מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


ל"עמנואל" ערך מוסף חשוב מאוד לשומרי כשרות (ואפשר שגם לצמחונים): המקום חלבי וכשר לחלוטין. מאגף המנות הראשונות הזמנו פוקצ'ה אנטי פסטי, המורכבת מלקט ירקות אפויים בתנור ומתובלים בשמן זית, עשבי תיבול, קונפי שום ופרמז'ן. עוד שתי מנות שהייתי מזמינה בהחלט, אבל רציתי להשאיר מקום לעוד, הן פוקצ'ה ירושלמית וקרפצ'יו סלמון. ראיתי אותן מגיעות לשולחנות אחרים והוקסמתי. אם אתם נקלעים למקום אל תוותרו עליהן. אחרי שטעמנו את הפתיח קיבתנו דרשה עוד מהתפריט המפתה ונפלה ההחלטה. העיניים התמקדו באגף שאסור לפסוח עליו בתפריט – ה ע ק ר י ו ת – ובחרנו בגרטן צרפתי הכולל פרוסות תפוחי אדמה ברוטב שמנת מפנק וגבינת מוצרלה. מנה זו הוגשה לנו בליווי סלט עלים ירוק עם וויניגרט הבית. אם תרצו אפשר גם להוסיף למנה סלמון במחיר סמלי. רצינו עוד ועוד מאותה הגזרה בתפריט. ככה זה כשדברים טובים נמצאים ביחד בתפריט אחד. אל שולחננו הוגשה מנה מדליקה: טורטליני ארבע גבינות. איזה שילוב מנצח! המנה הוגשה חמה מאוד אבל מיד לאחר ביס אחד לא יכולתי לעצור את עצמי. זו מנה שנראית טוב, אחת כזו שרוצים לאכול מהר ב-5 דקות. המנה פריכה וחמה. פשוט אין מילים שיכולות לתאר את המצוינות של המנה הזו.

ב"עמנואל" לא הפסיקו להרעיף עלינו פינוק, ומיד כשסיימנו עם העיקריות הוגש לשולחננו קינוח מרנין מאחת הקטגוריות הכי שוות בתפריט הלא היא: המתוקים. וכמה מתוק זה היה... התענגנו על קרם ברולה נפלא עם טעם כובש. נהדר! הזכרתי עוד קודם שהשירות, היחס החם והאדיבות הם חלק בלתי נפרד מ"עמנואל". מרגישים בחיבוק העוטף הזה מיד כשנכנסים למקום. החלק הפנימי של המסעדה מעוצב להפליא, אם מדובר בבר שזכה לעיצוב ווינטאג' מקורי, או בטפטים של רלף לורן שמקשטים את קירות המסעדה ומקנים למקום את המיוחדות הראויה לו. בחוץ הבחנתי במאווררים שאינם שגרתיים, יש להם בהחלט את הטאץ' של פעם – אולד סקול. ההתלהבות אחזה בי כשהתבוננתי מקרוב בטפטים, ואז התברר לי שמעצבי הפנים רובי ישראלי ובן טאובר הם אלו שאחראים על העיצוב הכה מיוחד – אכן כישרון של ממש.

ב"עמנואל" עובדים בכל ימי החול עד לעזיבתו של אחרון הלקוחות, ביום שישי עד שעתיים לפני כניסת השבת ובמוצ"ש מיד לאחר יציאתה וכמובן ממשיכים עד לאחרון הלקוחות. ביקור במקום מבטיח הנאה מהעיצוב והסטייל בצד תענוג וודאי גם מהאוכל הנהדר שמוכן במקום. מנות שלכל אחת הניחוח והטעם הכובשים שלה. הטעמים הפריכים והמתקתקים של "עמנואל" נצרבו מיד בזיכרון הקולינארי שלי, ואני יודעת שאשוב בשנית ואביא איתי את מקורביי. הרי לא ארצה שהם חלילה יחמיצו את החוויה שכל אחד מכם חייב לחוות.
מאת: כרמית אופק
עמנואל היפה
מסעדת השף "עמנואל" מציגה תפריט פיוז'ן חלבי, כשר ואיכותי. בנוסף היא מתהדרת במיקום ליד חוף הים בצפון תל-אביב בתוך מלון בוטיק יוקרתי. נשמע מושלם? צודקים!
כהגעתי לרחוב הירקון88 כבר המתין לי ידידי התל-אביבי גלעד בפתח. עבור גלעד אוכל טוב אינו דבר של מה בכך. הוא מכיר את רזי המטבחים השונים ולכן חשבתי שאין מתאים ממנו להצטרף לערב שכולו פאן אחד גדול. מאחר שהקיץ שאנחנו חווים הפעם הוא (שוב?) קשה במיוחד, כולם הרי מנסים למצוא מפלט, ולו הקטן ביותר, מהשמש והלחות אשר מתעקשים להלום בנו מדי יום. לכן כל כך שמחנו להזדמנות של אתנחתה לא רחוק מהים, איפה שניתן ליהנות משני העולמות יחדיו – מאוכל משובח ומבריזה מצננת.

ובכן, מה מצוי בירקון 88 אתם ודאי שואלים. התשובה פשוטה שכן מעבר להיותו של רחוב הירקון מקום שוקק חיים עם פן אירופאי משהו תוכלו למצוא שם את אחד המקומות הטובים בעיר – "עמנואל" שמו. מדובר, ללא ספק, באחד המקומות השווים על רחוב הירקון, אם לא המקום ב-הא הידיעה. המסעדה ממוקמת בתוך מלון בוטיק יוקרתי, מה שנותן לה ולמבקרים בה תחושה של יוקרתיות מובהקת. "עמנואל" היא מסעדה צעירה ופועלת כחודשיים וקצת, אך למרות הזמן הקצר המקום שוקק חיים והומה סועדים שנכנסים ויוצאים בשעריו. הקרבה לחוף והאווירה של 'ים-יאכטה-חופש' דבקה גם בנו, ולכן בחרנו לשבת בחוץ. היה לנו בהחלט כיף ליהנות מהקרבה לים, להירגע מהחום המתיש ולמצוא שלווה לא הרחק מהכחול הגדול.

בתחילת הערב קיבלה את פנינו מלצרית מקסימה שלא משה מאיתנו לכל אורך הערב. כן, כן חברים – ב"עמנואל" יודעים לפנק. התחלנו את הערב בלגימת יינות מעניינים. גלעד בחר ביין רוזה מיקב הרי הגליל מסדרת גליל. לא יכולתי לעמוד מנגד ולגמתי מעט. טעמו של היין היה מתקתק ועדין. אני זרמתי עם שרדונה יבש מסדרת גמלא רמת הגולן. "עמנואל" היא מקום המתאים בהחלט לחגיגה אחת גדולה של יין, שהרי רוב יינות התפריט הם מתוצרת ארצנו. השרדונה שלגמתי, כך הסתבר, הוא משקה מאוד פופולארי במקום ולא במקרה – טעמו מצוין והוא צונן כראוי לקיץ. לא יכולתי שלא להעמיק בחלק היינות המפתה שבתפריט, ולבטח בפעם הבאה אנסה את היין המבעבע של יקבי רמת הגולן. אבל לא רק... כי המבחר עשיר ומעורר חשק גדול. תוכלו גם לנסות את הגמלא ברוט או את הירדן מרלו רוזה של הרי הגליל, שלגמנו מאוחר יותר במהלך הערב. שניהם היו פשוט מצוינים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על