מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


העיקריות המשיכו את החגיגה הקולינארית. מדליוני עגל דקים ורכים במיוחד הגיעו ברוטב לימון ופטריות מעקצץ, בצלחת צחורה ורחבת שוליים, וסיפקו מניפה של ריחות וטעמים. המנה השנייה הייתה פשוט מדהימה: נתח מובחר של פילה בקר רך וחמאתי במיוחד, הגיע שעון על טוסט דקיק ופריך. בציעת הבשר בקלילות גילתה צבעי אושר בשיא ההתגלמות. סיבי הבשר התמסרו לנגיסה, ורוטב המרסלה והקוניאק סיפק עומקים מתקתקים לעוצמת החוויה הכוללת (או בקיצור, כפי שסיכמה זאת קרן: "זו מנה פשוט מעולה"). לצד שתי אלו הוגשו שעועית ירוקה טעימה, בטטה בוגרת תנור ונימוחה, וחצילים מעניינים, כמו גם סלט ארוגולה (רוקט) רענן ומפצפץ עלים, ברוטב שמן זית ולימון סחוט טרי ומרענן במיוחד.

גזרת הקינוחים הביאה עמה גלידת תאנים מעניינת ואת גולת הכותרת – עוגת טירמיסו אותנטית לעילא ולעילא, עשויה למהדרי איטליה, ואוצרת עמה תעצומות טעם מרפדי חך, בעונג משלהב וכיפי במיוחד.

צ'לו הוותיקה, מרחוב בן סירא 18 בירושלים, היא מסעדה איטלקית קלאסית, במובן הטהור של המילה. רוח המכובדות שורה בכל גוון של ריח וטעם ממטעמיה, המופקים בקפידה. האטמוספרה השוררת נעימה ומעודדת שהייה, והשירות משתדל לספק איכות מזן אחר.
מאת: רועי שטיינברג
צ'לו – קונצ'רטו לארוחה איטלקית ירושלמית
כמו נגינת צ'לו, כך גם ארוחה במסעדת צ'לו האיטלקית פורטת ענוגות ועמוקות על נימי הנשמה. האיכות ניכרת בטעמים, בהגשה ובשירות, והרמה הגבוהה נשמרת לאורך הסעודה כולה. מסעדות כמו צ'לו צריך לנצור ולשמור לחגיגות, אירועים או סתם כשמגיע לנו פינוק אמיתי.
מסעדה: צ'לו Cielo
האסוציאציה הראשונה שלי לצ'לו הייתה ללא ספק הקונצ'רטו של דבוז'ק בסי מז'ור. ביצירה זו דבוז'ק עולה לצלילים גבוהים ביותר של הצ'לו, צלילים במפתח סול. היצירה וירטואוזית נהנית ממעברי פוזיציות תכופים ומרגשים, והנגן נדרש בה למיומנות גבוהה מאוד, המתבטאת בנגינה מהירה מאד, רוחשת, לופתת עניין. יצירה זו נחשבת למאתגרת, מורכבת וקשה לביצוע מול קהל רווי צמא, ורק צ'לנים מוכשרים יכולים לנגן אותה. מסעדת צ'לו הירושלמית, אף היא, הצליחה במשימתה.

אל התווך הירושלמי המוקפד כונסו טעמי איטליה המשובחים, בגוונים מרובים ובקומפוזיציה מושלמת, בניצוחו של שף מוכשר. גווני קרם וצהוב רכים עטפו אותנו בתפאורה מרגיעה, מוסיקה קלאסית התנגנה לה ברקע והקנתה שלווה, רחשי השפות הזרות מפי הסועדים התערבלו סביב במתינות שקטה, והשירות היה נהדר. האווירה הירושלמית שליוותה אותנו במסענו מתל-אביב אל פתח המסעדה היוותה נופך נוסף שנלווה על החוויה כולה.

בקבוק קיאנטי קידם את פנינו ברוחב טעמיו, הישר מבציר שנת 2004, נמזג אל כוסות ארוכות גבעול ותמות מראה, וגילה צבעי אדום תשוקתיים, עמוקים ומרתקים, וטעם שמימי לפתיחת תיאבון אדירה. סלסלה חמודה עם לחמניות מעשה ידי המקום הגיעה אף היא כסטארטר מגרה, לנשנוש חמים, פריך וממכר. לראשונות טעמנו מבחר ממטעמי צ'לו המשובחים: שרימפס מרינרה (הידעתם שביחיד אומרים וכותבים שרימפ, בלי ה-ס', המיועדת לציון רבים?!) היו שרימפלעך וורדרדים וקטנטנים, ברוטב עגבניות ארומאטי מתובלן, שהיווה שידוך מושלם ללחמניות החמאתיות המצוינות; קנלוני מעולים הגיעו עשויים מבצק HOME MADE בעל רכות ואלסטיות מושלמות. אלה מולאו בארבעה סוגי גבינות מובחרות, שהותכו יחד לכדי רוחב טעמים נושך שפתיים; על צלחת נוספת הוזמנו רביולי ממולאים בכבד עוף וכרישה, שנחו להם בתנוחה מפתה תחת מעטה רוטב שמנתי, סמיך ומענג; לאחרונת הראשונות הזמנו דגימה חיה – פרוסות נאות (תרתי משמע) של קרפצ'יו טונה אדומה ואיכותית, לצד סלט שומר קצוץ דק ברוטב מעניין ומרענן, על בסיס בלסמיקו מיושן.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על