מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


חיש קל הגיעו המנות הראשונות: לב חציל עם רגו פטריות בציר ירקות וגבינת קשקבל צרובה היה טעים מאוד. גבינת הקשקבל הצרובה הוסיפה "בשרניות" ללב החציל. גם הארטישוקים הצלויים בוויניגרט זרעי עגבניות וצימצ'ורי היה מעולים. הצליה נתנה גוון מיוחד לארטישוקים, אך לטעמי, מלח הבישול היה מעט דומיננטי מדי. על כולן עלתה מנת הקרפצ'ו בקר, שנכבשה בסלסה עגבניות והוגשה עם פרוסות של צנוניות, פרמז'ן ושמן צ'יפוטלה. זו פשוט היתה הנאה צרופה.

במנות העיקריות היה מבחר עצום ובנוסף, המלצרית החביבה הציעה לנו מנות נוספות שלא הופיעו בתפריט. בעלי בחר בדג לברק עם ירקות שורש צלויים בטימין ושמן זית, ואני הזמנתי יען עם אגס ברוטב אגסים וג'ינג'ר ביין אדום עם קרם תפוח אדמה ובצל ירוק. הטעם הטבעי של בשר היען התמזג היטב עם הרוטב המתקתק של האגסים. זו היתה חוויה קולינארית. המנות הוגשו בצורה יפה, שילוב הטעמים היה מושלם ואנחנו התמוגגנו מרב הנאה.

לא יכולנו לעמוד בפיתוי וכדי שהארוחה תהיה מושלמת לא ויתרנו על מנות אחרונות. קינחנו בפונדנט שוקולד חם וגלידת וניל ופרפה קוקוס על קומפוט תפוח-עץ, שאף הן לא הכזיבו. אספרסו כפול עזר לנו להתנתק מהארוחה והאווירה הקסומים ולהתחבר בחזרה למציאות שבחוץ.

בעלי ואני סיכמנו את הארוחה כתמורה מלאה ואף יותר. מלבד לאווירה המרגיעה והנעימה, המנות היו משובחות, זכינו ליחס ושירות יעילים, חמים ולבביים.

עוד באותו הערב לא התאפקתי ו"גיגלתי" כדי לקרוא על המסעדה שכל כך נהנינו בה. למדתי שהשם "דלאל" מקורו בערבית ויש לו פירושים רבים. את ההנאה שלנו במסעדה הקסומה לא ניתן לסכם יותר טוב מהפירושים של השם. היה שם הכול: שפע, התמכרות, פינוק וסיפוק.
מאת: חיה אנגלברג
דלאל: אין רגע דל
במבנה אותנטי מימי תל אביב הישנה, בתוך צמחייה ירוקה ואווירה רומנטית קסומה, מסתתרת פנינה קלינארית העונה לשם "דלאל" – בר-מסעדה וביסטרו בשרים. לב חציל עם רגו פטריות, קרפצ'יו בקר, יען ברוטב אגסים ודג לברק היוו הנאה צרופה של אוכל, יחס ושירות
מסעדה: דלאל
הרומן שלי עם "דלאל" התחיל כאשר בעלי הפתיע אותי ליום הולדתי והזמין לנו סוף שבוע במלון על שפת הירקון בת"א. בין שלל התוכניות לבילוי בכרך הגדול, החלטנו לאכול במסעדה איכותית שעדיין לא ביקרנו בה. ההחלטה לא היתה קלה: העיר משופעת במסעדות מעולות. לאחר התייעצות עם "מומחים" מקומיים נפל הפור על מסעדת "דלאל" בשכונת נווה צדק, שעל מטבחה אחראי השף גולן גורפינקל.

הגענו למסעדה ביום שישי בערב. הכניסה למסעדה שברחוב שבזי עוברת דרך חצר כניסה קדמית יפהפייה ומלאה בצמחיה. עם כניסתנו פנימה התגלתה לפנינו מסעדה גדולה ובה מספר חללים המעוצבים בצורות שונות. העמודים מצופים בלבנים בהירות, פטיו מקסים, בר ארוך עם ארונות יין מוארים. החלל משובץ בכיסאות ושולחנות גן מסוגננים וצבועים בלבן, פינות עם שולחנות ארוכים ומסביבם ספות עור קורצות ושולחנות קטנים עם כורסאות ענק מרופדות בשלל צבעים. המסעדה מוארת בתאורה רכה ונעימה, מה שמשרה עליה אווירה נינוחה.

הושיבו אותנו ליד שולחן קטן עם הכורסאות המלכותיות (שהתגלו גם כנוחות) ובחרנו להתחיל מתפריט היינות העשיר: יין אדום – מרלו של יקב בן חיים. עם התפריט באה ההתלבטות, שכן המבחר עשיר ומאתגר. בהתייעצות עם מלצרית נעימה וחייכנית החלטנו לטעום מספר מנות ראשונות.

בהמתיננו למנות, הגישו לנו לשולחן פוקצ'ה עם מטבלים של שמן זית ושל קרם חצילים. למרות שכבר ידענו על הארוחה הגדולה שהזמנו, לא יכולנו לעמוד בפני הפוקצ'ה הטריה והטעימה בשילוב קרם החצילים - ותוך דקות היא נעלמה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על