מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 28.06.2017


המוסיקה הנעימה והרגועה ברקע, השירות האדיב והמנות הראשונות המעולות רק הגדילו את המרחק בינינו לבין תל-אביב העיר. בזכות בוקצ'יו הפלגנו הרחק משם, שבויים בניחוחות ובטעמים. המנות העיקריות יצאו מן המטבח בדרכן אלינו: ריזוטו פירות-ים – שילוב נפלא של אורז עשוי בחמאה, שרימפס, קלמארי, מולים, סקאלופ, יין לבן, שמנת וציר. מנה מעולה, המצטיינת בשילוב ומינון מרכיבים מדויק להפליא. המנה השנייה שבחרנו היתה הרפתקנית הרבה יותר: סקלופיני בורגזו – שכבות שכבות של בשר עגל, בייקון וגבינת מוצרלה מותכת, כרוכות זו בזו, כאשר מעליהן רוטב שמנת, בלוויית ירקות אפויים. הטעם מקורי ונפלא, אך ראו הוזהרתם: המנה עשירה ביותר, ולהגדיר אותה כ"משביעה" יחשב כעלבון. הכינו הרבה מקום בבטן לפני שתזמינו אותה.

אכלנו, שתינו, פטפטנו. דקה לפני היציאה מהמסעדה והנחיתה חזרה בלילה הקיצי בעיר הגדולה, אותתה לי קיבתי כי היא זקוקה למנת הסוכר הקבועה שלה, כמו בתום כל ארוחה. ממגוון המנות האחרונות בתפריט, בחרנו במעדן החלבה ומרנג האגוזים, המתאפיין במתיקות כמעט בלתי אפשרית, פרפה טורינו – דואט שוקולד לבן ושוקולד מריר מכוסים בשכבת מרציפן, ופרפה קרמל, בעל מתיקות אין קץ. אבל הדובדבן שבקצפת היתה דווקא... הקצפת, שנמהל בה מעט ברנדי. מקורי, מקורי, מקורי. כן, כן, שוב הוכיחו לנו השפים של בוקצ'יו כי דווקא מהרכיבים השגרתיים ביותר ניתן להפיק את הטעמים המרתקים ביותר.

לסיכום, הנה לנו עוד הוכחה כי אפשר ליהנות ממנעמי החיים ומטעמים נפלאים גם מבלי לעבור בביקורת הדרכונים. בוקצ'יו, שבמשך 19 שנות קיומה זוהתה בעיקר כמסעדת תיירים אקסקלוסיבית, היא ללא ספק אחת מגלריות האמנות הבולטות למזון והסעדה. רוצו לטעום.
מאת: מורן פרי
השנים עושות לה טוב
"בוקצ'יו" היא יצירת מופת קולינארית ותרבותית, שמעניקה לאורחיה את האפשרות לשבת בלב תל-אביב ולהרגיש כמו באיטליה, עם חגיגת ניחוחות וטעמים מקוריים. אין פלא שהיא מהווה אבן שואבת לסועדים מהארץ ומחו"ל כבר עשרים שנה
מסעדה: בוקצ'יו
חובבי התרבות מבינינו בוודאי יזהו בקלות את השם בוקצ'יו כג'ובאני בוקצ'יו, הסופר איטלקי תאב החיים וחובב הנשים שחי בתקופת הרנסנס. יודעי דבר אף יידעו לנקוב בשמה של יצירתו המפורסמת, דקמארון. ובכן, חדשות לי אליכם: בוקצ'יו אינו רק סופר ומשורר. בוקצ'יו הוא גם שם דבר קולינארי.

בלב רחוב הירקון, מרחק יריקה מהטיילת הסואנת וממרכז העיר שאינה עוצרת לרגע, שוכנת הפנינה הקולינארית העונה לשם בוקצ'יו. המסעדה האינטימית, המעוצבת בסגנון כפרי ומעוטרת בעשרות יצירות אמנות מקוריות, מטיסה את המבקר בה, תוך שניות, למחוזות רחוקים המדיפים ניחוח איטלקי, בדיוק כמו בארץ המגף בה חי האמן בוקצ'יו שהעניק לה את שמה.

יצאנו אליה, אני וגלעד ידידי, לסעוד את ליבנו, סקרנים לגלות ולחוות טעמים חדשים. התקבלנו במסעדה בחיוך לבבי, התמקמנו ליד החלון הענק המשקיף אל הרחוב, ונתנו לבלוטות הטעם להתחיל לעבוד. פיזית הפרידה בינינו לבין ההוויה התל-אביבית רק זכוכית, אך מנטאלית היה המרחק בן אלפי מיילים.

ראשית הוגשה לנו פוקצ'ת הבית, מעוטרת בפסטו ובצל. מה כבר מיוחד בפוקצ'ה, תשאלו. מסתבר שהשאלה היא לא מה, אלא מי. או מי מכין, ליתר דיוק. הפוקצ'ה נאפית במקום, וכפי שגילינו בהמשך הערב, היא רק הפתיח לטעמים אותם מצליחים להפיק השפים ערן דרורי, ניצה בן שלום (שהיא גם בעלת המקום) והדס ורדימון מחומרי הגלם המשובחים והטריים שעמם הם עובדים. ולא היתה טובה מן הפוקצ'ה הזו כמתאבן להמשך הארוחה.

מתפריט המנות הראשונות המגוון בחרנו ברוסטיני – מנת סינטה צרובה. טעמה הקלאסי של הסינטה שופר פלאים בעזרת מגוון עלים ירוקים טריים ופלפלים קלויים. אלו שיוו למנה גוון חמצמץ מעניין ומקורי. לא הסתפקנו במנה זו בלבד, וביקשנו לטעום גם את פטה כבד העוף. ובכן, הפטה של בוקצ'יו היה לא פחות מהצלחה כבירה. את הצלחת עיטרו גרעיני רימון אדומים, סילאן תמרים חום-כתום, פרוסות לחם קלוי וכמובן, פיסת כבד העוף. אין ספק, חגיגה לעיניים. לא נותרנו אדישים ומיהרנו לטעום. פיסת כבד העוף הקטנה נעלמה כלא היתה תוך פחות משתי דקות, אך סביר להניח כי גם לו הוגדלה המנה פי שלושה, עדיין היינו מצליחים לחסל אותה. אין ספק כי סילאן התמרים המתקתק, המוכן במקום, היה המרכיב המנצח, ששדרג את הטעם בכמה וכמה רמות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7009 מסעדות במאגר
”  “ על