מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


עם האוכל בא התיאבון, ועם ראשונות מצוינות כפי שאכלנו מגיעה ציפייה מלאת תשוקה לעיקריות: אני הזמנתי את מנת השף – דניס דימרקו, הנקראת כך על שם השף אמיר מרקוביץ – ומרטין בחר בדג פורל שלם אפוי בתנור. מבחינתי, הדניס דימרקו היה גולת הכותרת של הארוחה. מדובר בשני נתחי פילה דניס, ממולאים בחרדל ועשבי תיבול ועטופים ברצועות בייקון פריכות ועסיסיות. הרכות של הדג, השילוב הייחודי עם הבייקון ומגוון הטעמים של המנה שהתמזגו בצורה נפלאה הפכו אותה ליצירת מופת, שעל אף שהשביעה, בהחלט השאירה טעם של עוד. לגבי הפורל, אני לא יכול להעיד ממקור ראשון, שכן מרטין אכל אותו במהירות מסחררת, אבל מקולות ההנאה והמבט המזוגג מאושר ניתן להניח די בביטחון שגם הפורל היה סיפור הצלחה. לא מפתיע בהתחשב בעובדה שלמסעדה קוראים "פורלין"...

אחרי הדגים המעולים היינו די שבעים, אבל אף ארוחה אינה מושלמת בלי מנות אחרונות, מה גם שרציתי לפנק את מרטין כפי שהוא טרח עבורי באמסטרדם. על-פי המלצת המלצרית המקסימה, הזמנו זוג קינוחים: טארט טאטן חם בליווי גלידת וניל, וקסטת שוקולד תפוז עם קרם אנגלז פיסטוק, שהתגלתה כצמד קסטות, המתאימות מאוד לחובבי השוקולד שרוצים גם מתוק וגם יצירתי. הטארט טאטן הוא קינוח צרפתי קלאסי, והסיום האולטימטיבי לארוחה משובחת בניחוח צרפתי.

בשלב הזה המבט של מרטין הפך לתערובת של שמחה והשתאות. שאלתי אותו לפשר העניין, והוא ענה לי באנגלית עילגת ובחיוך גדול שהוא לא ציפה לארוחה כל-כך מלהיבה, ושהשילוב בין הנדיבות הישראלית לאיכות הצרפתית הוא מתכון מנצח. אני רק מקווה שמרוב הנאה הוא לא ירצה להישאר אצלי יותר משבעה ימים, ואם כן, אנחנו חוזרים ל"פורלין" – אבל בפעם הבאה החשבון עליו...
מאת: ניר אנגלברג
ים של טעמים
עם תפריט יצירתי להפליא, ובה בעת מדויק לחלוטין, אין פלא ש"פורלין" היא אבן שואבת הן לתיירים והן לישראלים שיודעים להעריך אוכל איכותי מהו
ביום חמישי באמצע הלילה העיר אותי צלצול הטלפון. על הקו היה חברי ההולנדי, שייקרא כאן מרטין. הוא התנצל על השעה המאוחרת, הסביר שהתבלבל בגלל הבדלי הזמנים בין ישראל לאמסטרדם ואמר עוד משהו. הייתי די מנומנם, כך שרק בבוקר נזכרתי שהשעה בהולנד די קרובה לזו שבישראל, ומילא זה, אבל פתאום קלטתי שמרטין הזמין את עצמו לדירתי הצנועה לשבעה ימים. לא שלא היו לי תוכניות אחרות, אבל מצד שני תמיד ידעתי שיבוא יום והשבוע ה"מעניין" שחוויתי באמסטרדם יגבה ממני מחיר...

כשאספתי את מרטין משדה התעופה, מהר מאוד הבנתי מה יהיה האתר הראשון שבו נבקר – מסעדה. האוכל בטיסה לא היה להיט, ואני רציתי להתחיל את האירוח ברגל ימין, ולהראות למרטין שגם כאן, בארץ "המדבר והגמלים", יודעים לבשל, ואפילו לבשל מצוין – ואין כמו "פורלין" התל-אביבית, מסעדת שף צרפתית המתמחה בדגים ובפירות-ים, כדי להשוויץ בפני תיירים.

המסעדה שוכנת ברחוב פרישמן, בסמוך לשדרת המלונות של רחוב הירקון. נכנסנו אליה בשעת ערב, ומייד הבחנו כי המקום הומה תיירים, כמו גם ישראלים. מרטין המורעב היה נחוש לקבל תפריט ולהזמין. כדי להרגיע אותו, הזמנתי לנו שתי כוסות "קיר רויאל" – קוקטייל המבוסס על שילוב קרם דה קסיס ושמפנייה, וכזה המהווה ספתח מוצלח במיוחד לארוחה.

מוצלח, אבל היינו זקוקים גם לאוכל. שתי המנות שנבחרו לפתיחה היו חציל במילוי קלמרי ועגבניות מיובשות ברוטב יוגורט וכוסברה, ושרימפס מוקפץ ברוטב יין לבן ושום. מרטין עט על שתי הצלחות והחל לטרוף. עם כל הכבוד ל"הסבר פניך לתייר", ועם כל ההבנה לרעב של מרטין, הרי שהשרימפסים והחצילים נראו מפתים, ופשוט קראו לי לנעוץ בהם מזלג. אחרי התלבטות לא קלה, הצלחתי בסופו של דבר לקחת איזה ביס או שניים (או ליתר דיוק, שלושה-ארבעה-חמישה...): השרימפס היו טריים ורכים, ורוטב היין והשום הפך אותם לטעימים להפליא. מנת החציל התגלתה כשילוב ייחודי שלא נתקלתי בו באף מקום אחר. לאחר הטעימה, התווסף מימד של עונג למקוריות, וניתן היה להרגיש שהמנה הופקה מחומרי גלם טריים ומובחרים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על