מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


לפני המנה העיקרית לגמנו יין אדום של יקב יראון (אנחנו בעד תוצרת ישראלית, ויש לנו במה להתגאות!). עם היין הארומתי ובעל הגוף זכינו גם לבונוס בלתי צפוי בדמות סיפורים מרתקים של ננד על החיים בסרביה: מינוס 20 מעלות בחורף, 30 מעלות בקיץ, וכל חצי שנה משתנה השם של המדינה. הסיפורים גרמו לנו לחשוב על תהפוכות וחידושים וגם על דברים יציבים יותר, כמו הזיהוי של אמריקה עם המבורגר. ב"אדיסון", נאמנים לרוחו של תומאס אלווה, מיטיבים לשלב מסורת עם חדשנות ומציעים את ההמבורגר בכמה גרסאות: זה שלנו הגיע כשבתוכו טמונים חצילים, קשיו ופיסטוק קלוי. בשר הבקר המיושן, דרגת הצלייה המדויקת, הפירה הנימוח שחבר לבשר והתוספות הייחודיות הפכו את המנה לתענוג של ממש. העיקרית השנייה שניסינו הייתה פטוצ'יני רוסטביף. כן, כפי שאתם מבינים, אפילו בפסטה שלנו רצינו קצת בשר (זה מה שמחסור בגברים עושה לרווקות תל אביביות...). הפטוצ'יני המשובח טבל ברוטב דמי גלאס שהוא רוטב המבוסס על ציר בקר ומועשר בעצמות מח, או בשתי מילים: רוטב שווה. בנוסף מצאנו בצלחת העמוקה גם מגוון פטריות מבושלות ומעל הכול גבינת פקורינו זעתר. העורקים שלנו הסתייגו מהמנה הזו, אבל החיך התפעם מצירוף הטעמים וריבוי ההפתעות, וכמו שאמר לי פעם חבר טוב "לא הולכים למסעדה לפני ששמים את המצפון על מיוט".

אותו חבר נוהג גם לומר ש"יש קיבה נפרדת לקינוחים", אז בהשראתו הרשינו לעצמנו לחגוג. בהמלצת המלצרית התחלנו את החלק המתוק של הארוחה עם טארט טאטן בננות, עוד מנה שמפגינה את הכישרון של השף לשלב בין מסורת למקוריות – מצד אחד בצק פריך כמו שצריך, מצד שני בננות מקורמלות במקום תפוחים והתוצאה: ללקק את האצבעות. בנוסף דגמנו מרנג שוקולד לבן ברוטב פירות יער וקרם ברולה עם גלידת וניל ופירות יער. כמו הטארט טאטן, ובעצם כמו כל המנות ב"אדיסון", גם שני הקינוחים האחרונים הוגשו בצורה כל-כך מושקעת ויפה שהיה חבל לקחת את הביס הראשון כדי לא להרוס את הצלחת היפה. מצד שני, ברגע שנוגסים כבר אי-אפשר להפסיק...

לסיום הודינו לאדיסון על המצאת החשמל ולשף של "אדיסון" על ארוחה משובחת. ומה עם סיפורים על גברים, נשים ומה שביניהם? אלה כבר יחכו לפעם הבאה ב"אדיסון", שמן הסתם תגיע עוד לפני החורף...
מאת: אפרת מיימון
"ויהי אור" ברעננה
"אדיסון" מעניקה למנות הקלאסיות טוויסטים מקוריים ומוצלחים במיוחד, ולאורחים הרבים ארוחה מעולה באווירה משמחת. ויש גם בונוסים מפתיעים...
יום רביעי בערב, השמש שוקעת מוקדם ואפלוליות של סתיו צובעת את השמיים. חושך עושה קונוטציה לדברים רבים: החל בשקט, דרך פחד וכלה ברצון לגלות את האור שבחושך – סוג של הזמנה להרפתקה. מאחר ובדיוק שמעתי על מסעדה הקרויה על שמו של ממציא נורת החשמל, תומאס אלווה אדיסון, נראה היה שזה המקום המתאים ביותר להעביר בו לילה סתווי שכזה...

"אדיסון", השוכנת בכניסה המערבית לרעננה, השכיחה ממני את החושך שבחוץ כבר מהרגע הראשון בזכות אוסף מנורות משמחות, קירות אדומים שיוצרים הרגשה של בית חם, ובר מרשים שמציג לראווה מגוון בקבוקים על רקע תאורה מתחלפת ומהפנטת. התחושה הייתה של בין בר למסעדה, מקום שכל אחד יכול למצוא בו את מבוקשו: אפשר לעבור שם בדרך חזרה מהים להמבורגר ובירה, להתארגן לארוחה רצינית עם חבורת קרניבורים מביני עניין וגם לסגור בכיף לילה מלהיב עם דרינקים ונשנושים.

אני וחברתי הג'ינג'ית השתוקקנו להעביר ערב מהנה מתובל בסיפורים על גברים, נשים ומה שביניהם. "אדיסון" התגלתה כבחירה מצוינת, לא רק בגלל האוכל, שתיכף אספר לכם עד כמה הוא ערב לחיכנו, אלא גם הודות לצוות. אין מה לעשות, אמנם למסעדה באים על-מנת לאכול, אך צוות אנטיפת עלול להפיל ערב גם במסעדת שלושה כוכבי מישלן. לשמחתנו, הצוות היה ידידותי, מבין עניין ומשעשע, ובמיוחד ננד, מנהל המסעדה שמוצאו סרבי.

ועכשיו לנושא שלשמו התכנסנו, האוכל. לראשונות התפרענו קצת: המבחר הגדול סחרר אותנו, וכשננד דחק בנו: "למה לבחור? קחו שלוש מנות", התרצינו בהכנעה... ראשית טעמנו שרימפס בציפוי פריך שהגיע בלוויית מטבל יוגורט, צ'ילי מתוק וגבינת פטה. אמנם בדרך כלל אנחנו מעדיפות את השרימפס שלנו צלוי על הפלנצ'ה אך שילוב כל הטעמים התגלה כמוצלח ביותר. המנה השנייה נשמעה מסקרנת והסקרנות השתלמה. לשולחן הגיע סיגר ממולא בבשר טלה קצוץ עם גספצ'ו מעגבניות שרי וטחינה. הסיגר הפריך ובשר הטלה המעודן התפצחו בפה והשילוב עם הרוטב הקר והמיוחד יצר מעדן. מומלץ! המנה השלישית הייתה קצת יותר קונבנציונלית – קרפצ'יו בקר עם שמן זית, לימון, בלסמי ופרמזן, המוגש עם פוק'צה חמה ופריכה. מה יש לומר? גם מנה קונבנציונלית צריך לדעת להכין, וב"אדיסון" בהחלט יודעים מה הם עושים, וגם עושים זאת בנדיבות, שהורגשה היטב גם בגודל המנה וגם בכמות הפרמזן.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על