מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


אחרי שאכלתי בערך חצי מהסטייק אפשר להגיד שהתיאבון שלי כבר נחלש (וגלעד יודע כמה שאני לא פראייר בענינים של תיאבון...). המנה באמת היתה גדולה, אבל בכל זאת רציתי מאוד לטעום מהטורטייה. את האמת? היה שווה לתת מאמץ אחרון, כי היא פשוט הלכה כל כך טוב עם הבירה. הרטבים והבשר היו במקום, ובכלל, בשביל מנה כזו לא תמיד צריך לפתוח שולחן. לפעמים חצי טורטייה עם שליש גינס מתאימים מאוד לאלו שלא ממש רעבים, אבל כן צריכים לנהוג אחר כך.

בשלב הזה כבר כל מה שהיה חסר זה ג'קוזי, אבל החלטנו שלא מוותרים והולכים על הקינוחים. אני הלכתי על הסורבה, שמבחינתי הוא תמיד מתאים, בגלל שללא קשר לכמה אכלת הוא קל ומרענן. אהבתי במיוחד את הסורבה פסיפלורה, כך שחיסלתי אותו מהר ועברתי לבדוק את עוגת השוקולד החמה והסמיכה של גלעד, לפני שיגמור אותה, מה שלא היה סיכוי שיקרה, כי גם גלעד כבר התעייף בשלב הזה. העוגה, אגב, מומלצת בחום.

אחרי שסיימנו את הארוחה, את הסיגריה שאחרי, ואת מה שנשאר מהבירות, נשארנו לדבר קצת עם מרייה, ועוד הספקנו לראות את הבליינים של הכרמל מתחילים להתאסף מחוץ למקום. החלטנו ללכת הביתה ולתת את השולחן שלנו לחבר'ה אחרים, כדי שגם הם ייהנו קצת. מבחינתי מקום יפה, ארוחה טובה ומלצרית חמודה זה מספיק לערב אחד. כל מה שנשאר היה להתניע ולנסוע.
מאת: רועי שפר
"בראון" – לא על הדרינק לבדו
רוב הסיכויים שלחבר'ה החיפאים שביננו כבר יצא להיות ב"בראון" יותר מפעם אחת. הם מגיעים למקום בעיקר כדי לדפוק דרינקים עם החברים בפאב, שהוא סמל הבליינות של הכרמל. הגיע הזמן שניתן לכם טיפ קטן – שווה להגיע ל"בראון" גם כשאתם רעבים!
ל"בראון" הגעתי יחד עם גלעד, שהוא גם חבר וגם כתב של ROL. אלא שבכתבה הזו עשינו החלפת תפקידים קטנה: גלעד השאיר לי את הכתיבה, ונשאר בעצמו על תקן האורח. מכיוון ששנינו חיפאים לשעבר, נכנסנו בטבעיות ל"בראון" והתיישבנו כדי לפתוח שולחן. האמת היא שלא ידענו כל כך למה לצפות, כי זאת היתה הפעם הראשונה שבה הגענו ל"בראון" פשוט כדי לאכול...

מיד כשנכנסנו, אי-אפשר היה להתעלם מהאווירה השוררת בפאב המוכר לנו כל כך מהשעות המאוחרות של הלילה. הגענו בכוונה בתחילתו של הערב, לפני שמתמלא, כדי שנוכל להכיר את אופי המקום גם בזמנים שאנחנו פחות מכירים. הבר המרשים, הממוקם בחלקו הפנימי של ה"בראון", היה ערוך ומוכן לאורחים, אבל אנחנו בחרנו דווקא לשבת לצד אחד משולחנות העץ באמצע. יחד עם אור הנרות והאוויר של הכרמל אפשר היה להתחיל להתייחס גם לתפריט. וזהו בדיוק המקום להזכיר את מרייה, המלצרית שליוותה אותנו לאורך הערב. קשה שלא לחזור ל"בראון" רק בשבילה (בלי קשר לאוכל). למרות שהיא לא כל כך התלהבה מהרעיון שנשלב אותה בכתבה, בכל מקרה מרייה – הכתבה הזאת מוקדשת לך באהבה.

למנות ראשונות בחרתי כנפי עוף ברוטב ברביקיו וגלעד הזמין קרפצ'יו סינטה עם פרמזן. השילוב של הכנפיים עם הרוטב היה מיוחד, וכנראה שעשה את העבודה, מכיוון שגם גלעד התפנה מדי פעם מהקרפצ'יו לכנפיים שלי. באותו זמן ניצלתי את ההזדמנות כדי לבדוק את המנה שלו. הבשר היה מעולה, והשאיר בפה טעם של עוד. לי אישית מנות ראשונות אומרות כמעט הכל, ובדרך כלל הן הזיכרון העיקרי שלי ממסעדה. מהבחינה הזו המקום פשוט שיחק אותה.

אחרי שנחנו כרבע שעה, עזרה לנו מרייה לבחור את המנות העיקריות. החלטנו להזמין במשותף אומצת סינטה ברוטב פירות יער וטורטיית עוף מקסיקנית ברוטב סלסה. לי, כאחד שמשוגע על סינטה, היה ברור שאני מתחיל מהמנה הזו, ומה שאהבתי במיוחד מעבר לעובדה שהבשר היה חצי עשוי – בדיוק כמו שצריך – הוא הצירוף של רוטב פירות היער (שמזכיר קצת טעם של ריבה) עם הבשר הרך. מכל עשרות הפעמים שבהן אכלתי סינטה במסעדות, לא נתקלתי בשילוב כזה, והיה לי ברור שמהיום אני פשוט אחפש את הקומבינציה המנצחת הזאת בכל מקום שייצא לי להגיע אליו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על