מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 14.12.2017


מאז פתיחתה, הומה "דיאנא" החדשה מרוב לקוחות – אם אלה נופשים בצפון, תושבי האזור או כאלה שבאים במיוחד מרחוק – כמו גם קהל נלהב של מבקרי מסעדות. המסעדה מתאפיינת בכל היתרונות והטעמים של אחותה הוותיקה, ובנוסף נהנית מנוף גבעות ירוק, מרפסת מטופחת ורחבת ידיים ובה עצים מצילים ו"בריזה" של אוויר הרים. למסעדה מטבח פתוח מואר ומרשים, בר אכילה רחב, עיטורים אוריינטאליים על הקירות וריהוט אלגנטי.

מבחינה קולינארית – והרי לשם כך התכנסנו כאן – כל באי "דיאנא" החדשה ממשיכים ליהנות מאותן המנות הערביות והבשרים המעולים (כולל כמובן הקבב המפורסם, הצלעות והסלטים – ואת כל אלה תוכלו עכשיו לראות נקצצים בשידור חי מול עיניכם, במטבח הפתוח). לתפריט נוספו גם מנות ייחודיות לסניף החדש של "דיאנא", דוגמת קובניה, סינייה קפתה, שרימפס על האש, טפיחה, בשר טלה בווריאציות שונות, ממולאים ומיני מאפים היישר מהטאבון, כמו גם מתוקים חדשים תוצרת בית, כגון מקלות כנאפה עם אגוזים, חלאת אלגבנה, סחלב ביתי ועוד.

כשביקרנו במקום, חבורה עולצת של שבעה פורקי עול, בילינו קודם איזה חצי שעה רגועה על הערסל, ברחבה המוצלת שבחוץ. סיגריה הכרחית - הלוא היא הסיגריה שלפני – ויאללה, לעבודה: נכנסנו פנימה כשעל צלחותינו נוחתים מכל טוב הים והיבשה באגן הים התיכון – שפע בלתי נתפס של סלטים עם טעם בלתי נתפס, חומוס פול ופטריות, ואחר כך שרימפס וקלמארי על האש, סטייק סינטה עגל, כבדי עוף ושלל שיפודים. מנות עסיסיות, עשויות במידה ובקיצור – כל מה ש"דיאנא" כבר 45 שנה מקיימת, מבטיחה האחות הצעירה לרשת. והיא עומדת בהבטחה. וכל עוד שף דוח'ול ספאדי ניצב מאחורי הזכוכית השקופה - עוד הידיים נטויות.
מאת: מערכת ROL
Oh, please, Diana
מסעדת "דיאנא" החדשה, שהוקמה לפני כשנה וחצי ברחוב אל-מוטראן בנצרת, ממשיכה את מסורת המצויינות של אחותה הוותיקה ומציגה מטבח מוביל בעולם המסעדות הערביות והים תיכוניות. אוכל מדהים, נוף ירוק ואוויר הרים. please stay by me, Diana
מסעדה: דיאנא
יש מסעדות שהפכו עם השנים לאגדה; כאלה ששמן הולך לפניהן ברחבי הארץ כולה. כזו היא מסעדת "דיאנא" הוותיקה, שהוקמה עוד בשנת 64' בבניין בית הקולנוע דיאנא ברחוב הראשי של נצרת על ידי מחמוד ספאדי. על טיב המקום מסכימים מבקרי מסעדות כמו גם גולשים, סועדים מכל הארץ כמו גם תיירים. "דיאנא" מציעה תפריט ערבי וים תיכוני אותנטי ועשיר, שכולל מכל טובו של המזרח הקרוב: בשרים ודגים על האש ובגריל, תבשילים בשריים וממולאים ייחודיים, מבחר אדיר של סלטים קלאסיים ומקוריים כאחד.

השף של "דיאנא" הוא דוח'ול ספאדי המפורסם - בנו וממשיך דרכו של מקים המקום - שהוא לב-ליבה הפועם של המסעדה. דוח'ול, שף ותיק ומיומן (המוכר לקוראים גם מהשתתפותו בתוכנית "קרב סכינים" מול השף סטפאן), יוצר מזה שנים טעמים מסורתיים קלאסיים ועסיסיים, מתובלים בטוויסט המיוחד שלו. ספאדי נותן כבוד להכנה המייידית "על המקום", לטריות המרכיבים וכמובן לחומרי גלם מקומיים איכותיים, תוך הבלטת טעמם הטבעי - אם מדובר בבשרים, דגים, גריל, על האש, קינוחים ועוד הרבה.

בחלוף כ-34 שנות מורשת קולינארית משפחתית מוצלחת ברחובה הראשי והעמוס של העיר, הרגיש שף דוחול כי המקום כבר קטן וצר מלהכיל את האורחים הרבים. מתוך כך, אחות צעירה נולדה למשפחת "דיאנא" לפני כשנה וחצי, עם פתיחתה של מסעדת "דיאנא" החדשה; אחות צעירה, אבל גדולה וייותר מרווחת, השוכנת ברחוב אל-מוטראן בנצרת (בתוך בית המלון גרנד ניו).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על