מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


לראשונות בחרנו (אחרי לבטים רבים בין שלל המנות המפתות) את ה'פונגי קלדי' ואת ה'קלמארי פריטורה'. השמות האיטלקיים של המנות כבר פתחו לנו את התיאבון, אבל כשהגיעה אלי מנת ה'פונגי קלדי' החלה החגיגה האמיתית. מדובר בפטריות שמפניון שמולאו בגבינת צאן ארומתית ובעירית קצוצה, צופו וטוגנו בציפוי פריך, והוגשו בלוויית רוטב פסטו מצוין. המנה הזו היתה כל כך עדינה וטעימה שאני כמעט משוכנעת שבלילה האחרון חלמתי עליה. בן זוגי לארוחה שקע במלאכת האכילה של טבעות הקלמארי שלו, שטוגנו אף הן בציפוי פריך ונהנו מחברתו של רוטב איולי רוקפור משובח. רק אחרי שצלחות האוכל המקסימות שלנו הבריקו והתרוקנו לגמרי שבנו להבחין זה בזו ולפטפט, אבל בינינו – זה היה אך ורק על-מנת להעביר את הזמן עד להפצעתן של העיקריות אל שולחננו.

וזה הזמן להתוודות – יש לי חולשה ללזניות. ללזניות טובות, זאת אומרת. ולכן הבחירה בעיקריות היתה לי פחות קשה. התלבטתי לשבריר שנייה בין לזניית גבינות ופלפלים לבין לזניה עגל, אבל קל מהרה נפל הפור על השנייה, שנשמעה לי יותר מרתקת. אין לי מושג אם צדקתי – אני רק יודעת שהבחירה שלי הוכיחה את עצמה כלא פחות ממעולה. שכבות עלי פסטה נהדרים, במילוי בשר עגל טרי טחון, ברוטב עגבניות, ירקות שורש, יין אדום ובשמל התגלו מתחת למוצרלה המותכת, שבעבעה על פני המנה שלי. התיבול המקצועי, השילוב הנהדר עם הרוטב, ירקות השורש והבשר המשובח עשו את העבודה והותירו אותי משתאה ונפעמת. ממש כך. בן זוגי שהתקשה יותר לבחור הזמין לו לבסוף מנה מנצחת – טבעות פילה בקר ביין מרסלה. מדליוני הפילה ניצלו כראוי על הגריל, והוגשו עם רוטב המרסלה ההולם כל כך, כשלצידם מבחר ירקות מוקפצים. בלי בושה בכלל "גנבתי" לו מהפילה ונדהמתי מרכות הבשר, מטעמו הנפלא שהשתדך היטב לרוטב. אין לי ספק שהוא היה מרוצה מבחירתו, אפילו ששנינו הסכמנו שיש בתפריט של "פרנצ'סקה ביסטרו" עוד הרבה אפשרויות ומנות שאנחנו רוצים לטעום ולכן נבוא שוב בקרוב.

רגע... עוד לא סיימנו. למרות ששבענו (ויותר מכך) לא הרשנו לעצמנו לוותר על הקינוחים. טירמיסו אותנטי לגמרי, עשוי משמנת וגבינת מסקרפונה ובעל ארומת אספרסו, נטרף במהירות ופינה מקום גם לקינוח ענוג העונה לשם 'טוליפים' – גלילי וופל פריכים במילוי קרם שמנת וניל, ברוטב שוקולד ופירות יער. האם יש צורך להוסיף? פשוט משגע! אספרסו קצר חתם את התענוג וכל שנותר לנו הוא להיאנח, לפתוח כפתור במכנסיים, ולקבוע תאריך שיבה ל"פרנצ'סקה ביסטרו". במהרה.
מאת: מערכת ROL
פרנצ'סקה ביסטרו – בלה בליסימה!
פרנצ'סקה ביסטרו, מסעדה איטלקית מסוגננת, היא חוויה פשוט אחרת – אווירה חוצלארצית מפנקת ומושקעת, מטבח איטלקי מושקע ומעולה, ושפע עצום של אפשרויות. וכל זה ממש קרוב לבית, באזור התעשייה הישן בראשל"צ.
בקיץ הקרוב יחגגו ל"פרנצ'סקה ביסטרו" יום הולדת שנה. השם פרנצ'סקה אינו חדש במחוזותינו. מסעדת "פרנצ'סקה" המפורסמת מטיילת חוף הים בראשון-לציון היא כבר שנים מוסד מוכר ואהוב באזור, ואילו הביסטרו הצעיר הוא בן לאותה משפחה, ומנוהל על ידי אותן ידיים חמות, אוהבות ומנוסות. וזה כבר אומר המון.

בילוי ב"פרנצ'סקה ביסטרו" הוא תענוג וודאי. למן הרגע שבו באים בשעריו ניכר על המקום שהוא מבטיח ומקיים – תוכו כברו. על העיצוב המקסים של הביסטרו אמונה האדריכלית אורלי מאוטנר, והוא מציג שילוב חכם של סגנון ביתי חמים עם סטייל אירופאי-איטלקי. מאוטנר שמה דגש נוסטלגי בעיצוביה, וכך מתגלים בכל מבט נוסף עוד ועוד פריטים מסוגננים, כדוגמת רהיטי עץ לבנים, בובות חרסינה, כלי אוכל עתיקים מפורצלן, הניצבים מאחורי חלונות ויטרינה, קיר לבנים אשר מטפס אל תקרה גבוהה ומשרה חמימות מחבקת, טפטים מסוגננים ועוד ועוד. אין כל ספק שב"פרנצ'סקה ביסטרו" הוענקה תשומת-לב אינסופית לפרטים, גדולים כקטנים, והאפקט אשר נוצר בעקבות זאת בהרגשתם של אורחי המקום הוא משגע.

על מטבחה של "פרנצ'סקה ביסטרו" מפקד שף הבית, רם חכם שמציג בפני הסועדים תפריט כה עשיר ומלהיב שממש קשה לבחור ממנו... מגוון משגע של מנות ראשונות, עיקריות מצוינות, וכמובן, מיטב המטבח האיטלקי – פסטות, ניוקי, טורטליני, רביולי, לזניות ועוד, וכן פיצות העשויות בטאבון אבן איטלקי, ומבחר קינוחים מהפנט. בחרנו לפתוח ביין אדום המיובא מאיטליה ושמו ואלפוליצ'לה קלאסיקו סופריו. ליין הנהדר הזה, אשר מתיישן במשך שנתיים בחביות עץ אלון, יש ארומות פירותיות עשירות והוא מתרפק על החיך ומותיר את רשמיו עליו. אחר כך הוא מטפס בנינוחות אל הראש ועושה טוב. טוב מאוד אפילו. זהו! היינו מוכנים לארוחה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על