מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


העיקריות הגיעו. קדימה לעבודה. המבורגר בקר לגבר. פנה אליו אוליו וכבדי עוף לבקי. ההמבורגר היה צלוי במידה הדרושה, גילה טעמי בקר מובהקים, אחז מידת שומן ראויה, והונח כלאחר כבוד על לחמנייה רכה רכה, זרויית שומשום בכיפתה, בליווין של חסה, פיסות עגבנייה ופרוסות בצל סגול טריות. לצד ההמבורגר נשנשנו צ'יפס עבה, Home-Made, מצוין, וקוביות תפוחי אדמה שהוקפצו עם עשבי תבלין והיו פריכות וחמאתיות בטעמן. בקי נהנתה (וגם אני, מן הסתם, כי ברור שגנבתי לה קצת) מפנה אל-דנטה, כמו שצריך, עם פיסות נאות ובריאות של כבד נימוח ברוטב סויה, שום, אורגנו, בזיליקום, קרעי פטרוזיליה רעננה, שומשום קלוי ופלפל שחור גרוס טרי. נשמע טעים? היה טעים! ואילץ אותי, בעל כורחי, לגנוב לה מהצלחת עוד לא מעט מן הכבדים המיוחדים.

הקינוחים המתיקו את הסוף עם קרם ברולה קלאסי, לא מתחכם וטעים, כמו שקרם ברולה צריך להיות, קראנצ'י קרמלי מבחוץ, רך, מתקתק ונוטף הנאה מבפנים. עוד בחרנו פאי תפוחים ופרג, שהוגש קר והשכיל לשלב בין שתי אהבות גדולות שלי – תפוחים ופרג. סטארט-אפ רציני.

בערב, התאורה המעומעמת והבר הקלאסי יוצרים אווירה רומנטית נינוחה. המוסיקה מקבלת ריתמוס אחר, נעים לא פחות אך עם מבט יותר שובבי. בסמוך ל"דובנוב 8" יש חניונים לרוב, שמקלים על תעוקת החנייה. השירות נהדר, מחויך וקשוב, והאוכל טעים, איכותי ובמחירים הוגנים. מוזיאון תל-אביב לאומנות, השוכן בצמוד, כנראה אחראי על מידת ההשראה ואווירת הנועם השליו ששולטת שם בכל פינה.
מאת: רועי שטיינברג
"דובנוב 8" – תל-אביבי נעים וטעים
הכרך התל-אביבי עלול לבלבל על שלל המסעדות ובתי התענוגות שלו. אולי דווקא בשל כך מקומות המתהדרים בתארים ביסטרו-בר-מסעדה-בית-קפה הם הפיתרון שיספק לכל אורח את שחפצה נפשו. "דובנוב 8" הוא אחד שכזה, ואחד משובח בהחלט.
מסעדה: דובנוב 8
כמה פעמים נמצאנו פוסעים ברחובות, רצים בהם, חווים בהם חוויות מעצבות ויורים את שמם בשטף, כאילו היו שמותיהם חלק מטונימי מהנוף האורבאני. שמות הרחובות הפכו במרוצת השנים לפיגורה אסוציאטיבית לרחוב, נבלעו בין אבני השפה למבנים, בין העצים למדרכות, לערוגות הפרחים לעוברים והשבים. יש צדק לפסוע בהם ולהביט על שמם, להבין את מורשת התרבות הטבועה בשם, את ההיסטוריה, לחוות את החוליה המקשרת לחוויות היום יום. ב"דובנוב 8", ביסטרו-בר-מסעדה ובית-קפה, השוכן ברחוב דובנוב מספר 8 בתל-אביב, השכילו לתת לשמעון דובנוב, סופר והיסטוריון יהודי-רוסי, שעל שמו קרוי הרחוב, את הכבוד המגיע לו, והאירו במחווה נאה את קיומו מבעד לענני האבק היומיומיים שמכסים את הרחובות (במיוחד לאור עבודות התשתית האינסופיות).

ביום שישי בשעות אחה"צ הגענו למקום, בקי ואנוכי. המקום היה מנומנם ונעים, אוורירי, חמים. שעות כיף של יום שישי והמוסיקה נעימה, מלטפת. בחלל המרכזי של המסעדה ניצב לו כמרכז העניינים בר גדול, ובו מבחר אלכוהול מרשים ומגוון. הקו העיצובי סביב מודרני ונקי, והחלל הפנימי פשוט בטבעיותו ואסתטי. מבט מהיר על התפריט מגלה מגוון מנות ראשונות וסלטים, מספר מנות פסטה ובשרים, ולקינוח, כמה מפתיע, גם מגוון קינוחים. הרעב התחיל לדגדג בעיניים והדרך לגירוי בלוטות הרוק הייתה קצרה.

הראשונות התייצבו על השולחן במלוא ההדר והשירות הנעים, מצדו של יובל המלצר: קרפצ'יו בקר (כן, עוד פעם... קשה לי לוותר על המנה המופלאה הזו) היה מצוין! נתחי סינטה טרייה טרייה, אדומה בבוהק מרחיב אישונים, נחה על צלחת גדולה, לבנה ועירומה, בפרוסות דקות, חפה מכל התעסקות מיותרת. מעל נעטרה בזילוף שמן זית איכותי, רצועות בזיליקום עדינות, טיפות חומץ בלסמי מיושן היטב ופרמז'נו מפולפלת בטעמיה האדמתיים, שהדגישה את הוד הבשר והשתלבה בו נהדר. עוד לקחנו סלט מסקרן ובו קוסקוס קר, שהוגש בצלחת שקערורית נחמדה ביחד עם קוביות דלורית מתקתקה, נבטים, עלי בייבי טריים ורעננים וצימוקים, ברוטב מעניין של יוגורט, קינמון ודבש. מנה ראשונה נוספת ומעולה, לא פחות מכך, הייתה פטריות פורטבלו ממולאות. אלה הוגשו בשרניות וצלויות, כשהן ממולאות בתרד, כרישה חתוכה לז'וליאנים דקיקים, גבינת עזים חמה וארומאטית ורוטב יוגורט מעל. לצידן הוגש סלט ירוק בריא, עם נציגות מפוארת של ירקות העונה בויניגרט קליל וחמצמץ. מים מינרלים נגמעו ממושכות, ניקו את החך כהכנה לבאות. בינתיים המקום החל להתמלא באנשים מגוונים, חלקם על הבר, חלקם הסבו לשולחן חרישית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על