מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017


ובכן, ראשון להילולים היה האסאדו, חתוך דק וצלוי על הגריל ברוטב ברביקיו מטמטם שפשוט העלה לי לחלוחית בעין. זהו ללא ספק האסאדו הטוב ביותר שזללתי בחיי! כל המסטיקיות האופיינית נעלמה כלא היתה. תענוג היסטרי. מי שלא טעם אסאדו ב"סזאר" כאילו לא טעם אסאדו מעולם, ואני לא מגזים. התוספת באה בדמות פירה שמנת, שראוי גם כן להתייחסות מיוחדת כשהוא מתוגבר בבטטה, אגוז מוסקט ובקישוטי בצל מטוגן מעל. טעמו היה חלבי ומרקמו קטיפתי, רך וצופן בחובו טעמים רבים המתפתחים בפה.

העיקרית הבאה עליה התענגנו היתה שניצל עגל חלב (שלמען מגני החיות והגופים הירוקים מגיע גם בגרסת חזה העוף, הנהדרת לא פחות). ברצוני להבהיר כאן משהו – אני לא מזמין שניצלים במסעדות. זה פשוט נראה לי בזבוז של מנה להזמין משהו שאני יכול להכין בבית. רק בגלל תחינות המלצרית והבטחות לשניצל שלא הכרתי, הרהבתי עוז ונתתי ל"שניצל של סזאר" צ'אנס. אבל לא. הו... לא. מה שהונח מולי היתה יצירה מרהיבה של ממש. פרושה על פני שלושת רבעי הצלחת, משאירה אך מקום קטן, דחוק משהו, להום-פרייז, שהגיעו בדמות קוביות תפוחי אדמה חרוכות יפה ברוטב חרפרף. תאווה לעיניים. מעכשיו אני אוהב שניצל.

בהיותנו מדושנים עד מאוד היה לי חשש כי לא נעמוד בהתקפה נוספת, ובכל זאת ב"סזאר" לא ריחמו עלינו והאביסו אותנו גם בקינוחים. חלוץ ראשון היה הוופל הבלגי. מנה נדיבה במיוחד, שיכולה לספק בהחלט זוג בריא. לכן, יסלחו לי החבר'ה מ"סזאר" אם נשאר משהו ממנה על הצלחת.. הוופל מגיע עם המון פירות יער, קצפת וגלידה, כששוקולד אמיתי נמצק מעל. זוהי מנה מרשימה שפשוט מוציאה את העיניים, ואכן שמענו בקשות העתקה משולחנות סמוכים. אחריה הגיע המלבי, שהזמנו בכלי זכוכית אומנותית, והיה רחום יותר במידותיו, רך, מיוחד וקטיפתי, עם כמות נכונה של קוקוס ושביבי פקאן בזוקים מעל. עמית נכנע קודם (טירון!) אך אני עוד המשכתי ללקק צלחות עד שעה מאוחרת.

זהו, מלא להתפקע ומפוצץ ממטעמים מהנים, רבץ לו עבדכם הנאמן על ספה מקומית וגלגל בטנו בנחת. חשש-מה שלא אעבור בדלת בדרכי החוצה התגנב ללבי... אותו פחד שמפעם בי עם כל סיום ארוחת שחיתות, וקולה של אמא ברקע שוב צעק מפאתי ראשי: "אתה לא תגיע לגיל 30!". מה אכפת לי – העיקר שטעים!
מאת: יאיר אלטמן
"סזאר" – מדעי החלום
מסעדת "סזאר" מפארק המדע ברחובות היא חוויה קולינארית עשירה בטעמים, אווירה וסטייל, או בקיצור – חלום. המקום מציע לאורחיו הנאה רבה ובילוי ברמה גבוהה, ודווקא הרחק מת"א ההומה...
פארק המדע של רחובות ידוע בשלל מקומות בילוי איכותיים. "סזאר" בהחלט יכולה לככב כמסעדה המובילה באזור, וללמד את באיה משהו על "מדעי החלום". כבר עם הכניסה ניתן לראות שמדובר ברמה אחרת. שותפי להנאה – עמית, נתקף תדהמה אל מול מבחר בקבוקי היין בכניסה, שהכניסו אותנו לאווירה המתאימה. אני, למוד הניסיון וסוס קרבות ותיק בתחום הלוחמה נגד הסטייקים, פחות התרגשתי. מה גם שביקרתי בה בדיוק שבוע לפני, ולכן באתי מצויד בחיוך זרחני שלא הצלחתי להוריד כל הערב, כשאני מתכונן לשחזור התענוג.

סיבוב קליל של גלגל העין גילה תאורה עמומה, אך עם זאת מכוונת היטב, שמאירה לך בדיוק את האזורים האסטרטגיים בשולחן, כך שעיניך לא מתאמצות לראות את המנה שהוגשה לך לצלחת ואיפה לתקוע בה בדיוק את המזלג. עמימות זו משתקפת יפה אל רצפת פרקט מרשימה במיוחד, שבשילוב עם נרות מעניקה למקום אווירה חמה וביתית, רומנטית אם תירצו. עיצוב המקום נע סביב הרטרו של ניו-יורק בשנות החמישים, ובא לידי ביטוי בפנסי ספינה עתיקה, ריהוט ופוסטרים מתאימים. מוסיקה סביב הלאונג' התנגנה לה כשהוצג לנו התפריט. מבט קליל בו גילה ביסטרו אמיתי בגובה העיניים, עם מנות הדורשות תעוזה מסוימת.

עמית הזמין פיתה סאג', מנה נהדרת ואקזוטית לפתיחה, אני חייכתי משום שזו בדיוק המנה שהזמנתי בפעם שעברה, וידעתי מה מצפה לו. מדובר בפיתה דרוזית במילוי מלהיב של בשר טלה טחון עם רוטב טחינה ופיסטוקים. עבדכם הנאמן לעומת זאת החליט לשים את טלפיו הפעם על פטה כבד ביין אדום, קינמון והל, שהוגש בשני סלייסים רחבים לצד ריבת אגסים נדיבה. אף שהירוקים ושאר חובבי חיות גזלו ממני את התענוג ליהנות מפטה כבד אווז אמיתי, זו ללא ספק היתה מנה מעולה. מודבר במנה של ניגודים, שבשיאה מתייצב ההל ונותן לה זריקה אוריינטאלית לא צפויה. אחת הדרכים לדעת אם מסעדה טובה באמת היא בהזמנת מנה שכזו, ואכן הפטה צלח את המבחן עבור המסעדה והתגלה כרך, נימוח ונמס בפה, וכבעל טעם עז הנשבר באמצעות מתיקות הריבה. מרהיב.

כך, לאחר פחות משתי דקות, נותר בצלחת שריד של נוזל אדמדם, עדות אילמת לכבד ש"נרצח" על-ידי. בשלב זה החל עמית להשמיע גניחות עונג מוזרות, ומהן הבנתי שהוא כנראה, כפי שצפיתי, מרוצה מהבחירה. ואז הגישו לנו את צמד העיקריות, שבהן החלטנו לחלוק. מה הקטע של אדם לאדם זאב? אני דוגל בשיטת הקיבוץ בכל הקשור לאוכל. לשים במרכז השולחן ולטרוף מהכל.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על