מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 12.12.2017


שפשפנו ידיים וציפינו לבאות (לא לפני שרבנו על כל פירור של הברוסקטה וחבל שלא הזמנו שתיים). מנת נקניקיות עגל לצד פירה וכרוב כבוש הגיעה אל גלעד. אני, לעומת זאת, פזלתי לעבר תפריט הבוקר, וקיבלתי את גולת הכותרת של "בטי ווייט": בוריקה – ביצה עלומה על בצק פילו ממולא גבינת עיזים ותרד, עם רוטב שמנת חמוצה ועירית מעל. התחלנו לאכול. הנקניקיות של גלעד היו באמת מעולות (עבודת יד). אני יודעת כי טעמתי. אבל הבוריקה שלי... אוי הבוריקה שלי. זאת התגלתה כמעדן מדהים. בכל ביס הביצה העלומה נטפה על הבצק הפריך והתערבבה עם גבינת העיזים והתרד האפוי, כשהכל מצופה ברוטב השמנת החמוצה. מעדן שכבר שנים לא טעמתי כמוהו. וכנראה שהשמועה על התענוג עשתה לה כנפיים כי במסעדה סיפרו לנו שתיירים מארה"ב באים בכל יום לטעום את המנה הזו! אפשר להבין אותם!
קינוחי "בטי ווייט" גם הם תוצרת בית ונעשים על-ידי דודתו של אלי, אז למרות שהיינו מלאים וקצת שיכורים מנחת ומיין, לא יכולנו לפספס את עוגת השמרים שוקולד-חלבה שלה ולא את פאי השוקולד. וטוב של החמצנו את החוויה הזו, כי בכל ביס התמלא פינו בטעמים שלא מוצאים באף מקום אחר. אפילו לא בניו-יורק.

אז בפעם הבאה שאתם מתגעגעים לתפוח הגדול אל תשכחו שיש לנו כבר פה את ה-כל! "בטי ווייט" תסגור לכם את פינת הגעגוע ותעניק לכם פיצוי מעולה על שנשארתם בארץ.
מאת: אודליה צדוק
משתבחת עם השנים
ברחוב פרישמן התל-אביבי נפתח לאחרונה ה"בטי ווייט" – בר שכונתי ניו-יורקי המשולב בגלריית תמונות מודרנית, ומגיש לאורחיו אוכל משובח בהשראת התפוח הגדול. ביקור במקום מבטיח הנאה מאיכות, טעם וסטייל חו"ליים משגעים 
אני מאוד אוהבת את ניו-יורק. בשנים האחרונות מאוד התחברנו וכשהזדמן לי, מדי פעם, נתתי קפיצה קטנה אליה. כיום, עם פחות ספונטניות באוויר, הגעגועים לאפרפרה האמריקאית שלי מציפים אותי וצובטים בלבי, אבל באין מטוס בהישג יד, אני זכרת שהעיר הטובה יותר מניו-יורק היא תל-אביב. וכשבא לי על ניו-יורק, יש לתל-אביב פתרון מעולה עבורי – אני קופצת ל"בטי ווייט", הביסטרו בר התל-אביבי שעושה הרבה כבוד לניו-יורק.

את "בטי ווייט" הקים אלי, גברבר צעיר עם סיפור חיים מסעיר שניהל לא פחות משבע מסעדות בניו-יורק. אך בעצם אלי ידע (ממש כמוני) שכמה שטוב בניו-יורק, בתל-אביב זה יהיה יותר מזה. הרי רק אם תחליפו את הפירות והירקות האמריקאים בישראליים כבר הטעם ישתפר פלאים. אז למה ללכת רחוק כשאפשר להביא לתל-אביב את ניו-יורק?! "בטי ווייט" כשמה כן היא. מסעדת ביסטרו לבנה, שמראה לניו-יורק מי העיר הלבנה באמת. על קירות ה"בטי ווייט" תמונות ומייצגי אומנות, פרי יצירתו של האומן צביקה חורש, ששוברים את הלובן בצבעים חיים ונותנים טאץ' עיצובי והרבה עניין לעין.

טסתי ל"בטי ווייט" עם גלעד ידידי היקר, שגם הוא רוחש אהבה משותפת לתל-אביב ולניו-יורק. הגענו ל"בטי ווייט" מצפים ומתרגשים. את פנינו קיבל אלי המקסים. אחרי התלהבות מהעיצוב ומפריטי האומנות תופסי העין, נתנו לאוכל קצת לדבר, כי הרי באוכל תל-אביב אלופה. ואכן גילינו במהרה שבכל הנוגע למנות, שנעשות על-ידי השפית קרן ששון – "בטי ווייט" מנצחת.

כדי להרגיע את רוחנו מההתרגשות, את בחירת האוכל והמשקאות הנחנו לאלי המקסים לבצע עבורנו, כי עם ניסיון וחמידות כמו שלו לא היה לנו ספק שהוא יודע יותר טוב מאיתנו מה אנחנו צריכים. לי נבחר יין לבן גוורצטרמינר חצי יבש (אוסטרליה) וגלעד התנחם ביין אדום פאלם קלאסיקו. השקנו לחיים – לחיי אלי, שיודע בדיוק לקלוע לטעמנו. היינות היו מעולים. לכל אחד שידך אלי את היין העדיף עליו, כאילו מדובר בטלפתיה. כמנה ראשונה קיבלנו ברוסקטת קפרזה ופלפל חריף קלוי עם בזיליקום. התחלה מופלאה לערב מקסים. כל ביס גילה שלל טעמים, עם חמיצות העגבניות מול הקרמיות של הגבינה והפריכות המעקצצת של הברוסקטה. זו הייתה מנה שאפילו איטליה יכולה לקנא בה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על