מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


אחת ההנאות הגדולות כשמדובר במטבח היפני, היא החלוקה המאוזנת, שמאפשרת טעימה ממגוון רב של מאכלים. לכן, אם לא תצטייד בבן הזוג או השותף המתאים לארוחה, אתה עלול להחמיץ את החוויה הגדולה - ואין דבר מתסכל יותר מלהזמין רק שלושה רולים, רק עבורך...

אך אם בכל זאת איתרע מזלך ובן הזוג בו הצטיידת אינו אולטימטיבי להנאה ממטעמי הזושי, אם מסיבת כשרות, טעם או סיבה אחרת - אל דאגה, בזכות התפריט העשיר של "פוג'יאמה" אתה אולי תקריב מאושרך (בכך שלא תחלוק את ההנאה ממנותיך) למען בן לווייתך, אך הוא בוודאות ייהנה מארוחה יפנית עשירה, גם אם זו אינה מורכבת משרצים (כל אחד ומגבלותיו הוא...), שכן התפריט ב"פוג'יאמה" מאפשר גם מגוון אופציות שכאלה.

אל הקינוח הגענו עם תחושות מעורבות של שמחה ועצב: שמחה על התענוג הגדול ו... (כן, אני לא צריכה לספר לכם) העצב, על כך שזה נגמר... מה שכן, עצב או לא עצב, מובן שלא ויתרנו על קינוח הארוחה, וחלקנו סורבה פסיפלורה מצוין וגלידת שוקולד.

סיכום: ל"פוג'יאמה" מטבח יפני מוקפד עם תפריט עשיר ומגוון, שמציע ארוחת זושי ומעדנים נפלאים אחרים במחירים נוחים בהחלט. המסעדה מאפשרת ללקוחותיה הקבועים, שכבר הכירו לעומק את התפריט, להזמין מראש ארוחות מיוחדות - שכוללות לובסטר שלם חי, המבושל לעיני האורחים. גם עסקיות צהריים מוגשות כאן בימי חול, והן כוללות שתייה, מרק, עיקרית וקינוח במחיר המנה העיקרית.

"פוג'יאמה", בן יהודה 43, תל-אביב.
טלפון: 03-5222260.
מאת: זוהר לוי
פוג'יאמה: יפן קטנה ומטריפה
"פוג'יאמה", מסעדה יפנית צעירה השוכנת ברחוב בן יהודה בתל-אביב, קרויה על שם הר הגעש הגבוה ביפן, שמי שמטפס עליו נחשב לפיקח לפי המסורת היפנית. ואכן, ביקורנו במסעדה הוסיף לנו פיקחות בכל הנוגע לאוכל יפני: לשולחננו הגיע ספינה עמוסת סושי (שביפנית תקנית נקרא בעצם 'זושי') - מאקי מגולגל עם דניס וסלמון, פוטומאקי, סאקה מאקי ('אינסייד אאוט'), ניגירי סלמון וטונה, ועוד ועוד... הטעמים נפלאים, המחירים נוחים. נהנינו עד מאוד
מסעדה: פוג'יאמה
"פוג'יאמה" היא מסעדה קטנה ומוקפדת, שמציעה תפריט סושי עשיר לכל חיך וכן מגוון מנות יפניות מקוריות, שלא תמצאו בתפריט של רוב המסעדות היפניות הנפוצות בימינו. לאיגור, מנהל ובעל המסעדה, רומן ארוך שנים עם ארץ השמש העולה, וכשהתאהב ממש החליט לשמור את קסמיה של יפן קרוב אליו בכדי שיוכל ליהנות ממנה לעיתים תכופות יותר, אולי כמאמר השיר "קח לך אישה ובנה לה בית...".

"פוג'יאמה" שוכנת בלב רחוב בן יהודה בתל-אביב וקרויה על שם הר געש הגבוה ביותר ביפן, שמי שמטפס עליו נחשב לפיקח לפי המסורת היפנית. נראה שלא במקרה זהו שמה של המסעדה, כי החוויה הקולינארית ש"פוג'יאמה" מעניקה לאורחיה אכן הופכת את מבקריה לפיקחים יותר, לפחות בכל הנוגע לאוכל יפני משובח.

ביפן הקטנה שלו, מקפיד איגור להגיש את המטעמים על פי המסורת היפנית: המנות טריות ומוגשות בעיצוב אוריינטלי על פי רוח המקור. התפריט העשיר הוא כמילון יפני קולינארי, שעוזר לנו, אנשי הלבאנט, להשכיל מעט בכל הקשור למטבח היפני (שרובנו סבורים כי הוא מוכר לנו היטב, אך האמינו לי - או לאיגור - יש לנו עוד הרבה מה ללמוד לגביו).

את ארוחתנו ב"פוג'יאמה" פתחנו בשתי כוסות צ'ויה (שיכר שזיפים), שעל פי רוב נהוג לשתות בסוף הארוחה בשל מתיקותו הרבה, אך לנו זה לא הפריע ליהנות ממנו לאורך כל הארוחה. כמנות ראשונות לגמנו מיסושירו (מרק מיסו מסורתי), עם סויה טופו ואצות ים שמיד הפעיל בנו התניה פבלובית קלאסית שפיתחנו לאחרונה, שהיא הציפייה לתענוג הצרוף שמגיע מיד בסיום המרק, כלומר הסושי, או ביפנית תקנית - 'זושי'.

אם כך, לא אכביר מילים: הזושי הגיע אל שולחננו בספינה מרשימה, שנשאה בחובה מגוון רב של זושי על כל סוגיו - זושי מאקי מגולגל עם דניס וסלמון טריים, פוטומאקי, סאקה מאקי (או 'אינסייד אאוט' בשפת העם), ניגירי סלמון וטונה (פרוסת דג טרי על מצע של אורז), סשימי טונה - חיתוך של דג טרי ולא מבושל וכן מגוון אינארי מצוינים, שמשלבים טעמים רבים של מתיקות יחד עם פיקנטיות עדינה. ארוחות הקומבו שבתפריט הן אופציות מצויינות, המאפשרת לטעום מהכל - ובגדול.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על