מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


לראשונות פתחתי עם נתחי פרגית ברוטב טחינה וסילאן, על מצע סלט עגבניות חריפות ואורוגולה. נתחי הפרגית הוגשו על שני שיפודים והיו רכים וטעימים עד כדי כך שהחלטתי לא לעזוב את השיפודים ונגסתי בהם ללא הרף. זה היה ממש טעים. לאחר בליסת הבשר לא פסחתי על הסלט, שהיה חריף, רענן טעים. בקיצור 5 דקות מזמן ההגשה כבר לא נראתה המנה ונותרה רק צלחת ריקה. שתיתי את קוקטייל הבית – שמתחלף כל יום. אני זכיתי לטעום את ה-Passion cup , שהכיל פסיפלורה וג'ין, והיה בדיוק שילוב של מה שאני אוהבת.

לרעבוני הזמנתי המבורגר "גרינשפאן", הלא הוא מנת הבית. ההמבורגר הכיל אנטריקוט ופילה, והוגש בלחמנייה עם פטריות חמות, שהושרו ביין לבן ושמן זית עם בצל מטוגן, ועשו את ההמבורגר למנת הבית החדשה של התל-אביבים – ובצדק (לפרוטוקול ייאמר שהמקום מפוצץ בימי א' ועושה רושם שתל-אביב ממש עטה על השלל ההמבורגרי של "גרינשפאן").

בין לבין שתיתי עוד קוקטייל – הפעם בחרתי בקפירינייה דובדבן, שהרוותה את צימאוני והעלתה את רמת האלכוהול ומצב הרוח. על כל אלו ניצח השירות המיומן של הצוות ושל אלינור המלצרית. לא יכולתי לסיים את הערב בלי קינוח. הקינוחים ב"גרינשפאן" מיוצרים במקום ומעוררים תאווה. הזמנתי סופלה שוקולד, שהיה דומה בצורתו לכל סופלה אחר שהזמנתי, אך הטעם והנימוחות שהפגין הכתירו אותו מיד בתואר "אחד מדברי המתיקה המענגים ביותר שחוויתי לאחרונה". מן הסופלה המיוחד הזה התפקע רוטב שוקולד חמים ונימוח, שבסופו זרם גם רוטב שוקולד לבן. התענגתי מאושר והבטתי אל-על. את עיניי לכד השלט של רחוב יואל שאמר: "והיה ביום ההוא וייטפו ההרים עסיס". עסיס? יותר נכון שוקולד, שוקולד של הסופלה של "גרינשפאן" המוסד התל-אביבי החדש.

הנחייה: בסיום קריאת הכתבה יש לקום מהכיסא וללכת ל"גרינשפאן", ותגידו שאודליה מהעיר הגדולה שלחה אתכם.
מאת: אודליה צדוק
גרינשפאן – בא לשכונה בחור חדש!
בצפון צפון תל-אביב, היכן שמי הירקון מתערבבים כבר עם מי הים ונושקים לאדמת הפארק, מול סופר "באבא" המיתולוגי, נפתח לאחרונה ה"גרינשפאן" רסטו-בר. פחות מחודש לאחר הופעתו כבר ברור לכולם ששחקן חדש נכנס לתמונה, ומביא אותה בפייט גם לגדולים. ועכשיו – לעמוד בתור!
אני כתל-אביבית טיפוסית מבקרת בהמון מקומות. משתדלת לפקוד כל בית-קפה, מסעדה, פאב, דאנס-בר שרק נפתח. אפשר לומר שאני האנציקלופדיה של תל-אביב. עכברית העיר. בכל ביקוריי הבנתי שיש מעט מקומות שמצליחים לרגש אותי. נדירים המקרים שאני יכולה לומר לעצמי "וואי במקום הזה יש משהו... (אווירה, תפריט, שירות) שיהיה לי כיף לחזור אליו". וכך אני תמיד מחפשת את המקום האולטימטיבי.

זה היה ליל קיץ חם, מצאתי את עצמי רעבה במרכז תל-אביב, לא סתם רעב, רעב למקום מיוחד, למשהו חדש עם טאץ'. תל-אביב המתה אדם, כאילו חיכתה גם היא למשהו החדש הזה, המרגש. ואז הוא נגלה לנגד עיניי: "גרינשפאן", מקום חדש הממוקם בירמיהו 54, פינת רחוב יואל – ממש מול קולנוע פאר. "גרינשפאן" נפתח ב-12 ביולי, ואני בעצם ביקרתי במקום כשהיה בן פחות מחודש. הייתה לי הפתעה מרגשת – אמצע השבוע, ערב, וה"גרינשפאן" מלא. ל"גרינשפאן" המעוצב והאלגנטי, חצר עם ספסלים, פינת ישיבה ובר פנימי. אווירה – יש! משהו קסום באמצע תל-אביב – יש! אז על פי הגדרתי זהו "המוסד התל-אביבי החדש". "הגרינשפאן" מציע פינה רגועה עם נגיעה תל-אביבית – איך אפשר שלא? מוסד כבר אמרתי?

למוסדנו החדש תפריט ארוחות בוקר לסופי שבוע, שלא היה מבייש אף בית מלון. בין שלל המאכלים הממתינים בתפריט ניתן למצוא: ארוחת בוקר ישראלית עם נגיעות תל-אביביות, בלוויית קוקטייל במקום משקה קל, ואף עוגת גזר כקינוח שימתיק את חכנו. בוקר "גרינשפאן" – פוקצ'ת הבית עם מגוון ממרחים, סלט ושנאפס; בוקר טרבין – עם שקשוקה, טחינה ולבנה בליווי פוקצ'ת הבית וקוקטייל; בוקר דינר – פוקצ'ת הבית, עם פנקייק, סלט פירות, שתייה חמה וקוקטייל; ולטבעיים שבינינו – יוגורט צאן עם פירות העונה, גרנולה ודבש, כמובן בתוספת שתייה חמה, עוגת גזר ואיך לא – קוקטייל. וואי – התפעלתי מארוחות הבוקר עם הטאץ' ואצתי רצתי אל שירית, הבעלים, כדי לברר עוד עליהן. זו אמרה שהן מוגשות כל סוף שבוע בין השעות שמונה בבוקר לחמש אחר הצהריים (ממש בראנץ') ואף הוסיפה שכל המקומות במסעדה כבר הוזמנו לסוף השבוע הזה, אז רצוי תמיד להזמין מקום מראש. עוד גליתי שבימי ראשון מציעים ב"גרינשפאן" שלל מבצעים – המבורגר הבית ב-29 ₪, בירה ב-10 ₪ וקוקטייל הבית ב-15 ₪. למקום יש גם עסקיות צהריים תל-אביביות, בהן מוגשים סלט הבית, שתייה ומגוון מנות עיקריות של פסטות ובשרים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על