מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 23.04.2014


בעיקריות הרשיתי לעצמי ללכת על פילה סלמון ברוטב יוז'ון, מנה לא אוריינטלית בעליל, למרות הבעת הזלזול שעל פני בן-זוגי לארוחה. ירון נשאר נאמן למולדתו השנייה והלך על מנת פתאי מסורתית המלווה בנתחי בקר וירקות. הסלמון היה עשוי היטב בגריל, הרוטב תרם נדבך משמעותי לפאזל הטעמים שהרכיב את המנה המצוינת, ואת החגיגה השלימו סלט קטן ואוורירי וקערת אורז עגלגלה. הפתאי של ירון היה מתובל ברוטב חריף עם חלב קוקוס, צ'ילי, בוטנים, בצל ירוק וכוסברה – שילוב "מהפנט" כדבריו.

גם בקינוח התחלקנו לשני מחנות. ירון המשתדל להפריד בין חלב לבשר הלך על פתיתי טפיוקה. אני, שלא מסוגל להגיד לא לשוקולד, ובטח לא לכמות אדירה של המתוק המלבב הזה, בחרתי בבולרו. בסיום התברר שבשני המחנות הדעה אחידה: מדובר בתענוג.

ירון – שליווה את הארוחה בבירה התאילנדית המשמחת אסאהי – נראה שבע ומאושר. "עכשיו אני יודע שבקרוב תיסע למזרח", הוא אמר. הנהנתי. אני לא יודע מתי זה יקרה, אבל אני בהחלט מתכוון לטייל שם, ועד אז לפקוד, עוד ועוד, את "דים סאם". תעשו לעצמכם – ולחושי הריח והטעם שלכם – טובה, ובואו גם אתם למסעדה הנהדרת הזאת. התענוג מובטח!
מאת: גלעד אנגלברג
סוע-דים סאם באלנבי
את הנופים הקסומים של המזרח הרחוק קשה למצוא בישראל, אבל מהמעדנים האסיאתיים המשובחים אפשר ליהנות גם בלב תל-אביב, במוסד הוותיק והאהוב "דים סאם"
ירון חזר לארץ אחרי כמעט שנה במזרח, עמוס בחוויות מרגשות וברצון עז לדרבן אותי לטייל שם גם. "אתה חייב את זה לעצמך", הוא שב ואמר. התמונות הססגוניות שצילם ירון והסיפורים המרתקים שבאמתחתו היו משכנעים מאוד, ובזכותם היו רגעים שהרגשתי כאילו אשכרה הייתי שם, אבל יש משהו אחד שירון לא הצליח להעביר: אוכל. עם כל הכבוד למילים ולצילומים, כדי ליהנות באמת מאוכל צריך לגרות גם את חוש הריח וחוש הטעם. ירון לא התרגש. "אנחנו הולכים לדים סאם", הוא אמר בפשטות ובשלווה.

כשנכנסנו למסעדה, ירון הרגיש מייד כאילו הוא שוב במזרח – העיצוב האסיאתי באופיו וביופיו משרה מייד על כל מי שמתארח ב"דים סאם" אווירה אוריינטלית אותנטית. פסלים מסקרנים ותמונות שבהן משולב הכתב הסיני היפהפה מפוזרים בחוכמה בחלל הגדול והמרווח, שמאפשר גם תפיסת פינה שקטה וניהול דו-שיח בלי חשש לפגיעה בפרטיות.

העיון בתפריט מתח חיוך רחב על שפתיו של ירון, ובמקביל עורר אצלי לבטים קשים: לא קל לבחור מתוך מגוון כל-כך רחב של מנות קורצות ועסקיות אטרקטיביות. לשמחתי, זכיתי ברועי המלצר, שניחן בסבלנות רבה ודאג להסביר, לפרט, לפשט ולהמליץ.
לראשונות הזמנו שלוש מנות: יקיטורי פרגית מוברשת בסויה, צ'ילי מתוק ושום; סלט ויאטנמי בסויה וצ'ילי מתוק על מצע ירקות ועוף; ו-Rainbow אינסייד אאוט: רול סושי הכולל בתוכו סלמון, טונה, דניס, אבוקדו, גזר ומלפפון. אני בלסתי בעונג רב מכל המנות (הייתי מאוד רעב), ובמקביל בחנתי את פרצופו של ידידי המזרחי כדי לראות האם מדובר בטעמים אותנטיים או שמא החיך המערבי שלי פשוט לא מכיר משהו אחר. השקט המופתי של ירון, והצלחות הריקות לחלוטין, סיפקו את התשובה.

הדפס כתבה שלח לחבר
6452 מסעדות במאגר
”  “ על