מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


למנה עיקרית בחר עבורנו איציק פלטת פירות ים, וכאשר אני אומרת פלטה אני מתכוונת לצלחת עצומת ממדים המכילה מגוון עצום של פירות ים שטעמם הטרי ניכר בכל ביס. החל מהלובסטר המוקרם, עם בשרו הרך והמתקתק, המשך בלא פחות ולא יותר מ-4 סוגי שרימפס עסיסיים – ג'מבו שרימפס על הגריל, שרימפס ברוטב שום שמיר בעל חמצמצות לימונית מענגת, שרימפס ברוטב גבינת רוקפור עם נוכחות בלתי מתפשרת בפה ושרימפס ברוטב פסטו על בסיס שמנת. וכלה בעוד שני נציגים ממשפחת מאכלי הים – קלמרי מטוגן, שעליו בזקתי לימון טרי, ומולים בשרניים ברוטב שום.

אחרי שהכפתור של המכנסיים כבר נפתח, הייתי חייבת לקנח באיזו מתיקות מעשה ידיו של איציק. שני הקינוחים שמצאתי אהובים עלי ביותר, בשל טעמם הייחודי והנשגב, הם פאי התפוחים החם המתובל ברוטב תפוחים וריבת תות ומוגש לצד גלידת וניל, שאותה זנחתי לטובת בלעדיות לטעמו המטריף של הפאי. השני היה עוגת סולת שטעמה העשיר עם מגע תפוזי-לימוני, בזכות גרידת התפוז, כבש גם הוא את בלוטות הטעם שבפי.

בקיצור – רק במסעדת דולפין תוכלו לחוות באמת את טעמה החי והבועט של אמנות בישול אמיתית, כי אין ספק שכאשר אהבת האוכל זורמת בעורקים וצוברת תאוצה עם ניסיון רב שנים, במגע של קסם, הטעם וההנאה מעניקים חוויה המטריפה את כל חמשת החושים.
מאת: מיכל רוקר
דולפין: גן עדן עם ניחוח של ים
מסעדות שיושבות בסמוך לים מולידות ציפייה לדגה טרייה, לוהטת, מלאת ניחוחות גלים והדי שירת דייגים קסומה. דולפין החיפאית לא מאכזבת. במסעדה מגישים לסועדים ארוחות דגים מופלאות, מתובלות באהבה, שפע, רוחב-לב, תרבות אירוח יחידה במינה וניסיון רב שנים של משפחה אחת ומיוחדת – משפחת חנוך.
מסעדה: דולפין
מסעדת דולפין, השוכנת על טיילת בת גלים בחיפה, יוצרת עבור המבקרים בה כבר קרוב ל-40 שנה חוויה של איכות בלתי מתפשרת. רוח המסעדה מובלת על-ידי אם המשפחה עדינה, האורים והתומים של בנה, שף המסעדה וממשיך דרכה, איציק חנוך. במהלך השנים שמה של מסעדת דולפין הולך לפניה כאוטוריטה בתחום מאכלי הים בארץ, וכאחד ממוקדי המשיכה הבולטים של חיפה. המסעדה אירחה תחת קורתה פוליטיקאים, סלבריטאים ואנשי עסקים מהמובילים בארץ ובעולם. אבל כדי להבין את האיכות הקולינארית ואת רמת השירות צריך להיות במקום ולטעום. לשם כך הגעתי ביום חמישי בלילה אל עיר החוף, חיפה, כדי לחוות מקרוב את בריזת הים ומני המאכלים, בתיבול הים-תיכוני, במקום היחיד המעניק חוויה שכזו במלוא הדרה ואיכותה, במסעדה האחת והיחידה, מסעדת דולפין.

את הארוחה פתחתי בבקבוק קברנה גמלא איכותי, שבזמן לגימתו ואחרי השקת הכוס עם בעלי המסעדה, איציק ואשתו אילנה, מילא המלצר הוותיק את שולחני עד אפס מקום במגוון עצום של סלטים בניחוח יווני. כל אחד מהם קסום בטעמו ומושך את העין בעיצובו. בין המנות: פרוסות מלבניות דקות של חצילים מטוגנים, גמבות קלויות מתובלות בנוסח יווני, סלט יוגורט קר ומרענן המורכב משמיר ומלפפון, סלט חצילים בגריל, סלט יווני עצום ממדים ועשיר בירקות החתוכים לקוביות גדולות ומתובלים בלימון, שמן זית וזעתר ומעוטרים בגבינה מלוחה ופרוסות עדינות של אנשובי, מנת סלמון כבוש, שטעמו המעושן ועדינות בשרו נמסים בפה, סלט ז'רז'יר – עלים ירוקים ממשפחת הפטרוזיליה עם עגבניות שרי, בצל סגול וצנובר המתובלים ברוטב לימון ושמן זית. אבל המנצח הגדול הוא סלט הסביצ'ה. סלט העשוי ממגוון ירקות – גזר, נבטים, עגבניות, בצל סגול, בצל ירוק ומלפפון – הקצוצים דק דק ומתובלים ברוטב לימוני מרענן וטרי. הייחוד האמיתי של המנה טמון בקוביות לוקוס לבן נא שהושרו בתחמיץ מיוחד, המשדרגות את הסלט בכמה רמות והופכות אותו לתענוג צרוף.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על