מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


המשכנו לעיקריות. מנה משובחת של ניוקי בטטה עם שרימפס הגיעה לשולחננו. הניוקי היו במרקם מושלם וממש נמסו בפה, עטפה אותם כמות נדיבה של שרימפס, ברוטב עגבניות, מלטף חך ומאוזן. טעמנו גם מנה של עוף לומברדי – חזה עוף עסיסי ממולא בגבינת עיזים נימוחה ועטוף בבייקון פריך, המוגש ברוטב בירה איטלקית כהה. שתי המנות היו טובות מאוד, מספקות, ובעיקר טעימות. הנוכחות האיטלקית המודגשת של מטבח ותיק וקלאסי יצרה חוויה מקסימה. את הארוחה לווינו בכוסות יין קברנה של טפרברג, יקב בוטיק מקיבוץ צרעה הנמצא בעמק האלה, הלא הוא נאפה-וולי הישראלי.

השירות המסור והידידותי נמשך, ושמענו בעניין עוד על השינויים שעברה המסעדה ועל האנרגיה שהשתנתה במקום. ובאמת, היתה איזו תחושה של משפחתיות נעימה באוויר, בהנחה שהמשפחה שלך היא של מאמות איטלקיות המבשלות מצוין, או של אמניות מוכשרות. המלצרים והמלצריות התנהגו בלבביות וקשרו שיחה עם סועדים שונים, והשף ערן דרורי הסתובב בין השולחנות וקצר מחמאות.

לקינוח התענגנו על פרפה טורינו – שכבות נאות של מרציפן ושוקולד מריר, ברוטב שוקולד חם, תות וקצפת (וכן, זה מושחת כמו שזה נשמע) ועל טרמיסו משובח וקלאסי, שזכה יותר מפעם אחת בתחרות הטרמיסו הטוב בת"א. הקינוחים והאספרסו הטוב חתמו ארוחה מקסימה ורומנטית, בתחושה איטלקית ואמנותית. יצאנו אל רוח הים הקרירה, אחרי שנים בהן לא חצינו את המפתן, כשעכשיו אנחנו – וגם אתם – יודעים סופסוף את הסוד של בוקצ'יו.
מאת: נדב לוי
כשאומנות ואוכל טוב נפגשים בפסח
מסעדת בוקצ'יו – האיטלקית הוותיקה השוכנת ברחוב הירקון בתל-אביב – עברה מתיחת פנים נעימה וממשיכה, כהרגלה מסתבר, להגיש ללקוחותיה ואוהדיה אוכל מושקע ואווירה נהדרת. זהו סוד קסמה
מסעדה: בוקצ'יו
כבר שנים היא יושבת שם, בחיבור בין רחוב הירקון לפרישמן, בדרך לים, בנסיעה לכיוון צפון העיר. השם מוכר לרוב מכרי, וכולם יודעים שזו מסעדה איטלקית ותיקה, אך רובם מודים במבוכה כי מעולם לא אכלו שם. כנראה שהסיפור שלנו הוא לא חוויה מקרית, כי אלה היו חלק מהטענות של הקואוצ'ר אלון גל, שהגיע לפני כמה חודשים לעשות תוכנית על המקום. הוא הציע שיפוץ שייפתח את המסעדה אל הרחוב ויזמין סועדים פנימה. התוצאה היא בר חיצוני מעץ, חלונות גדולים הצופים אל הרחוב והים, ופסל יפיפה של אישה שוכבת על המדרגות, כולם מזמינים אותנו פנימה.

בכניסה בר קטן, החלל הפנימי מתאפיין בסגנון קלאסי ופזורים בו פסלי נשים מקסימים העשויים מחמר ומברונזה, נעים בין החושני לרומנטי וטוענים את המסעדה באווירה מיוחדת. הפסלים הם כולם מעשה ידיה להתפאר של ניצה בן שלום, הבעלים הוותיקים של המקום. את הקירות מעטרים ציוריו מלאי החן של אבינועם קוסובסקי, צייר ורשם מחונן. אלו יוצרים במקום אווירה של גלריה קסומה. את התפאורה משלימים וילונות מלמלה לבנים, שטיחים קטנים ושולחנות ערוכים בלבן עם צלחות מעוטרות. אנו מתיישבים בפינה רומנטית, מוקפים בבקבוקי יין משובחים – מבחר עשיר של יינות איטלקיים וישראליים מהם נטעם בהמשך.

על השולחן מופיעה סלסלת לחמניות חמות, חלקן גליליות מחיטה מלאה, וחלקן עגולות ומתקתקות. אליהן מתלווים חמאה ומטבל עשבים ייחודי. בעוד אנו טורפים את תכולת הסלסילה עד תומה החלטנו אילו ראשונות לבחור מהמגוון העשיר. פתחנו בסלט פירות-ים, שהורכב ממולים, שרימפס, קלאמרי וסקאלופ על מצע בורגול גס ומיקרו עלים משובחים. הסלט לווה ברוטב ויניגרט-לימון מצוין שנתן תחושה של רעננות. פירות הים הוכנו כהלכה והרכיבים השתלבו היטב יחד ויצרו תחושה מענגת. חייכנו אחד לשני מעל הצלחת הגדושה והחלפנו מבטים של אנשים שגילו סוד.

המשכנו במנות איטלקיות קלאסיות, האחת היתה מלנזנה, שהורכבה ממניפה של חצילים, עגבניות מתקתקות ומוצרלה דה באפלו בגריל, בשילוב טעמים מנצח. השנייה, פורמטיני – מאפה גבינות צאן בפסטו ויוגורט. מנה זו אמנם אוורירית וגבינתית, אך פחות מרגשת בשל סגנונה המעט מיושן. בין המנות התפתחה שיחה ידידותית עם המלצר הקשוב והחינני, ושאלנו קצת על יצירות האמנות מסביבנו. במהלך השיחה נחשפו לפנינו חלק מהסודות שתוארו בפתיחה. הבטנו סביב – קהל מעורב של תיירים וישראלים מילא את המסעדה כולה, אך האווירה האינטימית אפשרה לנו להמשיך להחזיק ידיים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על