מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 19.12.2017


נדמה לי שדנו מעט על עסקים וכסף, אך הכל נעלם מאותה שנייה שהמלצרית החביבה הגיעה עם המנות הראשונות, שבחרתי בקושי רב מתפריט שלמען האמת הכל נראה בו טוב ודורש הזמנה. כחובבי כבד אווז, ובהמלצת השף, זכינו למנת פטריות ממולאות בכבד אווז ברוטב פלפל ולמנת דבלים ממולאים גם הם בכבד אווז ברוטב סילאן ויין אדום על מצע מאפינס אימתני. לפני הכל עלי לציין שהפטריות היו מצוינות בטעמן ובמרקמן, עסיסיות, טריות ביותר, נימוחות בין הרוטב העדין והמדויק לבין טעמו המשובח של כבד האווז, אבל אין עוררין שבשביל מנת הדבלים לבטח עוד נחזור ל"אלדד וזהו". המנה הורכבה בצורה מדהימה משילוב קולע בין טעמים. התאנים היו רכות ומלאות טעם, כבד האווז היה עשוי כהלכתו, הרוטב היה מתקתק וסמיך, כראוי לרוטב מרסלה, וגולת הכותרת היא המאפינס ששכב כמצע רך וסופג של תענוגות אלו לעיל, ונתן גימור מושלם למנה קלאסית שעולה על כל הציפיות.

אחרי פתיח כזה לא יכולנו כבר לחכות לעיקרי הדברים ולעבור לבשר. ראשונה הגיעה מנת צלעות הטלה בעשבי התיבול ולאחריה מנת "חצר פיינגולד" (על שם המיקום המיוחד), אשר מורכבת מפילה בקר בתשלובת חזה עוף וצלע טלה. צלעות הטלה היו עשויות מידיום כבקשתי, פריכות עם מעט שומן עסיסי מבחוץ ורכות ואדמדמות מבפנים, מעוטרות בתערובת עשבי תיבול ולצידן פירה תפוחי אדמה שנעשה גס והיה כפרי, טעים ושונה מהקרם שמגישים במסעדות ארצנו בדרך כלל. מנת הפילה בהחלט הייתה שילוב מיוחד ועתיר בשר משובח. הגשתה הייתה תאווה לעיניים – הפילה נעשה כראוי ונותר רך במרכזו, מעליו שכבה לה פיסת חזה עוף זהובה ועליהן נשענה צלע מדהימה, כל זאת ברוטב סודי, שבסיסו ציר בשר איכותי. מיותר לציין שהותרנו צלחות נקיות לגמרי על שולחננו.

עמוסים אך מחויכים לא יכולנו לסרב לשתי המלצריות ששרתו אותנו כל כך טוב והותרנו את בחירת הקינוחים בידיהן. כל ארוחה טובה חייבת סיום מושלם ומתוק, וזה בדיוק מה שקיבלנו מטארט הלימון הביתי עם פירות היער של "אלדד וזהו", מכדורי הווניל הצרפתי מעוטרי שערות החלבה, הטחינה הגולמית ודבש הסילאן שבאו לצידו. תענוג.
מאת: מערכת ROL
"אלדד וזהו" – התרפקות נוסטלגית-עכשווית
חצר פיינגולד הירושלמית האותנטית והעתיקה עמוסה במוסדות קולינאריים מיתולוגיים, כמו "אלדד וזהו" המצוינת, שתעניק לכם הפוגה ממרדף החיים ורגעי קסם עם ארומה נוסטלגית מנחמת.
"אלדד וזהו", ממסעדות הגורמה הראשונות והוותיקות שצצו בירושלים, אבל מהיחידות ששרדו והוכיחו את עצמן, מסתתרת בחצר פיינגולד וממתינה לאורחיה עם שלל קסמים והנאות. המסעדה, שהפכה לכשרה זה מכבר, היא מן המסעדות הנחשבות, ואף אחת כזו המגדירה את ענף המסעדנות בעיר ומוכיחה שיש בירושלים הרבה יותר מסתם חומוס טוב.

ראשית האווירה במקום ראויה לגמרי למינוח "קסם". המסעדה מעוטרת בעשרות כלי נחושת ופריטים ייחודיים, צבעי עץ כהים שולטים בהלך הרוח, לצד מפות צחורות שעוטפות את השולחנות אשר מחולקים בין חדרי האבן הגסה והחשופה. משהו באוויר מקנה תחושה של רוגע וניתוק מהעולם. מוזיקת הג'אז החרישית ושקט מדומה מעניקים תחושת פרטיות וחוויית ארוחה במסעדת יוקרה בסטנדרטים שנהוג לראות כדוגמתם רק מעבר לים.

אחרי נחיתה רכה ושתי כוסות יין אדום, בכדי להגביר את תחושת הצרפתיות שבנו, התפננו להתמסר לתפריט ולהרכיב ארוחה מופלאה. עשר דקות קדימה ונחתו בחיקנו לחמניות חמות וביתיות, מלוות בממרח פלפלים רך ועשיר בטעם, טפנד זיתים סמיך וקערית חומץ בלסמי ושמן זית, שיחד עם המלח הגס הזכירה מיד לחבר המורעב את אהבתו הנושנה מפרובנס האגדית.

היין זרם בעורקים והחלטנו להתקדם לפתיחים. חציל קלוי על מצע טחינה ירוקה עם שמן זית ולימון, רך להפליא, עמוס בטעמי הקלייה המשובחים, ולצידו תערובת עלי בייבי עם תיבול עוקצני של טחינה גולמית, עגבניות ומעט סומסום קלוי. הסלט בהחלט היה הפתעה נעימה לתחילת הארוחה, הרוטב היווה בן לוויה מושלם ולא קונבנציונאלי למנה, שבקלות עלולה הייתה ליפול לקטגוריית המנות המנומנמות, אך ללא ספק סימנה לי ולשותף שצפויה לנו חוויית טעמים מיוחדת במוסד הירושלמי הוותיק.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על