מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


פתחנו את הארוחה בסלט ארטישוק עם פטריות אנוקי וכמהין – חמצמץ, רירי ומרענן, אך מעט נוזלי מדי עבור בן זוגי לארוחה שנוכחותו המופנמת של הארטישוק – "ירק האלים" – מעט אכזבה אותו. המנות יצאו די מהר. הלחם היה האמנם גס וטרי, אך הצליח לא להסיט אותנו מעיקר הארוחה. הבר עשיר, ומציע מענה ראוי לכל חובב אלכוהול מכל רמה. אולי בגלל שזו יפו, אולי בגלל המלצתו האוהדת של המלצר, אך סביר יותר להניח שזה בגלל שאנחנו די עממיים כשזה מגיע לשיכר, שתינו ערק לימונים.
הזמנתי צלעות חזיר במרינדת דבש וחרדל, שהוגשו לצד טבעות בצל מטוגנות ופריכות. מנה נפלאה לשוחרי בשר מתקתק ועסיסי, ואולי הפייבוריטית מבין כל מנות הארוחה. בן זוגי הזמין טונה אדומה צרובה עם חמאה ושום, שהגיעה עם תפודים מוחמאים יתר על המידה. הטונה לעומתם הייתה מעולה. לצד אלו חלקנו שרימפס קריסטל חריף ברוטב שמן זית לימון ושום. מנה שזכתה למרב טבילות הלחם מאחר שהרוטב פשוט מופלא.

היינו בעלי תאבון מוגבר וכבר מעט שתויים, הודות למארחת והמלצר החייכן שהעניקו שירות אדיב ובעל תשומת-לב במידה נאותה. זה אינו דבר מובן מאליו בהרבה מקרים, ובהחלט יהווה סיבה עיקרית לביקור חוזר. בהמלצתם האוהדת של השניים חלקנו גם ריזוטו אספרגוס ולימון עם סלמון מעושן ופרמז’ן, שהעביר בנו עור ברווז. המחירים של "הקונטיינר", יחסית למקום בכזה מעמד יקרים, אך לא מעל לממוצע. המנות די קטנות – אולי אף קטנות מדי. חנייה ניתן למצוא בשפע, והגישה לנכים נוחה.
מאת: קלרה פלדמן
ציף ציף מעל הרציף
במסעדת "הקונטיינר" ביפו ממתינים לכם שירות איכותי, אוכל מרתק, תפאורה ייחודית של האנגר, מוזיקה טובה וסטייל בשפע. בהחלט שווה ביקור ובדיקה
עוף מוזר הוא "הקונטיינר". יצור כלאיים משונה פרי יצירתם של השף וינס מוסטר (שרקוטרי, אקס וינס ותמר), המעצב אסף תבור, והסופר והעיתונאי צור שיזף. חלל תעשייתי גדול, זכר לפאר אדריכלות פלדה בריטית של שנות ה-20, ספק גלריה, ספק מסעדה מעונבת, ספק בר. כיסאות ושולחנות המקום נבנו מאיפאה – עץ צפוף וכבד המשמש במקור לבניית רציפים, יכולות הספיגה האימתניות שלו למים וריח הן פלא ייחודי לעולם הטבע. על הקירות השונים, בגומות בתקרה הגבוהה ואפילו בין תאי השירותים ניתן למצוא פרטי אמנות מסוגים שונים, זאת כחלק מן התערוכות המתחלפות במקום בדרך קבע. את העבודות, אם תהיתם, אפשר ורצוי לקנות ולקחת הביתה.

האוכל, כיאה וכראוי לנוף המקומי וקצת בניגוד ל"שרקטורי", מתמקד לרוב בפירות-ים ובדגים. אך גם הסולדים משרצים ימצאו כאן מגוון רחב של מנות מחיות האדמה והשמיים. גולת הכותרת של המקום היא השימוש בתנור עישון מיוחד על עצים ופלנצ’ת ברזל שחור, בו בוערים עצי הדר ללא גז וללא חשמל. בשעות הערב המאוחרות המטבח הפתוח ובערת אותו תנור במרכז הבר הם נוף מלבב לא פחות מעלמות החן הבוהמייניות המקומיות הלוגמות שמפניה בשקיקה.

למרות שאנו פקדנו את המקום בשעת ערב מאוחרת, עושה רושם שדווקא שעות הבוקר המאוחרות הן הזמן האידיאלי לביקור במתחם. האגדה מספרת שבסופי השבוע מציעים ב"קונטיינר" מיני ארוחות בראנץ' ושאלו שעות הפעילות המוגברות של המקום. התפריט המתחלף מתפרש על פני עמוד וחצי, ואינו מחולק למנות או סוגים, על כן הוא זוכה לאהדתי הכנה – תפריט כלבבי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על