מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


מרק גזר וזנגוויל היה בריא וגם נהדר, טעם הקוקוס והבוטנים מעניק לו את הניחוח של בנגקוק במוכן הטוב של המילה. מנת רול אווז עטוף בנורי ובוטנים הייתה נתח חזה אווז שנעטף במרכזו בנורי, צופה במין ציפוי פריך כמו שניצל, אבל עם בוטנים. הבשר היה תענוג, הציפוי מתפצפץ בפה, והטעם נפלא. ספריבס בקרמל תפוזים וג'ינג'ר לא בושלו שעות, כמו שאנחנו מכירים, אלא היו מין סטייקונים שמכינים במקום, חמודים, פריכים מאד ונימוחים בפה, והטעם, שוב נפלא. 'גאיוזה' לא היו כמו הקרעפלך של סבתא, אלא אסתטיים, עשירים בטעמים ועמוסים במלית – שונים מאד מהכיסונים הפשוטים שאוכלים בכל מסעדת סושי. אלה של DIM SUM היו עם עוף, ברוקולי ואגוזים, או עם ירקות ירוקים וביצה. מנת ה'יין-יינג' עוצבה כשני ראשנים המשתלבים זה בזה, כמו בסמל הסיני המוכר. באחד מלית בקר ובשני עוף, מסביב בצק פריך וטעים עד אימה. חוויה. קשה לתאר את שאר המנות – הרי ברור שאכלנו עוד ועוד, מזמינים יותר מדי ולא מתחרטים אף פעם!

'באו' היא מין לחמנייה קלילה, מאודה. במקור היא בדרך כלל ממולאת בממרח שעועית צהובה, פשוטה יחסית בטעם ומתוקה. אבל ב- DIM SUM שלנו הגישו באו חצילים, קישואים וכוסברה, או אחת של בקר, פטריות ובצל ירוק. מפתה. ניכר שיש ב-DIM SUM יד מנחה, מקצועית מאד ויצירתית. 'שו-מאי' זה מה שאנחנו רואים בדמיון כשחושבים על דימ-סם: בצק דקיק, ממולא וסגור מסביב למלית, תמיד בצורה יפה. שו-מאי תרד ובוטנים היה כל כך טעים שאילצתי את בעלי המקום למכור לי כמה מנות לשימוש עצמי, בבית. ועוד לא שיבחתי את השרימפס בבצק שקוף, חלקלק ומשגע, לפני ואחרי שטובלים אותו באחד הרטבים.

אפילו קינוחים, מושג נדיר בתרבות האכילה הסינית, הצליחו לייצר טעימים, מיוחדים וברוח המקום ב-DIM SUM. זה מרענן לאכול קינוח שאינו אננס מטוגן מקופסא! לחמניית באו ממולאת בשוקולד, למשל. או קינוח טפיוקה עם הגרגרים האופייניים, שמחליקים לגרון, חמצמץ ומרענן.

גם בימים בהם לא מתחשק אוכל סיני באופן מיוחד, ובייחוד כשדווקא כן מתחשק – DIM SUM היא הברקה. מקום צעיר, טעים, קליל, משעשע את החיך ושאר החושים ובכלל לא יקר. אני יודע שאני ארוץ לשם עוד הרבה פעמים.
מאת: צחי בוקששתר
דים סאם – טעים, מהפנט וממכר!
וון-טון, שו-מאי, גיוזה, באו – מכירים את השמות? אם לא, צחי בוקששתר מציע שתמהרו אל "דים סאם" כדי לערוך היכרות עם כיסוני הבצק הסיניים המופלאים, הממולאים בכל טוב – עוף, אווז, פירות-ים, ירקות, קשיו ועוד ועוד...
אפילו לאחר ביקור בסין עצמה, מי שלא היה בארמון דימ-סם אמיתי, בצ'יינטאון הומה ומלוכלכת של עיר גדולה, ביום ראשון בבוקר, לעולם לא יבין את כוחו של המזרח הרחוק. מיליארדי סינים מצטופפים בשולחנות גדולים, מיליוני מלצרים מתרוצצים ביניהם ומגישים אוכל שמי שאינו סיני לא יודע כלל על קיומו. בין לבין עוברות עגלות עם מאכלים מוזרים, רוטטים, בעלי צורות שאינן מכדור הארץ וצבעים לא מהגלקסיה הזאת, ועוד לא אמרנו מילה על הטעמים. המנהלים קצרי-רוח אם כי יעילים בדרכם הקשוחה ודווקא נהדרים עם ילדים, באופן שהוא די נדיר למערב. ואם הגזמתי קצת במספרים, לא הגזמתי בתיאור האווירה. למקום החביב עלי בניו-יורק קוראים 888. באנגלית קוראים זאת "טריפל אייט", אבל רוב הסועדים אינם דוברי אנגלית כלל. כנ"ל המלצרים. ארמון הדימ-סם המהמם הזה מתחבא בקניון סיני בכניסה לצ'יינה טאון, בקומה השנייה. כולם אוכלים שם ברעש אדיר, ילדים מתרוצצים ועגלות דימ-סם חונות ליד שולחנך, בעוד המלצרית הקשישה מנסה לשכנע אותך בסינית בדבר טיב מרכולתה. ארוחת צהריים שאסור להחמיץ. המחיר? מגוחך. בארמון הדימ-סם של בוסטון, גם הוא נחבא בקומה השנייה וחסר שילוט בשפה שמישהו מבין – שם ניסתה המלצרית לסחוט ממני מהו המונח האנגלית לחצילים. אחרי כמה ניסיונות, לימדתי אותה לומר 'HAZILIM', וכך היא הסבירה את המאכל המופלא שהם עשו מהירק הזה, לשאר הלקוחות שאינם דוברי קנטנזית, או מה שזה לא יהיה שהם מדברים. אני מוכן להתערב שהיא והוריה נולדו בארצות הברית. כן, דימ-סם הוא חוויה גם למי שאינו נוטה לאכול כפות רגליים מאודות של ברווזים, עם שעועית שחורה, או שפתי לוקוס וקוביות מלפפון-ים ג'לטיניים. וגם כך מוצאים בעגלות דברים מהממים.

ארמון הדימ-סם של תל-אביב נמצא גם הוא בעיר גדולה, ובעיר התחתית ההומה – אין כמו אלנבי בואך הדואר המרכזי הישן והתחנה המרכזית הישנה להעביר תחושה של Down town. ובכל זאת, "DIM SUM" לא היה עובר את מבחן התאחדות הדימ-סם העולמית. דבר ראשון, המלצרים נחמדים ומסבירי פנים. חוצמזה, הם מדברים עוד שפות שאינן סינית, ומסבירים את המנות ללקוחות. גם נקי מדי, וגרוע מכל: יש תפריט מעוצב, יפה ומאיר פנים. איפה הלכלוך? התחושה שאין לך מושג מה מונח לך בצלחת? האוכל גם נבחר בהתאם לטעמם הקיבוצי של ישראלים: אין בתפריט של DIM SUM מנות מרתיעות או מרכיבים שמעבירים חלחלה בגוו הישראלי, למי שאינו מקפיד על כשרות. היה נהדר לראות ולטעום שם איך מכינים בחכמה אוכל שערב לחיכנו, בלי להתפשר על איכות, על טעם אותנטי, על רוח הדברים המקורית. הפשרה היחידה שראיתי ב- DIM SUM היא הכנסת האוכל של האויבים היפנים לתפריט. אבל בינינו, סושי מתאים לדימ-סם וגם מושך לקוחות. הסושי של DIM SUMמשובח ביותר, דרך אגב. אבל לא בגללו נסענו עד לאלנבי בתל-אביב. סושי טוב עוד אפשר להשיג בארץ. דימ-סם הוא גן עדן לזללנים שרוצים לטעום הכל, לחוות עוד ועוד טעמים. הכל בקטן, אם כי בסוף יוצאים מפוצצים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על