מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


לקינוח הזמנו תה ומרנג עם סלט פירות. ציפינו ל"נשיקה" כמו של פעם, אך מסתבר שבמנה זו המרנג מוגש נא, הפתעה מעניינת וטעימה, ובכל זאת סלט הפירות הטרי והמתוק שבה את לבי קצת יותר, וסורבה הקוקוס שליווה אותו, כמו גם רוטב הפטל, הפכו את הקינוח הזה לפינוק מכל הסוגים.

שארלוט, שנפתחה רק לפני 4 חודשים, התגלתה אם כך כהבטחה. מלבד היותה מסעדה מצוינת, היא מאפשרת גם לסועדים שומרי הכשרות (חלק מהבשר אף כשר למהדרין) ליהנות מאוכל מדהים ומהאווירה הקסומה בשכונת עין כרם הפסטורלית. המסעדה אמנם מוגדרת כמסעדת בשרים, אך מציעה גם מנות פחות "אדומות" כמו פרגית עם סלט תירס, חזה עוף בגריל ואפילו מנות צמחוניות כמו ניוקי עם פטריות, כל אלו פרי ידיו של שף אייל ועקנין, שאמון על הצלחות ירושלמיות ידועות כגון מסעדת פורטונה שבשוק.

אז בביקור הבא בעיר הקודש, בואו לנסות את שארלוט. מלבד האווירה המדהימה והפסטורלית, מובטחת לכם חוויה של ארוחה בשרית משובחת.
מאת: לירון גז
שארלוט - ניסיון ואהבה לאוכל
"שארלוט" היא מסעדת הבשרים החדשה והירושלמית של השף אייל ועקנין, וביקור בה מגלה מקום שבו שורה אווירה ייחודית עטופה באסטטיקה מרשימה וכובשת, ומוגשים בו מטעמים משובחים שאי-אפשר לעמוד בקסמם
מתוקף תפקידי כמבקרת מסעדות קיימות ממני ציפיות רבות בכל הקשור להבנה בטעמים, תבלינים ומאכלים מיוחדים. עם זאת, הציפייה הגדולה ביותר ממני היא של בן זוגי, וזו הציפייה לקחת אותו למסעדת בשרים איכותית. אז סופסוף נשלחתי למסעדת בשרים אמיתית, "שארלוט" הירושלמית, שבשכונת עין כרם המקסימה. אך רצו הנסיבות ולשם לקחתי דווקא את לנוצ'קה הקטנה.

לפתיחה קיבלנו את לחם הבית עם רוטב איולי וטחינה שחיממו את קיבותינו לקראת הראשונות. כמו כן הזמנו את יין הבית – פיוז'ן של מרום גליל – שהיה מצוין. למנות ראשונות הזמנו כבד אווז, שקדי עגל וסשימי דג. כבד האווז הגיע על טוסט פריך ברוטב שומר ושזיפים. מנה מדהימה ומתוקה עם עוקץ אניס שמשבח אותה עוד יותר. שקדי העגל הגיעו על מצע ריזוטו חצילים. השקדים עצמם היו מעולים, עם טעם עשיר, מעט מעושן אך עדין למדי, וריזוטו החצילים היה התוספת המושלמת עבור סוג בשר זה. סשימי הלברק, אותו לנוצ'קה אהבה במיוחד, נעטף בנגיעות שמן זית ולווה בפלחי תפוזים מפולטים, כוסברה וזיתים שחורים מסוכרים(!). שלושת המנות הראשונות היו מצוינות, ובהחלט פתחו לנו את התיאבון לקראת המנות העיקריות – הסטייקים.

לאחר התלבטות ארוכה בין הנתחים השונים בחרתי בסטייק אנטריקוט בתוספת פירה. לנוצ'קה בחרה בסינטה בתוספת סלט ירוק. כל אחת מאיתנו קיבלה נתח יפהפה, שהגיע על פלטה לוהטת לצד ירקות אפויים עם רוטב יין לבקשתנו. האנטריקוט שלי היה מצוין, צלוי בחוץ ואדמדם בפנים, בטעם שמן משהו – כמו שאנטריקוט צריך להיות. יחד עם הפירה שהיה קטיפתי ורך – פשוט מנה נפלאה. הסינטה של לנה היה גם הוא מעולה, ויחד עם הסלט הירוק (שדווקא היו בו גם צנוניות, עגבניות וגזרים) הרענן, סיפק תענוג אמיתי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על