מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


מנצ'ט אביש קיי וואט – בשר בקר מובחר קצוץ, מבושל ומתובל ברוטב חריף, היה טעים אדמדם, חריף וטוב. סגה אלצ'ה וואט – בשר בקר מבושל ומתובל ברוטב מעודן, לא חריף, היה טעים. במחלקת החריפים הלכנו על סגה קיי וואט – בשר בקר מבושל ומתובל ברוטב חריף, וטיבס – בשר בקר מוקפץ ומתובל בתוספת בצל ופלפל חריף – כולם היו נהדרים. לא הפסקתי לנגב תבשילים באינג'ירה. חברתי לארוחה היא צמחונית ולכן התרכזה בתבשילי קק אלצ'ה – אפונה צהובה מבושלת בתבלין מעודן, בידנצ'נא כארוט אלצ'ה – תבשיל ירקות העשוי מתפוחי אדמה, גזר, כרוב ותבלינים ובשירו – תבשיל חומוס טחון מבושל ומתובל בתבלין מעודן. בעוד אנחנו אוכלות ומתענגות אפילו זיכינו לכך שאתי, הבעלים בכבודה ובעצמה, דאגה להאכיל אותנו בכפות ידיה: "לפחות שני ביסים, כל אחת", על-פי המסורת.

אתי גם סיפרה שאת התבלינים לתבשילים "חבש" מייבאת באופן עצמאי מאתיופיה וטוחנת במקום לכל תבשיל. עוד למדנו שהאינג'ירה, החביבה עליי, נטולת קמח לבן לחלוטין ועשויה רק מקמח הטף המיובא. רוב התפריט מבוסס על חומרים טבעיים ומותאם לאוכלי אוכל בריא, כשר ואפילו צמחוני. "חבש" חביבה כל כך על לקוחותיה הקבועים, שיש מהם אפילו מי ששוכר את שירותיה לקייטרינג בחתונה. כן "חבש" עושים גם קייטרינג לאירועים, זה כשר, זה טעים והכי חשוב – זה ייחודי ומלהיב.
לא יכולנו לסיים את כל האינג'ירה הנהדרת שלנו, והתרווחנו על תה. אחר כך סיכמתי עם אתי שאני אורזת את מה שנשאר ולוקחת לעבודה למחרת, כי הכי טוב לאכול אוכל כזה מיוחד באמצע היום – ממש כמו לטוס לאתיופיה. ואם גם אתם רוצים להרגיש כאילו הגעתם לאתיופיה, כל מה שעליכם לעשות זה פשוט לקבוע עם מישהו ולצאת אל "חבש". תבלו!
מאת: מערכת ROL
אתיופיה זה כאן!
"חבש" – המסעדה האתיופית הוותיקה – שוכנת אמנם במקום חדש אך מלבד זאת הכל בה נהדר כמו פעם: האוכל המרתק, הטעים והאיכותי, שיטת ההגשה המקורית, השירות הנעים, והחוויה המיוחדת
"חבש" היא מסעדה אתיופית אותנטית ונהדרת. לאחרונה עברה המסעדה למיקום חדש, בדרומה של תל-אביב, בין בנייני משרדים לכבישים סואנים, ברחוב הנגב 8. המסעדה מהווה נקודת מפגש לאוכל עדתי, כשר, בשרי וצמחוני. "חבש" חיה ומבשלת כבר מעל לשש שנים – הספק מרשים! את "חבש" ביקרתי לפני כשלוש שנים, התארחתי בחיקה והתענגתי. אני אפילו זוכרת שלקחתי take away הביתה בסיום הארוחה. האוכל האתיופי השאיר לי טעם טוב (של אינג'ירה טובה) בפה.
לא רק שהאוכל ב"חבש" אמיתי וייחודי, "חבש" גם מארחת על-פי כללי האירוח האתיופיים. ומדובר בטקס אכילה מעורר תיאבון וסופר מיוחד. המאכלים כוללים מנות רבות צמחוניות ובשריות, והכל מוגש על מגש ענק מצופה מאפה אינג'ירה ענקי ועליו המאכלים מונחים כאיים בלב ים. על פי הנהוג, כל המסובים לשולחן אוכלים יחד מאותה אינג'ירה, ואף מאכילים איש את רעהו. לא יכולתי לוותר על התענוג.

הכניסה ל"חבש" הייתה כמו להגיע לחו"ל. עולם אחר בעיצוב, כמו גם עולם אחר בטעם. אתי המארחת קבלה את פנינו בחיבוק חם, דאגה לנו מהר ופינקה אותנו באינג'ירה ענקית מצופת איי תבשיל רבים. מיד בצעתי חתיכה מהאינג'ירה, ובידיים נטולות סכו"ם דגתי משלל התבשילים. לאינג'ירה טעם חמצמץ, שמקורו מצמח הטף – הקמח של האינג'ירה, שנותן סוויץ' עוקצני ומעורר לכל תבשיל. את שמות התבשילים אני בקושי יודעת להגות, אך אנסה לחלוק איתכם את הטעמים והצבעים שחווינו שם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על