מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים מגלים כי המחירים בפריפריה כבר עברו את המחירים של מקומות בערים הגדולות, מקומות שההוצאות התפעוליות הקבועות שלהם גבוהות לעין שיעור מאשר בכפר. אם פעם היה מגיע מישהו מגדרה לתל-אביב לביקור, אחר כך הוא היה אוהב להזדעזע בקולי קולות מהמחיר של סלט ירוק בעיר הגדולה "ומה הם שמים שם? כמה עלי חסה בסך הכל". כיום, קערת הסלט התהפכה על פיה – ובהרבה מקומות בצפון ובדרום תל אביבים מרגישים מרומים. אבל לא ב"גאיה ביסטרו בר" - ובטח לא מול כזה קונפי של אווז…

קונפי אווז נעשה, על פי רוב, בבישול איטי של שוק האווז. במקור נועד הקונפי לשימור הבשר, עטוף בשומן, בצנצנות זכוכית גדולות – ואחרי שפותחים את הצנצנת ממיסים בחום התנור את השומן ומקבלים בשר רך ופריך עד מאד. במסעדות מודרניות גילו כי השיטה הזאת מניבה בשר טעים ופריך שקל להתמכר לטעמו. בייחוד זה של "גאיה ביסטרו בר", עם ירקות שורש ורוטב שאנשים תרבותיים שכמותנו ליקקו מהאצבעות, טובלים שוב ושוב בצלחתו של אותו אומלל שהיה חכם להזמין את המנה אבל לא מספיק זריז לאכול אותה בשלמותה. כל המנות שטעמנו ב"גאיה" היה בהן משהו חכם, מוקפד, איזשהו ניצוץ. אפילו סלט ירוק היה מענג במיוחד. אני לא מפרט כל מנה ומנה כי "גאיה ביסטרו בר" היא מסוג המסעדות בהן התפריט מתחלף מדי פעם, לתת פורקן ליצירתיות של השף ולעונתיות של המצרכים. שיחליפו מה שהם רוצים – רק שישמרו על הרמה הזאת.

גיא וגיא הבריקו גם בקינוחים. מבחר קטן של הברקות. כמו קרם-שניט עם בצק דחוס, דק ופריך, פאי פירות מהמם, ועוגת שוקולד דחוסת טעם. חכם ונהדר. ישבנו שם עם פרצוף מדושן עונג. בחיי, אפילו הקפה היה משובח. ואל ייקל נושא הקפה בעיני אף אחד: אם יש משהו שמדכא את אוהבי האספרסו, המקיאטו והקפוצ'ינו – זה לסיים ארוחה טובה בקפה דלוח. מצער כמה מקומות כושלים דווקא עם הטעם שנשאר אחרון בפה, ומשמח שהברמן החמוד של "גאיה ביסטרו בר" הצליח גם שם. מהשולחן השני שמענו כי לוותיקים של בנימינה המקום קצת חדשני מדי – ואני אומר: התעוררו, יש לכם כאן אוצר!
מאת: צחי בוקששתר
ימי בנימינה
דווקא כאן, באיזור התעשייה של בנימינה, מצאתי את אחת המסעדות הנועזות והמרתקות בארץ. "גאיה ביסטרו בר" מציעה בשרים, דגים ופירות ים ברמה עילאית ומחירים נמוכים, שיגרמו לתל אביביים פשוט לא להאמין. אוצר של ממש!
בנימינה תמיד מצטיירת כמקום מפעם, מן נציגות של ארץ ישראל הישנה והטובה. אפילו הכניסה לאיזור התעשייה של בנימינה, עם תחנת הרכבת הבנויה אבן, מתאימה לדימוי. כאן היית מצפה למצוא, במקרה הטוב, פלטת גבינות טובה עם יין מקומי, או חומוס הגון. המקום האחרון בעולם לחפש בו מנה של "טאטקי פילה בקר בטריאקי תפוחים וג'ינג'ר". אבל זה בדיוק מה שאכלנו שם, באיזור התעשייה. בנימינה מוקפת כרמי גפן, ואכן - כבר אכלתי שם עלי גפן ממולאים אצל חברים. אבל לא "עלי גפן עם שרימפס סרטנים ואורז ברוטב שמנת ואוזו". כן, דווקא שם, באיזור התעשייה של בנימינה, נמצאת אחת המסעדות הנועזות והמרתקות בישראל. חשוב מכך, יחסית למקום כזה ואוכל כזה נתקלנו שם באירוח לא שחצני ובאווירה נינוחה. החל משיחי הלבנדר שנשתלו מסביב ל"גאיה ביסטרו בר", דרך העיצוב הרגוע עם רצפת המוסכים האדמדמה וכלה בבר העץ והתקרה הגבוהה – המקום הזה משדר בדיוק את המקצועיות הנעימה שחסרה לנו על פי רוב במסעדות שמחוץ לערים הגדולות.

בהמשך נתגלה גם כי עלי גפן עם שרימפס וסרטנים יכול להיות דבר טעים מאוד, כמו גם לחם חם ופריך שנאפה במקום, ואפילו כיסוני סלק שגבינת עזים מותכת נוזלת מהם אל הצלחת. גיא בן אשר, השף של "גאיה ביסטרו בר", עבד במקום או שניים מהליגה העליונה ופיתח את הכשרון שלו היטב. עם השותף שלו, אשר על הניהול והאירוח, גיא דלאל, הם הצליחו להקים כאן פנינה שהייתה מצליחה גם בתל אביב או הרצליה, עם אוכל שהיה בהחלט מחדש גם לאנשי ההיי-טק שבעי המסעדות של המרכז.

תפריט יינות לא גדול ומדוייק ובר נחמד, שמכיל את כל מה שאוהב משקאות סביר מחפש (למרות גודלו המצומצם). רק בדבר אחד מגלים גיא וגיא מ"גאיה ביסטרו בר" פיגור של דור אחרי תל אביב – המחירים. חלק מהמנות מתומחרות כמו במסעדות פשוטות וסטייקיות. לגבי אחרות, אדם עם ציפיות ריאליסטיות פשוט בוהה בתפריט ולא מאמין. לא מדובר במסעדה ממש זולה, אלא בביסטרו שהאוכל שלו נמצא הרחק מעל המחירים שלו. המנות הכי יקרות בתפריט ביום בו ביקרנו היו אנטרקוט, אבל אחת האומצות הטובות והרכות שאכלתי מזה זמן רב, עם תפוחי אדמה, בהם משובצות פטריות פורצ'יני עזות טעם ועם רוטב שיש חשק ללקק מהצלחת. כדאי להציץ בתפריט המסעדה, ולו כדי לראות את המחיר.

דניס באותו מחיר, עם ציר הדרים, שמן פיסטוק ופירה שורש, עולה כמו דג מקביל במסעדה פשוטה. קונפי אווז נפלא עלה הרבה פחות, עד ששקלתי לבקש לארוז לי כמה מנות ולמכור אותן ברווח נאה בתל אביב... אפילו היין, קברנה רייטון 2001 של יקב אמפורה, התאים מהבחינה הזאת: הרבה תמורה בעד האגרה. תכונה מאד אופיינית ליקב המשובח הזה, שיינותיו תמיד טובים יותר ממה שהם עולים - תכונה חשובה מאד בעולם היין.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על