מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


פתחנו בקדאיף וחציל, שהגיע ממולא גבינת עיזים ופלפל קלוי, עגבניות קצוצות, שמן זית ואורגנו (מנה קלילה ומרגשת שחוסלה מהר), פסקאדו קון הונגוס שפירושו פילה דג המונח על תערובת פטריות מוקפצות, תרד, טימין, שרי ושום ברוטב סרטנים (דג משובח לצד חומרי גלם נהדרים לא יכול לאכזב), ופלטו דה מריסקוס, המורכב מקלמרי ושרימפס הצרובים מעט על קרם כרובית ורוטב גבינות צאן (מזין, נימוח ואוורירי).

מתחום הבשר לקחנו לוס טרס, מנה המורכבת משלישיית המבורגרים בתוספות של פלפל קלוי, איולי חריף ומוצרלה (אני הכי אהבתי את השילוב עם המוצרלה, שנמסה על קציצת הבשר האיכותית) וקרפצ'יו שהכיל פרוסות סינטה בכבישה קלה ומעל עגבניות פרובנסל, בצלצלי שאלוט כבושים וקרנצ'י פרמז'ן (השתלבו מצויין עם לחם הבית). בנוסף, מהמנות הקטנות בחרנו לנשנש שרימפס וקלמרי, שנגמרו חיש מהר כמו גרעינים במשחק כדורגל.

לקינוח, ניסינו את הקלפוטי דובדבן ופיסטוק שמכיל קרם פיסטוק, דובדבני אמרנה, נקטרינה טרייה וקרמבל וניל (מתוק ונעים). את האוכל ליווינו בקוקטיילים שושחיטו ובוק'ס, שהעלו עד מאוד את מפלס השמחה.

"פרידה קאלו" קורצת למגוון רחב של גילאים ובעיקר מציעה חווית בילוי מזוקקת, שנותנת הרבה במחירים נוחים מאוד. בנוסף, תוכלו להנות במהלך היום מארוחה עיסקית באווירה לא ממש מעונבת (מחיר העסקית נקבע לפי המנה העיקרית. המחיר כולל מנה ראשונה, תוספת, לחם ושתייה), בראנצ'ים מפנקים בימי שישי והופעות ג'אז בימי ראשון בערב.

את הערב סיימנו בהליכה נעימה הביתה, במזג אוויר הנוח למדי ששורר בימים אלה בשדרות רוטשילד היפהפיות.
מאת: גלעד אנגלברג
ציור של מקום
בבניין תל אביב קלאסי וציורי בלילינבלום שוכנת מסעדה ציורית הקרויה על שם ציירת קלאסית. מבולבלים? ארוחה ספרדית טובה ב"פרידה קאלו", לצד אלכוהול איכותי, תסדר לכם את הראש והקיבה. ראשונות ואחרונות, בשרים ופירות ים, טאפאס וקינוח; קלאסה של בר-מסעדה
לפעמים מתגנבת אליי מעין הרגשה נהנתנית, כזו שמביאה עימה געגוע להנאות החיים. אחת מהנאות החיים, כידוע, היא אוכל – ובוודאי כשלצידו אלכוהול. ההרגשה הזו מביאה אותי לחפש מקום שמגיש אוכל מהנה, שאינו מכביד יתר על המידה, אוכל קליל וטוב. מה שנקרא אוכל סקסי.

המקום בו עוסקת כתבה זו נקרא על שמה של הציירת המקסיקנית המפורסמת, פרידה קאלו. חייה הקצרים היו אמנם מלווים בסבל וקשיים רבים, אבל המסעדה הקרויה בשמה היא מקום של הנאה; "פרידה קאלו", בר-מסעדה בסגנון ספרדי, מתמחה בבשרים, פירות ים ושתייה טובה, ומשדרת אהבה לאוכל, אלכוהול – ולחיים הטובים.

הגענו ל"פרידה קאלו" בשעות הערב של יום שני. המקום שוכן בבניין יפהפה המיועד לשימור ברחוב לילינבלום התוסס בתל אביב. כשנכנסנו, התגלה לעינינו בר גדול מאוד, מזמין ועמוס בכל טוב. החלטנו להתיישב בחלק האחורי של המקום, שמציע אווירה אינטימית ושקטה עם מוזיקת רקע מעניינת, כיאה לבר-מסעדה מסוגנן ומעודכן.

הייחוד של "פרידה קאלו" הוא בעיקר באופיו הקולינארי: בתפריט תוכלו למצוא אך ורק מנות ראשונות (רובן עשירות ומשביעות בפני עצמן) ומנות אחרונות. התפריט מחולק לשלוש קטגוריות: עולם הצומח (בין המנות בקטגוריה זו תבחרו בין פיצה, חציל, גבינות ובוריטוס), עולם הים (קלמרי, סביצ'ה, בוריטו סרטנים) ומדור הבשר (נתחוני שייטל, המבורגרים קטנים וקרפצ'יו סינטה). בנוסף ישנם מיני טאפאסים ומנות קטנות לצד קינוחים מעניינים, כגון וולקנו שוקולד, קדאיף חלבה ועוגת גבינה. אלכוהול משובח משמש כמלווה פוטנציאלי (ואף הכרחי) לארוחה. על המטבח מנצח השף הצעיר והמוכשר, יואב בלימן ("כתית", "מזרין", "דיטה"), שאוהב להגדיר את מטבח המסעדה ככזה המתמקצע באוכל ישראלי, לטיני וספרדי – וגם אוהב לשחק ולהתנסות עם חומרי הגלם הטריים שהוא רוכש.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על