מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017


גור ושושן שימחו אותנו גם בגזוז תוצרת גרוזיה: בטעם טרגון ובטעם אגס. ממש פינוק אמיתי! אחרי שהרמנו כוסית גזוז, התחיל השלב היותר מעניין, מפנק וטעים של הערב: צ'יבורקי – 2 יחידות בצק פריך ממולאות בבשר עגל טחון ובתבלינים. אתם צריכים ללמוד לומר את שמה של המנה הזו, גם אם יעירו אתכם באמצע הלילה, פשוט כי היא כל כך טעימה וכיפית שתרצו לאכול אותה כל הזמן. קודם כל, זו מנה ענקית, הכיסון בגודל של חצי צלחת. גור מסביר שעל-פי המסורת צריך לאכול את הכיסון ביד. הרגשנו כמו בבית, אחזנו את הכיסונים בשני ידיים רעבות, ונגסנו. גילנו בצק פריך, בשר נימוח ורוטב חמוץ שטפטף מהכיסון. ממש ללקק את האצבעות, ממש!

מיד דילגנו לכיסונים הבאים: חינקאלי בשר – כיסוני בצק מאודים במילוי בשר ותבלינים. הפעם זה היה כמו התשובה הגרוזינית לגיוזה האסייתית, רק בהרבה יותר טעים. גור הסביר שהוא מקפיד על תרכובות בשר מיוחדות, שייתנו למילוי טעם ומרקם עשיר ורענן יותר. את החינקאלי גם כן אוכלים עם הידיים, ולא, כבר לא הייתה לנו שום בעיה עם זה... תיבלנו את הכיסונים ברוטב הנלווה ואכלנו הכל בשני ביסים. כשסיימנו באה שושן לעזרה ומיד שלפה ערמת מפיות. כי היא לא רק יודעת לארח לפנק, אלא גם לקרוא את מחשבות הלקוחות שלה!

קבב גרוזיני ושישליק פרגית, בליווי חמוצים ותפוחי אדמה מטוגנים ואפויים, היו למנות העיקריות שלנו. למרות שכבר היינו מפוצצות מהפינוקים של שני האחרים, פשוט לא יכולנו לסרב. כמו שלאוכל של סבתא לא אומרים לא! הקבב היה עסיסי והפרגית רכה ועסיסית, כזו שמזמן לא טעמנו. וממש סיימנו הכל, כי אם כבר להתפנק אז אצל אמא "דדה" בבת ים!
מאת: אודליה צדוק
בת ים על המפה
אוכל גרוזיני כבר טעמתם? אם התשובה היא "לא" – אתם מוכרחים! אם התשובה היא "כן" יש לקוות שאכלתם במסעדת "דדה" המתמחית באוכל המעולה הזה. סניף חדש שלה בבת-ים מציג את אותה רמה גבוהה ואיכות ללא פשרות – שווה לבדוק!
הארץ שלנו ממש מלאה בכל טו?ב. אני לא מדברת על הפירות והירקות. אני מדברת על שפע המסעדות. בכל עיר ובכל פינה תמיד יש מסעדות מכל הסוגים. באיזו מדינה עוד יהיה אפשר לטעום כזה מבחר עצום של טעמים? כל עלייה הביאה את המטבח שלה, ואנחנו זכינו להכיר, לחוות ולהתרגש מכל כך הרבה טעמים ברדיוס כל כך קטן... ממש קיבוץ גלויות.

בשנים האחרונות גדלה ההכרה והסקרנות למטבח הגרוזיני. זה התחיל בסרט "חתונה מאוחרת", שהגדיל את התודעה למסורת הגרוזינית, והמשיך עם גיבורנו גור. גור עשה עלייה והביא לנו את טעמי גרוזיה אל השולחן. לגור כבר שלושה סניפים של מסעדות המגישות אוכל גרוזיני. אחת מהן נפתחה לפני פחות משנה – ממש תינוקת. זו מסעדת "דדה" (אמא בגרוזינית). המסעדה החדשה בבת-ים, "דדה בת-ים", היא אחות קטנה של מסעדת "דדה" המוכרת והאהודה, השוכנת כבר שנים בכצנלסון גבעתיים. כן, שתיהן אחיות מאותה ה"אמא".

בסיומו של יום עבודה מפרך אספתי את דנה בת דודתי והמראנו לעבר "דדה בת-ים". היינו חייבות להבין למה כולם מפארים כל כך את האוכל הגרוזיני. "דדה בת-ים" נמצאת ברחוב הדולפין, ממש 3 דקות ממחלף יוספטל. עם נסיעה כזו קלה התחלנו את הערב שלנו ברגל ימין! את פנינו קיבלו גור ושושן אחותו. הם באמת מקסימים אמיתיים. עת ישבנו גור פינק אותנו בחמוצים תוצרת בית ובשלושה סוגי סלטים: פחאליאולי – סלט גרוזיני מסורתי המורכב מפחאלי של סלק אדום בדריג'אני ואגוזים בתוספת חצילים מגולגלים מטוגנים ממולאים אגוזים. עוד אכלנו אג'פסנדל – תבשיל חצילים וירקות. אחח איזו התחלה מפנקת. החצילים עם הפחאלי היו ההברקה שהכי אהבנו. "דדה בת-ים" מקפידה על הסטנדרטים הקבועים של הרשת. הכל טרי ומוכן במקום לפי הזמנה של הלקוח (גם הלחמים והבצקים). בכלל, כל תבשיל ש "דדה" מתבשל בדיוק מדוד של דקות. כי ב"דדה" יודעים שעל פינוק כמו של אמא לא מתפשרים!

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על