מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


קרין הנועזת שמה יהבה על סטייק צוואר לבן בתוספת ירקות מאודים. אני לעומת זאת היססתי, שכן כזכור איני קרניבורית גדולה. צוות "אל אסאדור" נזעק לעזרתי, והמליץ (ואף לחץ, ובצדק) שאזמין אנטריקוט. לאחר מספר דקות של נגינת פחמים מכיוון הגריל, הגיע זמן הסכינים שלנו להיכנס לפעולה. קרין התענגה על החיתוך, ועל כל ביס וביס בסטייק שלה, כמו גם על הירקות המאודים. רק אחרי שכילתה כמעט את כל המנה היא עצרה לרגע כדי להצהיר: "וואי, הבשר פה מעולה!" – ומייד חזרה לטרוף. אני ניגשתי לאנטריקוט בסקפטיות מסוימת, אבל כבר אחרי רבע נגיסה נדהמתי. כן, לא פחות ולא יותר, נ-ד-ה-מ-ת-י!

מרוב הנאה מנתח הבשר העסיסי והנימוח לא הצלחתי אפילו לדבר, דבר שלא קורה לי לעיתים קרובות. חתיכה אחרי חתיכה אכלתי בשקיקה. כל-כך הייתי שקועה בבשר ובהשתאות עד שאפילו שכחתי להתענג על השום, המלח ורוטב הצ'ימיצ'ורי שהונחו על השולחן, והעצימו את טעמיו של הסטייק של קרין. ומילא הם, אפילו את תפוחי האדמה שהגיעו כתוספת, הזנחתי! האנטריקוט חוסל תוך כלום זמן, והשאיר אותי מוכת הלם ומתגעגעת קשות לבשר. אז גם הבנתי למה במסעדה התנגנה ברקע מוזיקת בלוז – זה היה פשוט שיר פרידה מהאנטריקוט שלי.

למרות שהיינו מסופקות לגמרי, על קינוחים לא ויתרנו: פאי שוקולד ששילב נימוחות קרמית ולא רטובה על בצק שוקולדי, היה סיום מוצלח לארוחה איכותית. אבל עם כל הכבוד לשוקולד, הכוכב הגדול של "אל אסאדור" הוא – בלי ספק וללא עוררין – הבשר. ככה זה כשמומחה אמיתי בוחר את נתחי הבשר אחד-אחד, ומעביר אותם במסעדה תהליך יישון מדויק ומוקפד. ועכשיו, בזכות "אל אסאדור", אני יכולה לראשונה בחיי להגיד בפה מלא שאני אוהבת אנטריקוט. ממש "אישה של בשר"!
מאת: אודליה צדוק
גריל לא רגיל
"אל אסאדור" התל-אביבית מציעה ללקוחותיה בראש ובראשונה בשר משובח שמטופל בידי מומחה. וזאת חגיגה גדולה בפני עצמה. אחר-כך באים השירות המקצועי, האווירה והבילוי וגם הם מ-ש-ו-ב-ח-י-ם
אם להגדיר אותי לפי האהבות שלי, אני אדם של מוזיקה. לא שאני לא אוהבת לאכול, אבל אף אחד עוד לא הכתיר אותי בכינוי "בחורה של בשר". איך אומרים? אנטריקוטis not my cup of tea. ככה שכשקרין חברתי הזמינה אותי לבקר יחד איתה במסעדת הבשרים "אל אסאדור" לא קפצתי משמחה. רק מה? בסופו של דבר התמוגגתי מאושר.

פירוש השם "אל אסאדור" בספרדית הוא "איש של בשר". המפגש בין "איש של בשר" ל"בחורה של מוזיקה" נשמע אולי כמו שידוך מאולץ בסגנון "היפה והחנון", אבל בפועל הוא התגלה לא רק כתחילתה של ידידות מופלאה, אלא כרומן של ממש. אהבת האנטריקוט.

רמז ראשון להפי-אנד סיפק המלצר המקסים טל, שקיבל את פנינו בעיניים מאירות והבטיח לנו שאת הארוחה שנאכל ב"אל אסאדור" לא נשכח. המקום מעוצב בפשטות אלגנטית, עם טפט ורדים חינני מצד אחד וקיר בורדו יפה מן הצד השני. בר אלכוהול ממוקם בלב המסעדה, ולצידו ניצב מקרר המציג לראווה ובגאווה את הבשרים המעושנים במקום. התיישבתי על כסאות בר, לצד קיר מראות. ברקע התנגנה מוזיקת בלוז, ואני פיזמתי לי בהנאה. עד מהרה הצטרפה גם קרין והשמחה החלה.

כספתח מוצלח זכינו לנשנש טאפאסים של חמוצים, רוטב סלסה, טחינה, חציל מטוגן עם בצל ופטה כבד בתוספת פוקצ'ה. אנחנו נהנינו מהכל, אבל חיכינו לסולו המיוחל של "איש הבשר". בעודנו ממתינות, התגנבו לאוזניי קולות פצפוץ. אלה היו הפחמים הרוחשות על הגריל, שכן ב"אל אסאדור" הבשר זוכה ליחס הטוב ביותר, בדיוק כמו הלקוח. הרעש הזו ריגש אותי. חשתי שאני בידיים טובות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על