מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


מוסיקה לטינית קלילה ליוותה את נישנושי הפתיחה. האנשים שאכלו סביבנו ב"אספניה" נראו מרוצים, כוסות היין השמיעו נקישות שמחה ויצרו אווירה של כיף, של חופש של טעם וים.

במנות העיקריות החלטנו להתמקד בפירות ים וקיבלנו מפול טס מלא תאווה בפרי-סטייל, מלא טעמים וטקסטורות. ראשית, רצועות קלמארי מטוגנות שהיו הטובות ביותר שבאו אל פי בחיי. זו לא הגזמה. הבלילה הייתה צחורה, פריכה מאין כמותה ומאד טעימה. רצועות הקלמארי עצמן היו במידת העשייה הנכונה והורגשה בהן טריות בכל נגיסה. שרימפס פרובינציאל נתגלו כשמנמנים כתומים ואהובים ברוטב פיקנטי קלות עשוי עגבניות בשלות, יין לבן, שום ופטרוזיליה. עוד קיבלנו שרימפס סביליה ששחו ברוב הדר ברוטב עגבניות מיובשות, שום, שמיר וזיתים והיו מצוינים, שרימפס בחמאה ושום שהיו חמצמצים קלות וענגו פלאים, כל כך פשוט וכל כך טעים. מנה ספרדית נוספת, טיפוסית ומעולה כשלעצמה הייתה הפאייה, אורז בתיבול זעפרני, כתמתם זהוב יוקרתי מעורבב לו בחסד עם פירות ים ופיסות דגים. מצוין.

כקינוח נטלנו קרם קטלן שהיה מדהים! לרגע הייתי מוכן לשכוח לקטלונים את סאגת האינקוויזיציה והעינויים. בכוס חרס יפה ואותנטית נח לו קרם עשיר, שמנתי בעל נוכחות וטעים טעים.

מאוד נהנינו מהארוחה ומחוויית האירוח הנעימה. הטעמים מיוחדים, הפרודוקטים מובחרים וטריים שבטריים, השירות אדיב, חמוד מאד וחברי והזיכרונות, כך נראה, מעודדים ומעוררים לצאת בשנית, לחוות עוד עינוגים.
מאת: מערכת ROL
חלומות באספניה
"אספניה" האשדודית, המתמחה במטבח הספרדי ובפירות ים, מהווה כבר דור שני בשושלת המשפחתית. מזה למעלה מ-22 שנה מעניקה "אספניה" לסועדים חוויה של אוכל אותנטי ועסיסי, עשוי ביד אוהבת ובהרבה ניסיון
מסעדה: אספניה
אני גר בתל אביב, ממש בצנטרום של הפיילה. והפיילה, יש לומר, מספקת לא מעט תבשילים מעניינים, המון טקסטורות וגווני טעם מתחדשים. אשדוד, אתוודה בבורותי, הייתה תמיד עבורי "אי שם", "רחוקה"... ועם זאת, המלצות ושמועות על נועם וטעם החלו מצטברות באוזניי, וכך הפכה אשדוד לעיר שפשוט צריך לפקוד אותה. אז נסענו, קרן ואני, ספוגי מוטיבציה קולינארית סקרנית, לחקור את אשדוד הימית. יעד נסיעתנו - מסעדת דגים ופירות ים בסגנון ספרדי, היא מסעדת "אספניה".

ראשית, הנסיעה הייתה קצרה להפליא (האם ייתכן ששעטתי כי הרעב החל מכרסם בגופי?) ושנית, תל אביבים יקרים, שכחו ממצוקת חניה. בצד המסעדה רחבה גדולה, שתשמח לאכלס אתכם לפני החוויה הטעימה.

מסעדת "אספניה" נולדה לפני כ-22 שנים. בימים ההם (שימו לב לנוסטלגיה), אנשים בארץ עוד לא היו ממש מודעים למטבח הספרדי, שלא לדבר על פירות ים. קולינאריה וגסטרונומיה היו מלים גסות - או נחלתם של מעטים. שרימפס וקלמארי, שהיו גם קשים להגייה, נחשבו מוזרים בצורתם ולא עוררו אצל "אבותינו" תאבון מי יודע מה. למרות סביבת ההתאקלמות הלא פשוטה, הביאו עמם בעלי מסעדת "אספניה" כמויות אהבה, השקעה ואמונה בחווייתם הישר ממדריד והפכו את המסעדה לחוויה אותנטית, מיוחדת וטעימה בעלת קהל לקוחות גדול, מגוון ובעיקר מרוצה ממוצא ידם ורוחם. פול, בנם של מקימי המסעדה ולימים השף והבעלים, נכנס לעסק המשפחתי לפני 20 שנים המשיך את שושלת הטעם והפרה את המקום בנפשו הססגונית אוהבת הבריות והטעם.

המסעדה ממוקמת במרכז מסחרי קטן וחמוד בקרבת הים, מעוצבת באלגנטיות ומשרה על יושביה אווירה נעימה ומכובדת. התפאורה המעניינת בחלל המסעדה כוללת רשתות דייגים, דגים מפוחלצים ואלמנטים ספרדיים טהורים כגון צעיפים רקומים.

הרעב הביא עמו איקרה נהדרת שביצי הדגים מורגשים ומפצפצים בה לצד לחם חם, טרי ומשגע בפריכותו, שום אפוי קרמלי נהדר ומתקתק, פנכת חמוצים וזיתים מהזן הבשרני הארומאטי, גבינת עזים עזת טעם ומטוגנת בליווי סלט גמבה מצוין וקרפצ'יו טונה אדומה מדהים (ולמעשה גם מדהימה). טעמי הים הורגשו בכל נגיסה, מביאים עמם טעמי עומק צרופים למנה. את פרק הפתיחה סגר קבב מוסר ואינטיאס בטחינה גסה, שהיה נימוח, טעים ופשוט נהדר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על