מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


עדנה בחרה לפתוח את הארוחה עם ריזוטו שרימפס. הריזוטו הגיע בתוספת אפונת גינה, אספרגוס ופטריות שמפיניון, ועליו הונחה שלישיית שרימפס כתומים ועסיסיים בעיטור עלי פרמזן. אנחות ההנאה מצד שותפתי לסעודה גרמו לי לפנות את פי ולבחון בעצמי במה מדובר. מה אומר? זו מנה מדהימה. הריזוטו, אף שהיה עשיר בשמנת, ידע לשמור יפה על מרקם קטיפתי ולא צמיגי. ניחוח הים הורגש היטב והשרימפס... עסיסי כאילו זה הרגע סיים להשתכשך לו להנאתו בקרקעית האוקיינוס. האספרגוס והאפונה העניקו צבעוניות וטעם טרי והרי לכם פתיחה נפלאה.

כשרצינו להמשיך לעיקריות, נתקלנו בסירוב. מנומס, אך עיקש. ב"כרמים" לא הסכימו שנדלג על הקרפצ'יו – פיסות סינטה דקות עד כדי שקיפות שצופו בתערובת תבלינים סודית, וזכו לחריכה בגריל לצד שמן זית, בלסמי ועלי רוקט מרירים. אני נהניתי, ועדנה, שעד אותו רגע סלדה מטרטרים הפכה תוך ביס אחד למעריצה מושבעת של הקרפצ'יו מ"כרמים".

זהו. ניתן לנו האישור להמשיך ואני הסתערתי על ה"קולומביאן מיט": פרוסה עבה של פילה, פרוסת אנטריקוט ומנה נאה של כבד אווז, שהונחו זו על זו במגדל לצד, שימו לב, סברה שוקולד. זוהי מנה ענקית אשר יכולה להשביע כל דכפין ויהא זה הגרגרן ביותר. רוטב השוקולד תרם מתיקות מעט מוזרה מדי עבורי, אבל הבשרים – שהוגשו מדממים קלות, כפי שביקשתי, ושהיו בעלי טעם ומרקם נהדרים – וכבד האווז שכהרגלו לא אכזב יצרו בסך הכל מנה ששמרה על ממוצע גבוה.

שותפתי לסעודה נחלה אכזבה קלה לנוכח הדניס שהזמינה. הדג, שהגיע שלם על מצע ירקות שורש, שמן זית, שום וכמות נדיבה של יין לבן, היה טעים מאוד, אבל כנראה שאחרי מנות הפתיחה, שהעפילו בקלות לפסגת החוויות הקולינאריות שאותן חווינו, היה קצת קשה להמשיך ולהפתיע.

כך או כך, כפתור שני בחגורה נפתח וכמעט שפרשנו לפני המנה האחרונה, אולם ב"כרמים" לא הסכימו להיפרד לפני שנקנח בפילו מסקרפונה אגסים – שלישיית גביעי בצק פילו ממולאים בקרם מסקרפונה ומעוטרים בפלחי אגס שיכור. זוהי מנה צבעונית, קלילה ומרשימה, הן מבחינת הטעם והן מהבחינה הדקורטיבית, ודרך מתוקה ונהדרת לחתום תענוג קולינארי.

לסיכום, נוכל להצהיר בפה מלא כי השם הטוב שלו זכתה המסעדה מוצדק לחלוטין, וכי מדובר במוסד קולינארי מהטובים שיש למדינתנו להציע. השאירו בבית את מחשבוני הקלוריות, הצטיידו במעט תעוזה קולינארית ומהרו ל"כרמים" – החיך, הדמיון והנשמה יודו לכם כל הדרך חזרה!
מאת: יאיר אלטמן
בציר של טעמים
מסעדת "כרמים", והשף שלה סהר רפאל, הפכו זה מכבר לשם דבר. בואו גם אתם להתענג על שלל מטעמים מקוריים ומרתקים, אווירה כפרית קסומה וירוק מכל עבר
מסעדה: כרמים
את האחות הקטנה של "כרמים", הלא היא מסעדת "כדיתא", פקדתי לפני מספר שבועות – ונהניתי עד מאוד. רק דבר אחד קטן העיב על החוויה הקולינארית המצוינת: חסרונה של ידידתי עדנה, ששבה ותבעה את ליטרת הבשר שלה ולא נרגעה עד שהבטחתי לה פיצוי נאות – ארוחה ב"כרמים" עצמה. וכך חצינו את צומת קסטינה, הדרמנו שישה ק"מ נוספים, התענגנו על ריח החציר והנוף הפסטורלי והגענו אל פאתי הישוב סגולה, מקום משכנה של "כרמים".

המסעדה – שזכתה לכבוד טלוויזיוני בדמות הופעה ב"קרב סכינים" – ממוקמת בליבה של משתלה, ומהחלונות החצי פנוראמיים נשקפים עצים, שתילים ושיחי תבלין. אפשר לומר שהתחושה היא כשל אקווריום קולינארי בלב יער קטן, מוקף קסם ושלווה. למי מכם שחושש כי המקום ישרה עליו קלסטרופוביה קלה, אל דאגה: צידה המערבי של "כרמים" נושק לגינת נוי מלבלבת ולמדשאה מרווחת. יצירות האומנות שמפוזרות בחוכמה בחלל המסעדה מעניקות למקום חזות אלגנטית, אווירה כפרית ואופי של בית אוכל בפרובאנס.

סהר רפאל.
גם מי שאינו בקיא בסצנה הקולינארית ודאי שמע את שמו של סהר רפאל, הזוכה הגדול בתוכנית הריאליטי "המטבח", ואחד השפים המוכשרים ביותר בארצנו. סהר, שגדל כילד במסעדת פועלים, יוצר מנות פשוטות ולא מתיימרות שבכל זאת משתדרגות לכדי יצירות אמנות בזכות טוויסט עם מעוף. למשל, אסקלופ עוף. לכאורה מנה בלתי מעניינת, אך כשהיא מוקפצת במחבת עם חמאה, רוזמרין, פטריות פורטובלו, יין אדום וציר בקר נוצר מעדן של ממש שעוקץ את הלשון והדמיון עם טעם ועסיסיות שונים לגמרי מכל מה שהכרתם.

עוד לפני האסקלופ ביקשתי לבדוק את כבד האווז המקומי. העובדה שמיודענו מגיע בליווי סלילי חלבה, טוויסט שנראה אמיץ מידי אפילו עבורי, הטרידה אותי – אבל רק עד הנגיסה הראשונה. האומץ, ידידיי, השתלם. ועוד איך שהשתלם. הכבד הגיע בשלישיית קוביות שהושרו בסילאן מתקתק, ניצלו על הגריל והונחו לבטח על מצע קדאיף. סלילי החלבה סגרו את הכול מעל והפיקו תמהיל טעמים מאוזן וענוג. עדיין איני מבין כיצד השילוב הביזארי הזה התקבל יפה בפה, אך עם עובדות, ועם חיך מאושר, אין מתווכחים. עצתי לכם היא לא להפריד את מרכיבי המנה. איכלו אותה כפי שהיא והתענגו על מעדן ייחודי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על