מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


הפינצ'וס פסקדו הכיל 12 יחידות של קרוסטיני (3 מכל טעם), אנשובי, טפנד זיתים ופלפל קלוי, שנתנו פצצה של טעמים חזקים בפה של אנשובי וזיתים מול פלפל מתון ומאזן, וממש פתחו לנו את התיאבון. היו גם סדינים, ממרח עגבניות מיובשות וזוקיני קלוי, שעידן את מליחות הסרדינים אך נתן לנו עדיין את הטעם הנכון להבין שב"בוקדיו" עובדים עם חומרי הגלם הכי טובים, הכי טריים והכי ספרדים. עוד זללנו: סלמון מעושן, פסטו וזית שחור, שהיוו את הפינצ'וס היותר מוכר לחך הישראלי שנטרף חיש קל כאילו לא היה.

לא ויתרנו, וכמו השולחנות שלידנו הזמנו גם אנחנו קנקן סנגרייה. המוזיקה הספרדית התנגנה ואנחנו קצת קינאנו בשולחן הענק לידנו, שהיה מלא תיירים אוכלים, שותים וצחוקים יחד. אי אפשר היה לפספס – הם נהנו מאוד. דנה ממש שמחה שהבאתי אותה ל"בוקדיו" והתלבטה אם יש לה עוד מקום למנת בשר אחרונה לפני הקינוח. המטבח כשר, אז לא הייתה בעיה, לקחנו גם 'טרס קרנה' – פלטת בשרים קטנה של רוסטביף מעושן, נקניקיית צ'וריסוס ונתחי אנטריקוט לצד פלפלים קלויים, דלורית בתחמיץ וחציל קלוי. עם לחמניית בוקדיו בצד, כך נתנו קצת 'בשר' לערב הזה שלנו, וכל אחד רקחה לעצמה מעין פינצ'וסים קטנים של בשר וירקות. דנה הודתה לי שהזמנתי אותה, היא כל כך נהנית, היא אמרה, שזה לא יאמן. ממש מכל ביס ומכל טעם. אני, לעומת זאת, הודיתי לי שבאה איתי, והזמנתי לנו גם סופלה שוקולד עם סורבה תות וקוקוס. משהו מתוק לערב ספרדי אדיר שחווינו יחד. את האווירה, המוזיקה, השירות והטעמים לא נשכח, ואם כן – "בוקדיו" תקפיץ אותנו לספרד בכל פעם מחדש! יחי מלך ספרד!
מאת: מערכת ROL
הברקה של ממש
"בוקדיו" – הטאפאס בר הכשר בנחלת בנימין בתל אביב, קיים כבר כמעט שנתיים וזוכה להצלחה מסחררת. אכן מגיע כבוד למי שהעלו את לחמניית הבוקדיו הספרדייה ארצה והביאו אלינו את הנחת הזו
הכול התחיל לפני מאות שנים, כשמלך ספרד היה רעב במהלך הלחימות שלו ורצה לאכול משהו שלא יפגע ברמת הערנות ובתפקוד הלחימה שלו. אנשיו מיד דאגו לו ל'בוקדיו', לחמניית שאור טרייה ופריכה. הבוקדיו הוגשה למלך כל כמה שעות, כשבכל פעם גיוונו אנשיו במילוי אחר. כך המלך לא נשאר רעב וטעם טעמים שונים לאורך כל היום, וכולם היו מרוצים לכל הדעות. עברו שנים והבוקדיו תקעה יתד בטאפאס ברים השונים לצד הפינצ'וסים – פרוסות בוקדיו קרוסטיני עם פרוסת גבינה, דג או בשר, בתוספת ממרח תואם וירק. כך אפשר ליהנות מכל העולמות וכל הטעמים. ל"בוקדיו" – טאפס בר כשר, איכותי ופופולארי השוכן בנחלת בנימין בת"א – שני מטבחים מבודדים. האחד מוקדש לאוכל חלבי ולדגים והשני לאוכל בשרי, כך נשמרת הכשרות ואכן אפשר ליהנות מכל העולמות – או לפחות כל המטבח הספרדי.

דנה ואני היינו חייבות לקפוץ לחו"ל לזמן קצר, שעה-שעתיים זה הכול. כך קרה שקבענו לצאת ל"בוקדיו" ולפרוק את כל הלחץ שלנו בערב אחד, עם הרבה טעמים והמון סנגרייה. באותו ערב האמנו ש"בוקדיו" הוקם רק בשבילנו. נועם ובת חן המקסימים קבלו את פנינו בשוט סנגרייה ביתי. השקנו את השוט ונמלאנו טעמי פירות ארומאטיים. מיד הצבענו בחך ובחרנו בכוס ענקית של סנגרייה, שהרי אנחנו פה כדי 'לטוס לספרד' לרגע. רק לאחר שהגיעו הכוסות הענקיות ולגמנו לשכורה, התחלנו לעיין בתפריט. תחילה חשקנו בקצת 'פימיאנטה דה אספנה' – מיני פלפלים ממולאים בארבע גבינות ו'פינצ'וס פסקדו' על קרוסטיני בוקדיו. ביס אחד וחייכנו עוד יותר אחת אל השנייה, אחח כמה התחלות יכולות להיות יפות... גם כשפינו מלא סנגרייה מהממת יכולנו ליהנות מהקרמיות הרעננה של הגבינות במנת המיני פלפל הממולא. הפלפל עצמו היה חלוט ומקולף. לא כל יום נתקלים כזה ממולא מיוחד, שאפשר ליהנות ממנו במאת האחוזים. פשוט לנגוס בפלפל ולהרגיש את הגבינות מתפוצצות מתוכו. ממש עונג ספרדי!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על