מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


ב"גבריאלה" המנות מצטיינות בגלל הדיוק בכמויות והאיזון בין רכיבי המנה השונים. מעולם לא הייתי בן אדם של שמנת (אפילו הייתי די סנובית למשמע המילה "מוקרם"), אך ב"גבריאלה" יודעים להוסיף למנות השמנתיות בדיוק את העגבנייה הצלויה או העלים הטריים שיקלילו קמעה את התחושה השמנמנה. התפריט ב"גבריאלה" מתהדר במגוון פסטות, פוקצ'ות וסלטים. לנו קרצו דווקא הדגים. בחרתי בקפרזה, פילה דניס על פירה תפוחי אדמה וחציל. הקפרזה הרגישה לי כמו מסע של טעמים. מתחילים בטעימה מהדג, מעמיקים (פשוטו כמשמעו) להתענג על הפירה המדויק של החציל ותפוח האדמה, כשלאט לאט מתגלות להן פרוסות עגבנייה וגבינת עזים (ההצדקה לשם קפרזה...) ונגיעות של ממרח עגבניות מיובשות, המוסיפות חמיצות נחמדה, לבסוף. מנה מעולה ומקורית ביותר. יאיר אכל פילה לברק, שהגיע על מצע פירה קטיפתי ולצידו עגבניות פיקנטיות. המנות העיקריות היו מצוינות, הן בזכות בחירת הדגים הטריים ביותר והן בזכות הבישול הזהיר והתוספות שנתפרו בדיוק מרשים אחת לשנייה.

לבסוף הגיע הזמן לקינוחים. לאחר התלבטות קשה החלטנו לטעום גם מסופלה השוקולד הביתי וגם מעוגת הגבינה וקפוצ'ינו. שניהם היו מעולים, הסופלה החם לווה בכדור גלידת וניל, שאיזן את המתיקות הרבה. עוגת הגבינה הייתה מדהימה, אוורירית אך עשירה בטעם.
"גבריאלה" הייתה עבורנו הפתעה נעימה. התפריט המפתה, שכולו הורכב על-ידי שף המקום (ובעליו) ז'אק דיין, הוא תפריט קבוע, אך צוות המטבח מקפיד לשייף כל מתכון ולהשביח כל מנה, מה ששומר על הרמה הגבוהה של המסעדה. האוכל הנפלא, המלצרים החביבים והאווירה הרומנטית, כל אלו הופכים את גבריאלה למקום מקסים שבהחלט נחזור אליו בקרוב.
מאת: לירון גז
השם מחייב
את "גבריאלה" - מסעדת שף חלבית איטלקית וכשרה למהדרין – תמצאו במדרחוב בן שטח. המסעדה מתאפיינת באוכל נפלא, מלצרים חביבים ואווירה רומנטית, ומביאה איתה רעננות צעירה וחדשה לאזור כולו
עבור רבים מאיתנו תקופת סוף הקיץ ותקופת תחילת הסתיו מתאפיינות בנסיעות לחו"ל וחופשות רומנטיות או אקזוטיות. עבורי, בשבע השנים האחרונות, תקופה זו התאפיינה במעבר דירה סיוטי, או בתקופת בחינות סיוטית, או בקנאה יוקדת בכל הסובבים אותי שנוסעים לחו"ל, או בסיוט משולב של כל הנ"ל. בסתיו 2012 מצאתי עצמי בעבודה של גדולים, נטולת בחינות או תזה, מחפשת סופסוף דילים לחו"ל. אל תתנו לאידיליה לשטות בכם – מעבר דירה מהגיהינום לא נחסך ממני. בעודנו מתלבטים בין בירות אירופיות ליעדים כפריים בבלקן, מצאתי שלמעשה אני מתלבטת בין חאצ'פורי לבין בגט עם קממבר. ביני לבין עצמי הבנתי את הרמז: הגיע הזמן לארוחה טובה.

לקחתי את יאיר למסעדת "גבריאלה" החלבית הירושלמית, השוכנת במדרחוב בן שטח המקסים. בחרנו לשבת בחוץ, וליהנות הן מהנוף העירוני הנהנתני והן מימי הסתיו האחרונים, בהם רוחות קרירות עדיין מתקבלות בברכה. את הארוחה פתחנו בלחמניות קטנות עם מטבלים ביתיים – ממרח שום טרי וחמצמץ, פסטו עדין וקטיפתי, וכן ממרח עגבניות מיובשות וטפנד זיתים. שתינו את יין הבית של "גבריאלה", ברקן קלאסיק המצוין. למנות ראשונות בחרנו בפטריות שמפיניון במילוי גבינת עזים, אספרגוס ברוטב שמנת וקרפצ'יו סלמון, בהמלצת צורי מנהל המשמרת. לפני שאתאר את הטעמים עליי לומר כמה מלים על ההגשה.

כל צלחת הייתה יפהפייה ומרשימה, ונראתה ממש כמו יצירת אמנות. כמובן שאסתטיקה היא לא העיקר, ולשמחתנו הטעמים עצמם לא נפלו ברמה, שכן המנות הראשונות היו מעולות. האספרגוס היה בחירה מצוינת, עטוף בשמנת וגבינות טובות (פיקורינו, התאומה של פרמזן, וגבינת עזים) ומקושט בקונקסה עגבניות. פטריות השמפיניון הממולאות היו מצוינות, מנה עשירה מאוד לחובבי השמנת, אך לא רק. עגבניות השרי הצלויות נתנו איזון טוב לטעם הדשן של גבינת העזים והשמנת. הכי אהבנו את קרפצ'יו הסלמון, שהגיע עם מוצרלה טרייה על מצע עלי בייבי ופרוסות אגס מתקתקות בחומץ בלסמי. לא סתם סלמון נא, אלא פרוסות בשרניות ונדיבות של דג טרי במיוחד, בתיבול עדין מאוד, כשכל חלק במנה קיבל את הכבוד לו הוא ראוי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על