מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


הכרמל מדיטרניאן הוא יין אדום יבש, איכותי, חדש וייחודי בנוף הישראלי. היין הינו בלנד המבוסס על זני ענבים ים -תיכוניים. זוהי תפישת עולם חדשה ומרתקת, שמתאימה במיוחד לאקלים הים-תיכוני שלנו. תפישה זו רואה לנגד עיניה את סגנון הייצור המקובל באזורי היין של דרום צרפת (עמק הרון למשל) ולאו דווקא את אזור בורדו, כפי שנהוג בדרך כלל ביינות הישראליים. הדבר בא לידי ביטוי הן בזני הענבים מהם מופק היין והן באופן הייצור שלו.

היין החדש, המושק בימים אלו על ידי יקבי כרמל, הוא צעד איכותי נוסף בכיוון מרתק זה. כמו באזורי יין ים-תיכוניים נוספים (שאטונף דו פאפ, פריורט) גם הכרמל מדיטרניאן מופק ממספר זני ענבים. היין הוא בלנד המבוסס על קריניאן מכרמים מבוגרים מאוד (בני 30-40 שנה) מאזור זכרון-יעקב. אלו הם כרמים בעלי איכות יוצאת דופן שהוכיחו עצמם כבר מספר שנים ביינות הסדרה האזורית. אל הבלנד מצטרפים גם שיראז (הידוע בדרום צרפת כסירה) מכרם רמת ערד, פטיט סירה מכרם מבוגר מאוד מהרי יהודה ופטיט וורדו מהגליל העליון. כפי שנהוג באופן מסורתי בעמק הרון בצרפת, נוסף לבלנד גם מעט ויונייה (שני אחוזים), אף הוא מהגליל העליון.

הקברנה סוביניון ספיישל רזרב 1976 המיתולוגי של כרמל היה אבן דרך משמעותית ביותר לענף היין הישראלי של הימים ההם. העתיד יגיד אם גם הכרמל מידיטרניאן צפוי להיות כה משמעותי, אבל כפי שזה נראה כרגע יש לו את כל הסיכויים להיות כזה.


לרגל השקת יין כרמל מדיטרניאן הינכם מוזמנים להיות מהראשונים להכיר ולטעום מהיין במכירה מוקדמת של מארז מיוחד באתר האינטרנט החדש www.carmelwines.co.il
מאת: מערכת ROL
Carmel Mediterranean 2007 - ים-תיכון חדש
יין חדש ליקבי כרמל הוא תמיד סיבה למסיבה, אבל הפעם מדובר ביין המיוצר מזני ענבים מקומיים בלבד, כמו שגידלו בארצנו לפני מאות שנים. אתם מוזמנים להכיר את כרמל מדיטרניאן!
מסעדה: יקבי כרמל
איזה הוא זן הענבים שהכי מתאים לנו? קשה כמובן להגיד, אולי אפילו בלתי אפשרי. בטוח שעדיין קצת מוקדם לדעת. למרות אלפי שנות ייצור יין באזורנו, הניסיון שלנו הוא בן 120 שנים בלבד, תקופה קצרצרה במונחי יין, וגם היא היתה מלאת שינויים ותהפוכות. והיין הוא בסופו של דבר עולם של למידה והתנסות אין סופיים כמעט.

בעשורים האחרונים מתאפיין ענף היין הישראלי במירוץ מתמיד לאיכויות. ואכן היינות הישראליים מעולים. הם מגיעים להישגים וזוכים לא פעם בהוקרה בינלאומית (הציון 93 למשל, שהעניק מבקר היין המפורסם רוברט פרקר ליער יתיר). מהפכת האיכות של היינות הישראליים אופיינה בעיקר בשימוש בשני זני ענבים שמקורם בבורדו שבצרפת – הקברנה סוביניון והמרלו. מאוחר יותר הצטרפו גם השיראז והשרדונה והסוביניון בלאן הלבנים. הזנים שהיו כאן לאורך כל השנים, חלקם ממש מתחילת מעורבותו של הברון רוטשילד בתעשיית היין הישראלית, נזנחו מעט. אולי כי רצינו להתחדש, להיות אופנתיים, בינלאומיים, קצת כמו כולם.

ייצור יינות פרמיום איכותיים מזני ענבים ים-תיכוניים, בדומה לאזורי יין מעולים בדרום צרפת וספרד, החל בארץ לפני שנים בודדות. הקריניאן Old Vines והפטיט סירה Old Vines, מהסדרה האזורית של יקבי כרמל, היו מהסנוניות הראשונות ועוררו עניין גדול בקרב צרכני היין בישראל ואפילו בעולם. ולמה לא בעצם? אלו הם זני ענבים שמגלים התאמה מיטבית לאקלים שלנו ומסתדרים מצוין במזג האוויר הישראלי. מעין חזרה למקורות, למשהו משלנו, מפה, ששייך לאזור שלנו ואפילו להיסטוריה שלנו, תכונות שהן אבני הבסיס של עולם היין.

צרכן היין הישראלי של השנים האחרונות הוא סקרן. הוא דורש איכויות לצד מגוון ועניין. בשווקי היצוא דורשים לצד האיכות גם ייחוד. רבים מיינות הקברנה סוביניון והמרלו שמייצרים כאן הם ללא ספק מעולים בכל קנה מידה, אבל קברנה סוביניון, מרלו, שרדונה וסוביניון בלאן מעולים יש בכל הארצות המייצרות יין בעולם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על