מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


נחנו קצת עם לימונדת הבית הטובה והמתנו, מתבוננים על הלקוחות האחרים שפקדו את המסעדה, חלקם ישובים על הבר, מתייעצים עם הברמן הסבלן לגבי המשך ארוחתם, ואחרים פזורים בשולחנות סביבנו. היה רגוע ומהנה וקרני שמש אחרונות חדרו למקום דרך החלונות הגדולים והעניקו לצבעיו עומק וקסם נוסף. על צלחות מגוונות ויפות הגיעו המנות העיקריות שהזמנו: טליאטלה ראגו היא מנת פסטה מאורכת שלוותה ברוטב העשוי מבשר לבן, בקר וכבדי עוף. וזה היה טעים כמו שאפשר לנחש, ושוב, הטעם התאפיין בעדינות ובמגע מלא תבונה וידע. עוד הזמנו טליאטלה בנדיירה. הפעם הטליאטלה נצבעה בגוון בורדו מרתק, כתוצאה מכך שבעת הכנתה נוסף לה סלק. נוכחות הסלק הורגשה רק במעומעם בטעם הפסטה הנהדר, אבל יצרה למנה מראה מושלם בזכות תוספת האספרגוס והתרד שהביאו למנה ירוק עז, ושלושת כדורי גבינת הריקוטה המצוינת, שהונחו מעל וקישטו את הכל בלבן חגיגי. השילוב היה משלהב ונהדר.

עם תום החלק הרציני של הארוחה, ביקור קצרצר בשירותים גילה ניקיון מרשים. בעת היציאה מהם בחזרה אל המסעדה משכה את תשומת לבי פעילות ענפה במטבח החשוף, הנקי והמתוקתק. הקולות נבעו בפשטות מהכנת הפסטה הביתית של ה"קוצ'ינה" במכונה ובאופן ידני. כל כך מדויק ונכון. תענוג! וזה היה בדיוק הרגע לטיפ-טיפה מתוק מרוכז ומשמח, כך שארבעת כדורי הטרטופו (שוב טרטופו אבל הפעם רק בשל המראה המזכיר כמהין ולא בגלל נוכחות פטריות הקסם במנה) שהוגשו לנו, שניים על טהרת השוקולד ועוד שניים מגולגלים בשברי אגוזים, היו בדיוק מה שנזקקנו לו.

כי ככה זה במטבח של תמר. הכל יושב בדיוק על המשבצת, ומושקע וטעים, ונכון ועושה נעים בגב. המקצועיות בכל ומצד שני אין פוזה ונעים שם וטוב וביתי ומוצלח. פשוט מוצלח.
מאת: גלי פיאלקוב
יופי אמיתי
מסעדת השף תמר כהן צדק, "קוצ'ינה תמר" התל-אביבית, היא פנינה איטלקית טעימה וענוגה שמתאימה בדיוק כשרוצים לעצור את המולת היומיום ולאפשר לעצמכם שלווה איכותית, טעימה ביותר ועם זאת נטולת פוזות. מומלץ!
בערב טרום-קיצי נעים שבין יום העצמאות לל"ג בעומר התפנינו לקצת איכות, בין המנגל למדורה. מגיע לנו שמישהו יבשל עבורנו ויפנק אותנו, לא? בדקנו, השוונו, התרשמנו והיינו גם מושפעים לא מעט ממה ששמענו, כך שהבחירה ב"קוצ'ינה תמר" הייתה טבעית וכמעט ברורה מאליה. אחרי הכל רצינו להגיע למקום שבו נהנה בוודאות...

בקדמת המסעדה, הממוקמת בשולי מתחם יד חרוצים התל-אביבי, ממתינים לחפצים בישיבה באוויר הצח מספר שולחנות מחופים במפות לבנות, עם אגרטל קטן ובו פרח, ולצידן מעט ספות ושולחנות נמוכים. מתחם קטן ומתוק המבשר על הבאות ועל מה שתפגשו בפנים המסעדה – חדר מרכזי ועוד קומת גלריה שמהווה סוג של חדר אינטימי. קירות צבועי ירוק כהה חמים. מאוורר תקרה. קישוטי רטרו, כמו אורלוגין, נברשת וינטג' וריהוט יפה ונוח שאינו אחיד במכוון. עוד בחלל המרכזי בר קטן ונעים, שממש מתאים לביקור מהיר לנשנוש או לכמה דרינקים. ומאחר שהוא כזה מציעים ב"קוצ'ינה תמר" גם אפשרות להזמין חצאי מנות על הבר. יופי!

התיישבנו לצד שולחן מאורך ומסביר פנים, וזכינו בעליסה המלצרית המתוקה, שלא הייתה עסוקה בפורמליות ושידרה תחושה נינוחה וזורמת שהתאימה לנו מאוד. הזמנו למברוסקו, כיאה לשעת בין הערביים. השקנו "לחיים" ולגמנו בשמחה. שף תמר כהן צדק היא הבעלים והאחראית על המנות של המקום, שבהחלט ניכרת בהן נגיעתו האישית מלאת כישרון של מי שמבין עניין ושיש לו טעם ייחודי משלו.

לחם הבית, טרי, חמים ובעל קרסט נוקשה, בלוויית חמאה ואיולי מעודן עם עשבי תיבול, היה הראשון לצנוח על שולחננו. היינו רעבים וטרפנו אותו בעודו באיבו, ובצדק (שלא לומר "בכהן צדק"). הוא היה מעולה. רביולי טרטופו, סופלה פרמז'ן (בודינו פרמג'אנו) וסלט שורשים ועלים היו המנות הפותחות בארוחתנו, וחלקנו אותן כדי שלא להחמיץ דבר. הסלט היה חמוץ ועשיר ופיסות פלחי אשכוליות מרירות היוו בו את הטוויסט המעניין. הרביולי – כיסוני פסטה במילוי ריקוטה, פרמג'אנו וכמהין ברוטב חמאת כמהין – היו לא פחות ממופלאים, והסופלה הקטן והמשובח, שהוגש עם פטריות שמפיניון ובצלי שאלוט מאודים בחמאת כמהין, היה מענג חיך לא פחות ממושלם. כל ביס בו שחרר ממנו פרץ גבינה נהדר ושימח מאוד את שנינו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על