מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


המנות הראשונות של "קלמנטיין" גדולות, כך שהתחלנו כבר להיות שבעים. למרות זאת המתנו בציפייה למנות העיקריות. התפריט מציע מגוון מנות בשריות, צמחוניות ומבחר דגים, ואנחנו החלטנו להתמקד בקטגוריה האחרונה. הוא בחר סלמון במירין, שמוגש בתוספת ירקות מוקפצים ועוד תוספת לבחירה מתוך פירה או סלט ירוק או אורז, והיה מאוד מרוצה מהדג האיכותי והרוטב שליווה אותו. כשפטפטנו הוא ציין שניכר כי הושקעה מחשבה רבה בכל מרכיב מהמנה הזו, החל מבחירת הדג, ועד קיצוץ הקישוא, הכרובית והברוקולי. אני בחרתי בחריימה: דג ים בפפריקה, פלפל חריף, עגבניות מרוסקות ושום, שמוגש עם לחם וטחינה. קיבלתי סיר כמו פעם, לוהט, ששמר על חום המנה שלי עד הביס האחרון. הדג היה פשוט מעולה, רך וטעים וללא עצמות, והרוטב היה חריף במידה הנכונה, סמיך ומלא בטעמי הירקות, השום, הפטרוזיליה ובאהבת דגים פשוטה. לא תמיד אני מסיימת את המנות שלי, אבל הפעם המנה הייתה כל כך טובה שהייתי פשוט חייבת.

השותף שלי לארוחה התלבט קשות לפני הזמנת הקינוח. לטענתו, ימי ילדותו באירופה לא מאפשרים לו להתענג כמו שצריך מקינוח ישראלי, ולכן ההתלבטות הייתה רבה. בסופו של דבר הוחלט ללכת על קנקן תה ירוק, להקלת הקושי שבהחלטה. התה ליווה בסופו של דבר שני קינוחים מתוקים: פנה-קוטה קפואה ועוגת שוקולד בשלוש שכבות. הפנה-קוטה של "קלמנטיין" מוגשת בשילוב עוגיות אגוזים וקרמל שנאפות במקום. העוגה הייתה שילוב מוצלח של שלוש שכבות שונות: תחתית שקדים, קרם שוקולד מריר ושוקולד חלב, ושכבה עליונה של שוקולד מריר שמתפצפץ בפה. מעולה. אז מסתבר שאפשר ליהנות מארוחה נהדרת בגינה מקסימה גם כאן, ולא צריך להרחיק עד אירופה.
מאת: לליב גל
קפה קלמנטיין – אי ירוק בעיר
"קלמנטיין" הוא ביסטרו פסטורלי השוכן בלב תל-אביב. יש לו גינה גדולה בחוץ, הצופה על שדרות בן גוריון, וחלל פנימי חשוך יותר, ובו בר גדול ותפריט אלכוהול גדוש. וחוצמזה טעים שם וכיף שם ומומלץ לבקר במקום. מאוד מומלץ!
ידיד שלי נולד באירופה. אם להיות מדויקת יותר, בפאריז. מאחר ששם הוא בילה את שנות חייו הראשונות, מסתבר שאימץ לעצמו טעם מובחר. כשמדובר באוכל, קשה לרצות אותו. הוא לא אוהב להזמין במסעדה את מה שאפשר להכין בבית, וחייב שהמנות יהיו מיוחדות ובעיקר מוקפדות. ידעתי שאת קפה "קלמנטיין" הוא יאהב. לא רק בגלל החצר המקסימה שממוקמת במרכז העיר, כאילו אין מסביב אף רחוב סואן ואוטובוס מרעיש, אלא יותר בגלל היותה אי ירוק של שפיות ומלצרים מחייכים. אם אתם רוצים להתרחק מהמרכז בלי לצאת מהעיר, וליהנות ממנות מיוחדות ואווירה מיוחדת – זה המקום שלכם.

במשך היום תוכלו לבחור בארוחות בוקר מפנקות, כריכים משביעים, פסטות טריות ועסקיות צהריים משתלמות. מאחר שבבואנו למקום ירד כבר החושך, התמקדנו בתפריט הערב, בנוסף לרשימת ספיישלים שקיבלנו, וממנו בחרנו תחילה בשתי מנות ראשונות. קיבלנו לשולחן צלחות קטנות מצוירות בעבודת יד. עליהן נחו המנות שלנו: פוקאצ'ה שרימפס וקרפצ'יו בקר. מנת הקרפצ'יו ב"קלמנטיין" מוגשת עם טוסטונים קטנים ופריכים, בליווי גבינת גאודה איכותית ומעט עלים ירוקים. מנה מוצלחת מאוד שמשלבת גוונים שונים של מליחות וטריות. הפוקאצ'ה הגיעה לוהטת, ענקית ומפתה, מבצק אוורירי בשילוב גבינות, זיתי קלמאטה, עגבניות שרי וכמובן שרימפס. הוא בחר לו מתוך תפריט האלכוהול במרטיני הדרים, וקיבל קוקטייל נאה של קטל-ואן תפוז ולימון, קמפארי, פסיפלורה ופלחי תפוז בכוס זכוכית. אני, שאוהבת לתת כבוד ליקבים המקומיים שלנו, בחרתי בכוס יין אדום שהיה חלק וטעים, לא כבד מידי, ובעיקר השתלב נהדר עם כל מה שהזמנתי. אדמה קברנה ופטיט סירה שמו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על