מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


עוד לא אמרנו די ומחזית הטאג'ין בתפריט הזמנו טאג'ין ארטישוק – לבבות ארטישוק אשר ממולאים בבשר עגל וטלה ברוטב לימון. הטאג'ין הוא כלי חרס לבישול על גחלים. דבר אותנטי שכזה, די מדליק. ואם אפרק את טעם המנה לגורמים, ובכן... מצאתי שזהו מעדן המפליא לשלב חמצמצות עם טעם מרוקאי. בהחלט מומלץ.

את הקינוחים שאכלנו אגדיר במילה אחת – מקצוענות, פשוט כך. הקינוח הראשון: חגיגת עוגיות מרוקניות – תמרים ממולאים במרציפן, סהרונים, דובשניות שבקיה, עוגיות קוקוס, כדורי שקדים, אגוזים ותמרים טחונים מגולגלים באבקת סוכר, פסטלים וסיגרים ממולאים במרציפן וטבולים בדבש. מה עוד יש לומר? מנה לתפארת. התמוגגנו שתינו מכל נגיסה ונגיסה.

האדיבות ב"דארנא" לא עצרה כאן אלא המשיכה, והנה הוגש לנו הקינוח השני: מעדן הטובקל – מסטייה מתוקה עם חלב צמחי ומי פריחת הדרים בעיטור שקדים טחונים אפויים וקינמון. אהבנו את העובדה שהטובקל היה קראנצ'י עם ניחוחות מיוחדים.

"דארנא" פועלת מיום א' עד יום ה' מ-12:00 ועד 15:00 בצהרים ואז חוזרת לפעילות שוב מ-18:00 עד 22:00 (המטבח נסגר ב-22:00). בשישי המקום אינו פועל, וביום שבת ב"דארנא" מתחילים לחדד סכינים ממוצאי השבת. חשוב להדגיש, כי התפריט כולו כשר למהדרין.
מאת: כרמית אופק
"דארנא" – קזבלנקה זה כאן!
ב"דארנא" – המרוקאית הירושלמית – מרגישים כמו בממלכה במשתה נדיב ומתמשך. קהל מגוון של סועדים מרוצים, אווירה חמימה, וביתית ואוכל מעולה הם רק חלק מהתענוגות שיש למקום להציע. את היתר מוטב שתגלו בעצמכם
מסעדה: דארנא
כשקיבלתי על עצמי את המשימה המענגת לבקר ב"דארנא" לא יכולתי שלא לקחת איתי את מיכל חברתי מימי הלימודים. הייתה לי התחושה כי בתור בת למשפחה מרוקאית התפריט לא יהא לה זר ומי אני בכלל שאמנע ממנה הזדמנות לאכול מטעמים מרוקאים. לצד כל הסיבות האלו, היא גם חגגה יומולדת לאחרונה, כך שהתזמון היה מושלם.

"דארנא" ממוקמת בתחילת רחוב הורקנוס שבירושלים, לא רחוק מרחוב החבצלת והלני המלכה ובמרחק קצר מכיכר ציון. במרכז העיר ממש. מזג האוויר היה קר במיוחד. 5 מעלות. בחיי, ירושלים הופכת להיות כמו ברלין בתחילת החורף ואני לא מגזימה. אבל ב"דארנא" חמים ונפלא ומיד נכנסים לאווירה מלכותית משהו, ולא בכדי – אילן, בעליה של המסעדה שקיימת כ-16 שנה, נולד בקזבלנקה ועלה לארץ בשנות ה-70. אחרי 25 שנה בארץ חזר אילן למרוקו לביקור, ושם הוקסם מכל היופי שראה. הוא החליט שראוי שכל היופי הזה שקיים במרוקו יגיע גם לארץ. החליט ועשה. אילן ייבא ארצה את כל הפריטים המקשטים את המסעדה. וכך זה נראה – התקרות הגבוהות והחלל הגדול במקום מחולק לחדרונים, כאשר ביניהם מעברים המעוצבים בצורת קשת. בכל חדרון שכזה יש כמה שולחנות עגולים רחבי ידיים. חלונות הוויטראז' הצבעוניים, האהילים המרושתים בשילוב עם ויטראז', המראות המסוגננות, התאורה המעומעמת, ספות הישיבה הנוחות, הכריות הגדולות, הקערות המעוטרות האותנטיות והתמונות השונות מחיי מרוקו – כל אלו יחדיו מהווים פסיפס ייחודי של מרוקו, ובהחלט מקנים לאורחי המסעדה את התחושה שנחתו הרגע בקזבלנקה. וכיצד אפשר שלא, שהרי אפילו הריצוף האותנטי של "דארנא" הגיע ממרוקו, כמו גם כלי ההגשה המגוונים – צלחת מעוצבת שונה לכל מנה – אכן הרגשנו מלכות לערב אחד.

את פנינו קיבלה מלצרית אדיבה שהייתה לבושה בלבוש מרוקאי מסורתי, כופתן שמו. לאורך כל הערב הפגינה המלצרית שלנו בקיאות בלתי נדלית בתפריט, אשר כמובן כבש את קיבתנו לאחר מכן. כדי להירגע מכל היופי הזה שנחת עלינו הזמנו שתייה קלה. חברתי תפוזים ואני לימונדה. לאחר לגימה קצרה ומרעננת הונח על שולחננו יין הבית – קברנה סוביניון מרלו של ברקן. השקנו לחיים. פתחתי את התפריט וכבר בדף הראשון צד את עיני משפט שמתמצת בקיצור את מרוקו הססגונית: "שדות אושר ירוקים מול שמיים כחולים"... הדפים הבאים לא אכזבו ולאחר שזממנו על כמה מנות, התלבטנו, ולבסוף שמענו בעצת המלצרית החייכנית, נפלו בגורל המטעמים הבאים...

אך קודם כל אל תשכחו שהיינו בממלכה ולכן, פינקו אותנו מיד בכמה וכמה סלטים שהגיעו יחדיו על מגש. היו שם כל החברים החביבים עלי: מטבוחה, תפוחי אדמה עם פטרוזיליה, גזר עם כמון, פולים, וכן זיתים שחורים עם נתחי תפוזים. כל אלו הוגשו לנו עם לחם הבית העשוי מחצי קמח לבן וחצי קמח מלא. הסלטים היו ערבים לחיך, הלחם היה טרי ופריך, והפצרתי בחברתי לבל תתמלא. מאגף המנות הראשונות הזמנו 'מסטייה פסיה' – פסטל עשוי עלי בצק פילו, ממולא בנתחי פרגיות, שקדים קלויים וקינמון, ומעוטר באבקת סוכר. אהבתי בהחלט את הפסטל המיוחד הזה. היה לו טעם נהדר, טקסטורה שנימוחה בפה ושילובים נועזים ומעניינים.

כיאה לכל ממלכה מרוקאית בלתי מעורערת ישנו מקום מיוחד בתפריט לקטגורית הקוסקוס, איך לא! בחרנו בקוסקוס טפייה – קוסקוס עם עוף מעוטר במרקחת בצל וצימוקים. הקוסקוס עשיר בצימוקים, שמקנים לו טעם מתוק, ויחד עם העוף זה היה הכי יאמי בעולם, ואכן המנה חוסלה בלי להניד עפעף!

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על