מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017

עלי נענע טריים הוסיפו נופך רענן לחריפות האדמתית והרחיבו את בסיסי הטעם במנה. המרק החמוץ-חריף שמולי התגלה כפיקנטי, עשיר ברצועות פריכות של גזר וכרוב, אפונה, נטיפי ביצים ומעל תלתלי קראנץ' מבצק אורז.

אגרול בהמשך היה מנת חובה, שהרי אגרול הוא רכיב מתבקש בכל ארוחה סינית ראויה. הנ"ל הוגש ממולא בירקות, כרוב גזר ונבטים, פריך וזהוב, לא שומני בעליל. החיסול הושלם תוך דקות מועטות.

הגענו לעיקריות, מלאי ציפייה. אורז מטוגן ואטריות ביצים מוקפצות עם חביתה וירקות ברוטב סויה תאילנדי עשיר נחתו על שולחננו חיש קל. אליהן חברו תוך דקות, סרות לרעבוננו ממושמעות: דג ברוטב שום - נתחי דג נסיכת הנילוס בציפוי פריך מוקפצים עם שום, רצועות סלרי פריכות, פלפלים, רצועות עדינות של גזר ופטריות שמפניון, בקר סצ'ואן – נתחי בקר עדינים ורכים מוקפצים עם בצל, פרחי כרובית, תירס גמדי, רצועות גמבה, אפונת גינה ובצל ירוק כשהם שוחים ברוטב אדמדם טעים ופיקנטי ועוף השף – מנה מפתיעה של נתחי עוף מעודנים מצופים בבלילת בצק עדינה, מוקפצים עם רצועות אננס, פלפלים, גזר, בצל ופטריות ברוטב מעניין של סתירות חריף מתוק מאוזנות.

אל החגיגה הצטרף לו סלט סיני חמוץ מתוק חמוד ושובר שגרת סלט הגזר-צנון הסטנדרטי של כרוב, פלפל ומלפפון כבושים בזוקי שומשום מעל. המנות נאכלו בכיף עד תומן. השולחן נמלא כל טוב, משובץ במנות הצבעוניות ומולחן ברחש הסכו"ם. מסך ענק הממוקם במסעדה ומחובר לכבלים הנעים את זמנינו בין לבין עם ווליום דציבלי שפוי של שירי MTV לוהטים.

לקינוחים בחרנו בגלידת שוקו-ווניל עשירה ושמנתית לאחי ולפתן ליצ'י ,כמובן, לגדול שבין האחים.

בימי שלישי החל משעה 20:00 ובמוצ"ש מציעה המסעדה מבצע סושי - אכול כפי יכולתך, ב- 79 ₪ בלבד לאדם. השמועות מספרות כי הוא מצוין. (הבטחתי לעצמי שאדגום).

בצמוד למסעדה ממוקם מגרש חנייה נוח ורחב.
מאת: רועי שטיינברג
צ'יינה בקלאס אמיתי
הקליק שלנו עם "צ'יינה קלאס" היה מיידי. חריפות מרק הטום-ים השתלבה באגרול הרענן, ואחרי מנות נדיבות של בקר סצ'ואן, נתחי עוף מעודן ונסיכת הנילוס בציפוי פריך, שבענו לגמרי ונוכחנו שוב: אוכל סיני טוב זה תמיד תענוג



אחי קפץ לבקר. כבוד אחיו הגדול קצת התעצל לבשל. לפיכך, שמנו פעמינו למסעדת "צ'יינה קלאס", השוכנת ברח' בן גוריון 33 בבית אלבה בהרצליה. מסעדה ותיקה, השומרת אמונים ללקוחותיה מזה 15 שנים (עובדה מרשימה כשלעצמה).

כבר בסעיף החנייה נרשמה הצלחה. זו נמצאה חיש קל ובסמוך מאד למסעדה. עת החנינו את רכבנו כבר חשתי את אדי הריח הסיניים שועטים ברחוב כעדת פילונים רעבים, מעוררים את בלוטות הטעם ומגרים רעב וטעמים.

יש שלב כזה שבו נכנסים למסעדה ואז קורה אחד מהשניים – או שיש 'קליק' ומתחברים, או שנשארים אדישים (או אף גרוע מזה, מרגישים לא שייכים). במקרה של "צ'יינה קלאס", ה'קליק' היה מיידי. כבר בכניסה קידמה את פנינו ביתיות חמימה ומוכרת. המסעדה הייתה ממוזגת בקלילות לא מקפיאה, צבועה בצבעי בריק, אדום ובורדו ומעוטרת בשלל מגוון והרמוני של פריטי עיצוב אוריינטליים מן המזרח כמיטב מסורת העיצוב הסינית. פילים וכדים, אהילים וספות מעוטרות שעשו חשק לקפוץ אליהן לאחר האוכל ולישון.

אני אוהב אוכל סיני; המטבח הסיני הוא מהמטבחים המפוארים במפת הקולינאריה העולמית. הוא עתיק יומין מרחק אלפי שנים. המגוון האדיר שבו, פרי שימוש נרחב בחומרים מפתיעים ובטכניקות בישול שונות, יצר במהלך התפתחותו מאכלים עם פרצי טעם מפתיעים תוך הקפדה על איזון בין עין לחיך ולשון והכל בצבעוניות עזה, הרמוניה בין צורות ושילוב מהפנט בין מרקמים וטמפרטורות.

החלטנו לצעוד בין מגוון המנות. לפתיחה, הוגשה לשולחננו צלחת ובה מעין 'נאצ'וס' סיני - קרעי בצק אגרול קריספיים, מטוגנים עד זהוב ומוגשים עם מגוון רטבים סיניים – חמוץ-מתוק אדום ובוהק סטנדרטי, צ'ילי מתוק תאילנדי, וחריף מלוח עדין בצבע כהה עמוק.

בגזרת המרקים טעמנו טום-ים עוף ומרק חמוץ-חריף. מרק הטום-ים התגלה כמוצלח במיוחד, מרק תאילנדי עז טעם וחריף בצבע כתום יפהפה. במרק צפו להן רצועות עוף יחד עם פטריות שמפניון, פיסות עגבניות טריות, בצל יבש וירוק.
הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על