מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


נתנו לאומברטו להוליך אותנו בתוואי ההנאה. ראשונה הגיעה המלכה בכבודה ובעצמה, הפיקאניה, שפיץ הצ'אך – נתח עסיסי מאזור השוק האחורי של העגל. הבטנו על הנתח השחמחם והפריך מבחוץ, נוטף עסיס וורדרד מבפנים, והתמוגגנו עת נחתך והונח מעדנות על צלחותינו. הביס הראשון היה מחויך ועצום עיניים. לא צריך להסביר למה, נכון? הבא בתור היה אנטרקוט אלמותי, בשרי, רך כחמאה ומטריף. בצענו ממנו פיסות טעמים מרוכזות ועשויות בקפידה, טעמנו קצת מן העלים הירוקים בסלט שליד, והמשכנו במלאכת האכילה.

עוד אנו מסיימים את נתח הבשר המכובד, והנה באות להן גם הפרגיות למסדר של חוויה. אלה הושרו טרם צלייתן במרינאדה של יין לבן, סויה ודבש, והיו מתקתקות ובעלות פריכות נהדרת. המאמיה שהוגשה אחריהן עוררה אצלי זעקת 'מאמא-מיה' כבושה. המאמיה, שפיץ השייטל, היא נתח מרובד טעמים וטקסטורות מהירך האחורי של העגל. צבעה עמוק וסמוק עד כדי סגלגל, החוץ שזוף, והטעם מרהיב ומסקרן בגווניו. עוד חלפנו על פני לבבות עוף רכים וטעימים, צלע כבש שגורמת לנשוך שפתיים, חזה מולארד עשוי לעילא ולעילא, ופיסות שוק טלה נהדר. ואז, לגרנד פינאלה של הגרנד ארוחה, הגיע לו גם נתח מדהים של פילה בקר, ועליו נתח מצוין של כבד אווז. טורנדו רוסיני, נקרא שיבוץ פיסות ההנאה הצרופה הזה. טורנדו, על שום שמו של החלק המשובח של פילה הבקר, ורוסיני על שם המנצח האיטלקי חובב הגסטרונומיה, שעמו אני מצטער שלא נפגשתי לארוחה. (אולי בגלגול הבא).

על גחונינו הגענו מרוצים לאחרונות הנהדרות. פאווה א-לה מונדיאל, קינוח ברזילאי אותנטי, הורכב מביסקוויטים, קרם וניל נהדר וקציפת קוקוס, עוטר ברוטב פירות יער חמצמץ, שהשתדך אליו באופן נהדר, וליד, סורבה פירות יער, פסיפלורה ולימון, צינן, רענן וחתם היטב את החוויה המתוקה.

כפי שהבנתם, חווינו חוויה כיפית ומאד טעימה. אם תרצו, בפרץ חברתי רם ונישא, אני מוכן ליטול על עצמי הובלת מחאה עד שיוקם סניף של "קאזה דו ברזיל" גם באזור המרכז. לקינוח הכתיבה בחרתי דווקא במשפט לא שלי, שאולי ינעל בצורה הטובה והפשוטה ביותר את הכתבה. תוך כדי ארוחה, בעודנו נושכים מעדנות בבשר וממצמצים הנאה, סיננה בקי בין ביס לנגיסה: "אחחח... כל כך טעים פה. ממש מרגישים את האהבה לבשר."
מאת: רועי שטיינברג
"קאזה דו ברזיל" – אהבה יוקדת לבשר!
כמה חבל שלמסעדת "קאזה דו ברזיל" יש רק סניף באילת. כמה מצער שכזו חגיגת בשרים מפוארת נגישה לכל תושבי המדינה רק כשהם יורדים אל עיר השמש הנצחית. ובכל זאת, אם אתם בסביבה – שלא תפספסו אותה! "קאזה דו ברזיל" – מסעדת בשרים נדירה.
OK – אני טיפוס וורבאלי. מאד. בדרך-כלל אין לי בעיה לקום, לשבת, יודעים מה – אפילו לישון, ותוך כדי לשטוח טיעונים 'סבירים פלוס', שיעבירו את המסר לא רע. הפעם, כך נראה, מרכז הדיבור שלי נאלם ורוחי חגגה. מה זה חגגה? לו הייתם יכולים לראות אותה, הייתם וודאי צופים ברוח להוטת התרגשות, מסוחררת בתעצומות הנאה. זה נשמע לכם מוגזם? חושבים שהפרזתי במליצה? שאולי, חס ושלום, לא עלינו, לקיתי בנפשי הסחופה? עזבו. אני מפציר בכם, לכו ל"קאזה דו ברזיל" האילתית, בבקשה. לכו התענגו על חוויה נהדרת של אירוח, ריח וטעמי עונג בשריים נון-סטופ, או לפחות עד שהרמזור על השולחן משנה את צבעו מירוק לאדום.

טוב, לאחר שנרגעתי מהתלהבות הפתיחה, בואו נעבור לתיאור יותר רגוע ומסודר. כבר מראש אני מזהיר, התאהבתי במקום, כך שהשתפכות נוספת עוד צפויה. בכניסה הצפונית לאילת, ליד מלון נובה ותחנת המשטרה העירונית, נחה לה מיני הסיינדה ברזילאית קסומה, באווירה כפרית מצוחצחת שמספקת חווית בשרים עילאית, נקודה! העיצוב, התפאורה, השירות הנהדר (איב, היית מתוקה מאד), האטמוספרה, המוסיקה והאוכל, יוצרים חוויה קולינארית בלתי נשכחת, ומאד מאד נעימה. ב"קאזה דו ברזיל" מגישים לצלחתך 5 מנות פתיחה וכ-15 סוגי בשרים מיוחדים, איכותיים ובעיקר טעימים, כפי תאוותך, וללא הפסקה.

מנות הפתיחה, שהוגשו כלאחר כבוד לשולחן שאליו הסבנו – בקי ואני, כללו אורז לבן מאודה, תפוחי אדמה קטנטנים וחמודים עשויים בתנור עם עשבי תיבול, תבשיל צ'ילי קון קרנה פיקנטי, שהוא תבשיל שעועית, פלפלים ובשר בקר טחון, שהיה הטוב שטעמתי מאודי, סלט חסה עם שרי ופרוסות בצלצל סגול ברוטב ויניגרט מוצלח, ולחם ברזילאי, שהתגלה כלחמנייה פריכה ממולאת בבשר בקר טחון וטעים. לצד כל אלה נלוו שתי פנכות עם רטבים מצוינים. האחד, רוטב ברביקיו אדום-כתמתם, המתאים במיוחד לבעלי הכנף הצלויים, והשני, גולת הכותרת, רוטב צ'ימיצ'ורי מדהים, שבשבילו הייתי יוצא לכבוש עכשיו את ארגנטינה, ושומר אצלי את המתכון הסודי בכספת חבויה עמוק מתחת לאדמה.

לאחר שנשנשנו ממנות הפתיחה, נחשפנו לאיש ולאגדה. אומברטו טוקוס, השף בהא הידיעה של מסעדת "קאזה דו ברזיל". אומברטו, איש גדול בעל ידי פלא, חיוך רחב וצמה ארוכה, ברזילאי ברמ"ח איבריו ושס"ה גידיו, הוא נצר למשפחת קצבים. בין חיתוך הבשר לצלייתו, מפליא אומברטו באישיותו הססגונית, ומשלהב את האורחים בצרורות של שירים חמודים ומשפטי מחץ לרעבים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על