מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


הפאד תאי עוף חריף, מנה חדשה שטומנת בחובה חריפות, הייתה הגיבוש הכי טוב שאני ובני יכולים לאחל לעצמנו. המנה הוגשה בצורה חדשה – הבוטנים בצד הצלחת, כמו הנבטים ופלח הלימון. על פי המלצתה של יעל ערבבנו את הכל וטפטפנו מעט לימון. לקחנו ביס וחייכנו אחד לשני במבט של: "איך הם יודעים לעשות פאד תאי טעים הג'ירף האלו!" פשוט לקחת ביס ולהתרגש. גם מהמנה החדשה וגם מזה שהטעם כל כך טוב. הפאד תאי תובל במעט בפפאיה ירוקה, האטריות היו הבסיס המושלם, והחריפות של המנה הייתה מדויקת. פשוט ליהנות, גם מחריפות טובה!

כדי להקליל את הערב בדג וגם לטעום עוד מנה חדשה, הוספנו גם מנת נתח סלמון במרינדת מיסו עם סלט קולסלו אסייתי ואורז עם שבבי תרד. עם בטן כבר די מלאה עטתי על השלל – פשוט מפתיע כמה המיסו עושה טוב לסלמון. כל ביס מהסלמון היה פשוט עונג צרוף, עושר של טעמים ונחת. גם טעים וגם בריא. בני הביט בי בפליאה על ההסתערות, ושלף גם הוא מזלג בדאגה שאחסל לו את הסלמון לפני שיספיק לטעום. שתדעו שהמנה הזו הצדיקה את ההסתערות שלי. הדג היה עסיסי וטרי, והמיסו הוסיף לו ליטוף אסייתי.

יעל פינתה לנו את הצלחות הריקות. את החיוך על פנים לא יכולנו להסתיר. אז היא המליצה שנקנח עם קראנץ' שוקולד-בוטנים – שבע שכבות של בצק בוטנים, קרם טופי, פאדג' שוקולד, גנאש שוקולד וחמאת בוטנים – הכל בחבילה אחת. היא אכן צדקה בהמלצתה. אוסף של שכבות מתוקות-מלוחות, היה הקינוח הכי טוב שיכולנו לבקש. שלקנו את הליצ'י מכוס הקוקטיל הוותיקה שאיתנו ויצאנו שבעים ושמחים מ"ג'ירף גריל". קרצתי לבני בחיוך שיש עוד מנות שטרם טעמנו ולכן בטוח נתראה בקרוב מה גם שכמו שכבר אמרתי – אצלי כל יום וכל שעה מתאימה ל"ג'ירף"!
מאת: אודליה צדוק
המוכרת והמדוברת
כולם מכירים את הג'ירף – המסעדה האסיאתית המפורסמת ביותר בארץ, ועכשיו יש לה מיקום חדש, מורחב ונוח עם תפריט שבו שלל הפתעות חדשות ונפלאות. איפה? ברמת החי"ל ברחוב ראול ולנברג. אל תחמיצו את החוויה!
ישראל עובר בעשור האחרון תהפוכות קולינריות. טרנדים הולכים ובאים. סושי לצד יוגורטיות, טורטיות נפתחות ונסגרות... תמיד אנחנו מבולבלים (שלא לומר, מסונוורים) אל מול כל השפע העצום הזה. קשה להחליט איפה לאכול. בעידן כזה של אופנות קולינריות באות והולכות אני נשארת יציבה בדעתי: "אין על ג'ירף!", אני מצהירה תמידית בפני חבריי. ב"ג'ירף" פשוט כל מנה מנצחת. בשבילי – כל יום הוא יום ל"ג'ירף" וגם כל שעה!
בכל אחת מהמסעדות של "ג'ירף" יש פאן שונה עם טאץ' אישי – "מועדון הקצינים" הרשמי ברחוב הארבעה, "ג'ירף קפה" הנינוח בהרצליה פיתוח, והאבא הנצחי באבן גבירול בתל-אביב. ברמת החייל שוכן לו "ג'ירף גריל" שמתייחד במנות גריל. לאחרונה "ג'ירף גריל" עבר למקום מרווח באמצע רחוב ראול וולנברג, עם מנות דים סאם, מנות פאד-תאי ומנות גריל חדשות. יש שם מקומות ישיבה באוויר הפתוח והרבה ממה להתרגש.
הייתי חייבת לחנוך את "ג'ירף גריל". לקחתי איתי את בני, ידידי המקסים.

הוא ידאג לגלגל אותי מצחוק באוויר הפתוח ואני אהיה אחראית לבחירת המנות הכי טובות. כי גם בין חברים טובים עושים עסקים. חמים ורעבים הגענו להתיישב במרפסת של "ג'ירף גריל". איתם המקסים ביקש לפנק אותנו ב'טוקיו ביטר' – קוקטיל חדש ומרענן של צ'ויה, ליקר פונט א-מס, סודה ופלח לימון. עשינו לחיים והיינו מרוצים. החמוץ-מתוק הקר והנפלא הזה היה בדיוק מה שהיינו צריכים להתחיל ערב של אוכל טוב.

יעל המלצרית המקסימה הביאה לנו את המנה הראשונה. דים סאם פטריות כמהין. פתחתי את סלסלת הדים-סאם שהונחה לפנינו כמו תיבת פנדורה. עננת ארומה הציפה אותי ואת בני וגרמה לנו להציץ פנימה. בפנים נחו להם שלושת הדים-סאם, עדינים, ריחניים ומזמינים. מבעד לבצק העדין והייחודי של "ג'ירף גריל" ניתן היה לראות את הכמהין בחצי שקיפות. אפילו לחתוך את הדים-סאם הייתה חוויה. הטעם אכן היה משובח. טעמי הכמהין השתלבו עם מעט בצל, הבצק הדק נתן את הכבוד הראוי לפטריות, וכל ביס נתבל ברוטב הכמהין שהתלווה אליו. אכלנו את הדים-סאם בטקסיות חגיגית, היה קשה להיפרד מסלסלת ההפתעות הטעימה הזו. לאור הפרידה הקשה שחווינו החליט איתם לפנק אותנו בליקר ליצ'י עם פרי. עוד צינון טעים לערב משובח. אפילו האלכוהול פה עולה על הציפיות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על