מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017
עיזים, גאודת בקר ומוצרלה, ובמרכז הפיצה חלמון ביצה – וואו!!! הכל כל כך עדין ומשתלב בצורה אידיאלית, שום טעם לא סותר את האחר והכל מעצימים זה את זה וחלמון הביצה – איזה רעיון גאוני. קחו את המנה הזאת כהמלצה אישית ממני.

אחרי שאכלנו הכל לאט לאט, בכדי ליהנות מכל טעם וריח ככל שרק אפשר, נחנו קלות והחלטנו ללכת על הקינוחים, כי אם הם כחצי מהרמה של מה שאכלנו עד עכשיו אנחנו בידיים טובות. החלטנו לסיים עם פנקוטה המוגשת עם דובדבני אמרונה מתוקים ועם עוגת גבינה. כמובן שאין צורך שוב להזכיר שהכל נעשה בזו המסעדה, עד הפרט האחרון. בהתאם לציפיות שבנינו בעקבות הארוחה המדהימה, הקינוחים לא אכזבו. הכל מתוק ברמה הנכונה וניחן בשילוב טעמים מדויק ובגודל שבדיוק הולם את המקום שנשאר אחרי הארוחה הענקית הזאת. מילה אחת תסכם את הארוחה ב"גוסטו" – מדהים.

לסיכום קצת רקע על "גוסטו" – זוהי מסעדה איטלקית השוכנת במרכז העיר תל-אביב, בצמוד לכיכר רבין ולשדרות חן. מסעדת בת של המסעדה הידועה MESSA. מאחורי המסעדה מסתתר סיפור הצלחה אמיתי. הכל התחיל בצריף קטן (כן, כן, צריף, וזו לא הגזמה תיאורית), במרכז חניון רכבים, באבא ובבן, ובאהבה גדולה לאוכל איטלקי. המקום אפה פיצות מדהימות לכל היודע מה טוב לו, עד שיום אחד השף אביב משה גילה את המקום ונכנס לעניינים, והצריף הקטן הפך להצלחה תל-אביבית ענקית.

ב"גוסטו" תוכלו למצוא תפריט המשתנה לפי עונות השנה – פסטות ופיצות ומנות פתיחה מגניבות (תנסו את האבולטיני הוא מדהים), סלט לאותן הבחורות שמשחקות אותה לא רעבות – רק שצפויה לכן הפתעה בנות, כי גם הסלט הוא ארוחה מדהימה בפני עצמה, מגוון פסטות וקלצונה. בחורף מופיעים גם מרקים, ואם אתם מודאגים אז הירגעו כי המקום עושה גם משלוחים...

ומשהו קטן ומגניב לסיום: על קיר המסעדה מצוירים המון איורים, בין כל האיורים מסתתר המתכון המדויק של רוטב העגבניות המדהים.
מאת: עידן בר שי
איטלקית מבית טוב
"גוסטו" האיטלקית התל-אביבית היא מקום מושלם לכל סוג של ארוחה שמתחשק. כשרוצים מסעדה טובה, אבל גם לא מעוניינים למשכן כליה, ובעיקר כשמחפשים אוכל מצוין, שרות אדיב ונעים, ומיקום מעולה קרוב מאוד לכל מקום
מסעדה: גוסטו
ערב סתווי נחמד, סופסוף לא צריך לברוח מהשרב הכבד לתוך המזגנים ואפילו מחשבות קטנות על חולצה ארוכה מתחילות לחלחל לתוך הראש. מורן ואני החלטנו ללכת לאכול יחד, ואין כמו אוכל איטלקי למזג האוויר הסתווי שלנו. איפה אפשר למצוא אוכל איטלקי טוב אם לא בתל-אביב? אחרי שעות של חיפושים (או מה שיותר נכון – אהה הנה מקום מגניב, רוצה פה?) גילינו מקום פינתי, ממש על כיכר רבין, העונה לשם "גוסטו".

החלטנו ללכת עם האווירה האיטלקית עד הסוף, והזמנו שתי כוסות לימונצ'לו לפתוח איתן את הערב. המלצרית המדהימה שלנו דאגה, בגאווה מקומית חמודה, לעדכן אותנו שהכל נעשה כאן ממש. איזה כיף ליהנות מאלכוהול טוב בערב נעים עם חברה טובה ואוכל מעולה! שיכורים קלות התחלנו להעמיק בתפריט וגילינו עולם מרתק. למנות ראשונות החלטנו להתפרע והזמנו איבולטיני חצילים וצלחת נקניקים, או במילים קצת יותר ראויות לתיאור המנות הללו – רצועות חציל קלויות, העוטפות גבינת עזים משובחת, וכל הסנסציה הזאת צלויה על מחבת לוהט ברוטב עגבניות איטלקי מדהים; ומגש ובו שלושה סוגי נקניקים – סמוליני, חזה אווז ופרושוטו! אילו יכולתי להעביר הבעות פנים דרך הנייר הייתם אוכלים את הנייר מרוב התפעלות. הנקניקים היו מדהימים. כולם יובאו במיוחד מאיטליה. והחצילים – מנה פשוטה אבל עשויה ממרכיבים טובים – התגלתה ככזו שאין שום דבר פשוט בה בכלל. כל המנות לוו בלחם הבית, שנאפה במקום, ולא נקנה מאיזה מקום שאף אחד כבר לא זוכר את התאריך שאפו אותו בו. ביס אחד גילה לנו שלחם הטימין-אורגנו של "גוסטו" זו דרך מצוינת לפתוח ערב טוב.

בבחירת המנות העיקריות החלטנו ללכת בעקבות הצעת המלצריות. מורן הזמינה את פיצת הדגל לאוכלי הבשר ואנוכי מאפה קלצונה סלמינו – מאפה בצק איטלקי מהביל מאדי בישול, ממולא בשלוש גבינות איטלקיות: גאודה עיזים, גאודה בקר ומוצרלה, והכל ברוטב עגבניות מיוחד, ואם זה לא מספיק נקניק סלמינו ובצל וגמבה. זו מנה מדהימה. כל כך פשוטה ובעת ובעונה אחת קסומה ומסקרנת, ועוד עם שם איטלקי כזה היא תכבוש גם את אניני הטעם שבנינו. פיצה ג'מבון התגלתה כפיצה דקה וקריספית שאתה רק יכול לחלום להצליח לעשות כזאת בבית, ומעל רצועות שינקן דקות חרוכות בדיוק במידה הנכונה ומפיצות ריח ממכר, פרמזן איטלקי אמיתי, זיתי טסוס מלוחים, ואם זה לא מספיק אז שוב גאודת
הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על