מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017
צילום: דן פרץ


אני בחרתי לראשונה בריזוטו הלבן- ריזוטו אורגני מלא עם שאלוט, יין לבן, פטריית מלך היער, אספרגוס לבן וקציפת פרמזן. מנה אלגנטית, שנעה בין עדינות לנועזות, מרגשת את החיך בטעמים הפשוטים אך מעולים שלה. אורז בשיא תפארתו. איילת התפנקה עם שקדי עגל במחבת, שהגיעו עם דפי פסטת חלמונים טעימים, ביצה עלומה מושלמת, אספרגוס ירוק מתפצח, עלי חסת משי עדינים קרם שום שנתן עוקצנות במקומה וציר עוף חום שהוסיף חמימות ועונג למנה.
הצלחות פונו במהרה, נקיות כל כך שהשוטף כלים בודאי שיבח אותנו.
נשענו לרגע לאחור. נהנות. איזה כיף לאכול ככה סתם באמצע היום אוכל כל כך מיוחד, מוקפד, טעים ולא מתפשר. מאיר אדוני הוא אכן וירטואוז אמיתי. כשהתחלנו טיפה להתגעגע להנאה, הגיעו העיקריות שאכן לא איכזבו.

אני נהנתי מפילה סלמון מרגש ששיחק בין המתוק למלוח – אחד השילובים האהובים עלי- במעטפת קרמל מלח, עם אספרגוס לבן, פטריות שיטאקי, קרם מפתיע של תפוח עץ ובצלים (!) , שזיפים מבושלים בשרי ובצל ירוק מרענן. מנה מפתיעה שזורקת אותך לכיוונים מנוגדים ועדיין נותנת מקום של כבוד לכל חומר גלם המרכיב אותה.
גם איילת בחרה בכיוון הימי ואכלה בר אפוי בג'לי קונסומה ושיטרקי- דג ים מדהים, עם מקדמיה, טימין, פטריות מלך היער, שיטאקי, קונפי ארטישוק ירושלמי, פטיסייר גרוייר- קרם גבינה מטורף- קרם ארטישוק ירושלמי וחמאת פורצ'יני. שתינו נדהמנו איך כל רשימת המרכיבים מגיעה לאיזון מושלם תחת ידיו של השף מאיר אדוני, ושאכן במקרה זה השלם גדול מסכום חלקיו.

כשחזרנו למשרד (קצת באיחור) היינו בעננים, הרגשנו כמו מי שחזרו מהרפתקה מסעירה באמצע יום שיגרתי ורגיל. איזה כיף זה לפנק את עצמך, ככה סתם בלי סיבה, זה גרם לנו לחלוק תחושת סוד ביננו בחיוכים שהחזיקו עד סוף היום.
מאת: מעיין בן-דע
המלכה האם
"כתית" – ה-מסעדה של שף מאיר אדוני המוערך כל כך. תמצאו בה יצירתיות ויצריות, אוכל מרשים במגוון טכניקות וסגנונות, ומבחר מתומצת של יינות איכות, ומקום מרהיב להעביר בו ארוחת מלכים
צהריים של חורף. תל אביב החליטה להיות סוף סוף קצת יותר נחמדה אלינו. הרגשה של חורף תל אביבי היא כל כך חולפת ומיוחדת שהחלטנו, אני ואיילת, הקולגה האהובה עלי, לפנק את עצמנו בהפסקת צהריים קצת יותר מושקעת, וליהנות מהעסקית במסעדת "כתית" של השף מאיר אדוני.
נרגשים מההחלטה הספונטנית, פנינו לרחוב היכל התלמוד, שלקח אותנו במרחק פניה קלה מלילינבלום ההומה לפינה נעימה ופסטורלית במרכז העיר. בנייני באו-האוס מבהיקים, וביניהם בצניעות ניצב הבניין של "כתית", בניין מרהיב ועתיק מ1913, שעבר גלגולים רבים עד שהחל לשכן את המסעדה המרגשת ביותר שידעה תל אביב.

נכנסנו למסעדה. הנינוחות של "כתית" תמיד מפתיעה אותי. לא מדובר במסעדת יוקרה מפחידה ומאיימת, מלאה שיש נוצץ או נותנת תחושה ששכחת את הטוקסידו בבית. להפך. מרצפות מקסימות מצוירות, עיצוב שקט, לבן ונקי, חלל המחולק למספר חדרים קטנים ונעימים, כל אלו מזמינים את הסועד להתחיל בנוחות את החוויה הקולינרית המסעירה שהוא עומד לפניה, ואכן האוכל של השף מאיר אדוני לא דורש עיצוב מנקר עיניים או אווירה מוגזמת- הוא מסעיר כל כך בפני עצמו.

המלצרית המקצועית והנעימה נתנה לנו את אותה התחושה, של נינוחות והתרווחות. השירות כמובן מהוקצע ומוקפד, אך לא חסר את החמימות התל אביבית המוכרת.
ובכן, העיסקית של כתית- לכבודה התכנסנו כאן היום. לא יהיה מוגזם להגיד שאלו הם מאה שלושים וחמישת (135!) השקלים המשתלמים קולינרית ביותר שהוצאנו עד היום. אמנם, מדובר בכאב לא קטן לבחור מנה ראשונה ועיקרית ולדעת שלא תוכל לטעום את כל מה שהתפריט המפתה מציע.
בחרנו בשתי כוסות יין לבן נהדר שמתאים לצהריים- אסטרו לאב- סוביניון בלאן ניוזילנדי נהדר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על