובחופשות, אז ממלאים המטיילים או סתם עוברי אורח את המסעדות, והתוצאה היא תחרות שכולה רווח טהור של הסועדים. דוגמה מצוינת לכך היא מסעדת "הקדרה של נגה".

המקום נמצא בפתחה של המושבה "בית שערים", לא רחוק מקרית טבעון. המבנה בו שוכנת המסעדה עשוי כולו עץ, ומשווה למקום מראה כפרי מהסוג שלא רואים הרבה. לא בארץ בכל אופן. מיד לאחר שנכנסנו קיבל את פנינו בחיוך אורן, מנהל המסעדה, והוביל אותנו למקומנו. התיישבנו ליד החלון, כשברקע ממשיך הגשם לטפטף, והצצנו לחלל המסעדה. המקום דמה לבקתה כפרית. על הקיר היו תלויים כלי עבודה חקלאיים מתקופות שונות, רמז קטן להיסטוריה המשפחתית של בעלי המקום. לאחר הסקירה המקיפה של המקום מצאנו בנו התלהבות אמיתית – הנה אנחנו עומדים לסעוד במקום השונה במאה ושמונים מעלות מיתר המקומות העירוניים אותם אנחנו פוקדים לעייפה. כמה משמח.

פתחנו את התפריט והתחלנו לעיין. אני באופן אישי אוהב מאוד לקרוא ברפרוף על כל המנות בתפריט, לפני שאני מתעמק במנה מסוימת. בתפריט של "הקדרה של נגה" מושם דגש על בישול מודרני, שעושה שימוש בחומרי גלם איכותיים, אך בלי התחכמות-יתר בהצגת המנות לאורח. מעבר למנות ה"בית", התפריט כלל גם מנות קלאסיות של בשר ודגים, תפריט איטלקי ואף מנות לילדים. בזמן שהמלצרית פתחה לנו את בקבוק היין, בחרנו את גלילת החצילים במילוי גבינת הצאן, ואת פטה הכבד עם ריבת הבצל כמנות ראשונות.

תוך כדי ההמתנה לאוכל, שהייתה סבירה למדי, התיישב לידנו אורן וסיפר לנו קצת על ההיסטוריה של המשפחה כעובדי משק, ולאחר מכן על הרקע למסעדה, שהוקמה על-ידי הוריו. כך התגלה לנו כי אותה נגה המפורסמת, שעל שמה נקראת המסעדה, היא בעצם אימו, ושהמקום עצמו קיים כבר קרוב ל-20 שנה. התחרות בין המסעדות באזור רק גורמת למסעדה להשתפר ולשפר, סיפר אורן. הדבר מתבטא בתנור העישון, במקררים המיוחדים, באיכות חומרי הגלם ובדיוק שבהכנת האוכל. "אבל", הבהיר לנו אורן, "למרות התפקיד התובעני כמנהל המקום אני ממשיך ליהנות".

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על