מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


עד שאלו הגיעו לשולחן, זוגתי (לחיים ולאותו ערב מוצלח) ואני פשוט התמסרנו למקום: מדובר בעצם בביסטרו-בר שעוטף את יושביו באווירה ביתית. הסטודנטים החיפאים יושבים על הבר ומזמינים עוד ועוד מהחביות, והשולחנות הגדולים יותר מנצלים את גימיק "החבית הפרטית" המוצלח. מדובר במתקן למזיגה עצמית המכיל שניים וחצי (!!!) ליטרים של בירה, ויושב בגאווה באמצע השולחן, רק תפתחו את הברז. הקהל המבוגר יותר נהנה מאוכל טוב כמו סטייק אנטריקוט משובח, ברוטב חרדל ושמנת, בליווי תפוחי אדמה אפויים ופריכים (אני!) או טורטייה במילוי בשרים (טלה, כבש ופרגית) על מצע של עלי ירק רענן וטחינה. את שתי המנות האלו קשה לתאר במילים, כנראה שאותה אווירה חמה שהמקום משרה על יושביו, יחד עם אלכוהול וחבורה של אנשים טובים, הופכים את הסעודה במקום למשהו יותר פתוח ופחות סגור ופלצני (מה שקורה ברוב הביסטרויים בעיר).

את הבחירה של הקינוח לקח על עצמו תמיר. כלכלן צעיר שהגשים חלום, ויחד עם שלושה שותפים שהגיעו מהבוהמה החיפאית פתח את המקום הנפלא הזה. בזמן שהרשינו לעצמנו להתענג על מלבי חלווה (איך לא חשבו על זה קודם?!), תמיר נתן לנו סקירה קצרה על "כרמלה" שלו – בחצי השנה שהיא פועלת, הגברת החיפאית מושכת אליה סטודנטים צעירים וקהל איכותי ומבוגר יותר לערבים ישראליים, הופעות ג'אז, Happy Hours ועוד. זה המקום לציין שמומלץ במיוחד להתקשר ולברר על אותן הופעות. "כרמלה", על כל 150 יושביה, היא אחת האופציות היותר טובות לערב של אוכלים, שותים ושומעים מוזיקה. חובה לבוא!
מאת: יואב ויטריאול
"כרמלה-בר" – נגיעה אחת רכה
ההיצע הקולינארי והטרנד החדש-ישן של ביסטרו, שתפס תאוצה, לא משאיר מקום לטעמים חדשים. אלא אם כן אתם מתעקשים ומגיעים ל"כרמלה-בר", הביסטרו השולט במרכז הכרמל בחיפה. ובצדק!
מסעדה: כרמלה בר
שדרות מוריה היא אולי השדרה ההומה יותר בעיר. אין ספור פאבים, בארים, מסעדות ובתי קפה צצים להם כפטריות שלאחר הגשם. דבר שלא הפריע לתמיר ושלושת שותפיו מכרמלה-בר להפתיע את תושבי האזור וליצור עבורם משהו עם נגיעה אחרת. את הנגיעה הזו, שכל-כך חסרה בשאר המקומות שבעיר, אפשר למצוא בקלות כבר בכניסה למקום.

בחיפה, כמו בחיפה, כל מסעדה או ביסטרו-בר ניחנים בטאץ' פאבי. הרבה עץ כהה, אלכוהול משובח וכמובן בירות. ובכרמלה, לא מביישים את המסורת החיפאית אבל איכשהו הכל נראה אחרת. עיצוב ייחודי בעץ, פינות הסבה כמו בדיינר אמריקאי, גופי תאורה מקסימים, מראות עם חיתוך מיוחד המקשטות את הקירות... את המקום עיצב כנראה אומן.

בקשר לבירות... אלה תגענה לשולחנכם רק בכוסות של שליש וחצי. כן, ניחשתם נכון, אך ורק חביות. סטלה, גינס, הוגרדן ועוד. את הבירות עוטף שלל מכובד של אלכוהול טוב כמו גלנים, קוניאקים, וודקות ומה לא. אז את הערב הנפלא שלנו ב"כרמלה" התחלנו עם סטלה וצ'ייסר של בושמילס, שהגיעו במהירות אופטימאלית לשולחן, יחד עם ההמלצות למנות ראשונות. כאן, קיבלנו את הנגיעות האלה שהזכרנו קודם, נו, אלו שמייחדות את ה"כרמלה-בר" מיתר המקומות: צ'ילי שרימפס בחלב קוקוס, המוגש בקערה מלאה של קינואה. לשילוב המוצלח הזה נוסף קורט כוסברה, שמעניק למנה טעם מיוחד שמשאיר לסועד ציפיות גדולות עוד יותר למנות העיקריות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על