מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


כמנה ראשונה הוגש לי לחמאג'ון (בצק אפוי עם בשר ועשבי תיבול – 19 ₪). תשכחו מכל החיקויים שאולי פגשתם במקומות שלא מבינים באוכל טורקי – כאן זה הלחמאג'ון האמיתי! שמות המנות בתפריט מעניינים כשלעצמם - ותיאורי המנות מגרים בהתאם - וכך תוכלו לפגוש בין המנות הראשונות גם מנות כמו איצ'לי קופטה (קציצות בורגול פריכות במילוי בשר עם צנובר), אימאם ביילדי (סירות חצילים מטוגנות במלית בצל ועשבי תיבול) וג'ג'יק (מרק יוגורט עזים צונן עם מלפפונים שום ונענע) – כולם ב-19 ₪.

כחובב בירות כפייתי, שמחתי למצוא ש'אפס פילזן' זה לא רק שמה של קבוצת הכדורסל שבשנות ה-90' היתה אימת מכבי ת"א בגביע אירופה - הבירה הטורקית שמייצר הספונסר של אותה קבוצה הוגש לי, כליווי מרענן לארוחה, וטעמה התגלה כעדין ומלטף את הגרון.

כמו הבירה שזרמה, המשיך לזרום גם האוכל: שיש קופטה הוא שמה של המנה העיקרית, שהשביעה אותי לחלוטין (והיא מורכבת משיפודי קבב עם פיסטוקים ונענע, עם תיבול מסורתי – 49 ₪). אל תתבלבלו עם הקבב המסורתי, שבוודאי מוכר לכם מהנפנופים מעל האש – השיש קופטה של "גפן" זה מעדן גורמה עממי אתני של ממש. משביע, אבל לא כבד. ממלא, אבל לא מעיק על הבטן. מומלץ מאוד.

בסוף הארוחה הוגש לי בחיוך קפה שחור מהביל, חזק ומרגיע. החוויה הטורקית היתה מצויינת ושווה כל שקל. ל"גפן" מומלץ להזמין מקומות מראש!

מסעדת "גפן"
רחוב שוקן 19, תל אביב
טלפון: 03-6827788
מאת: תומר שי
גפן: טורקיה בישראל
אוכל טורקי ביתי מדהים ומושקע עד המרכיב הכי קטן; אווירה משפחתית ויחס חם; תפריט עם מנות ששמן בלבד גרם גם לסולטן הטורקי להזיל ריר ומתכונים משפחתיים סודיים שעברו מדור לדור, בתערובת השפעות ייחודית ממטבחי מזרח ומערב. האוכל טורקי, הלב יהודי. מסעדת "גפן", טעים להכיר: המסעדה הטורקית הכי אותנטית בת"א
כשטועמים אוכל ביתי אמיתי, מרגישים בקלות את ההבדל: את המתכונים העשירים, שמושתתים על סודות משפחתיים שעוברים מדור לדור; את ההכנה העצמית של כל המרכיבים, הרטבים והתבלינים, שאין בהם דבר מלאכותי או משומר; את האהבה הגדולה והחום, שמושקעים בתהליך הבישול.

כשבישול ביתי אמיתי מתחבר למטבח אותנטי איכותי, שולחן האוכל הופך לגן עדן של ממש. חוויה כזו פגשתי במסעדת "גפן", המתמחה במאכלים מהמטבח הטורקי המשולב במטבח יהודי, על סודותיו שנצברו מאות בשנים, עוד כשישבו אבות אבותי משפחת דלמה (שמנהלת את המסעדה) בספרד. אחרי הגירוש הגיעו אבות המשפחה, כמו יהודים רבים אחרים, לטורקיה, כשהם מביאים איתם את מנהגי הבישול הישנים, בתוספת ידע שצברו בנדודיהם, וכשהתיישבו בארצם החדשה שילבו בתרבותם הקולינארית השפעות מהמטבח המקומי. התוצאה היא מטבח ייחודי, שבטורקיה נחשב ליוקרתי - "אוכל כמו שהסולטן היה אוכל", כדברי לינט, השפית והבעלים.

"גפן" שוכנת ברחוב שוקן, סמוך לשכונת פלורנטין. תפריט המסעדה כולל מגוון עצום של מנות הבית (שאם תרצו, יוגשו לכם לטעימה בתחילת הארוחה, כדי לבחור מתוכם את האהובים עליכם ביותר). בנוסף, מבחר מנות ראשונות (אסור להחמיץ את הלחמאג'ון!) עיקריות בשריות דשנות וקינוחים – הכול על טהרת המטבח הטורקי האותנטי הייחודי.

השבוע, זכיתי לאכול ב"גפן". אחר כבוד, ותוך חיוכים לבביים של לינט ובעלה סבי, הובלתי אל השולחן, שהוצף במהרה בשלל מנות הבית, ביניהן עלי גפן, במיה, עלי מנגולד עם לבנה, סלט חצילים עם שמן וסלט שעועית. המנות הללו, שמהוות פתיח מצויין לארוחה או תוספת, עלות כל אחת מהן 12 ₪ בלבד. עלי הגפן כאן זו אמנות של ממש: רך, מתובל בעדינות וטעמו מדהים – אחת מספינות הדגל של המטבח הטורקי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על