מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


לכולם היו פנים מודאגות ואני התחלתי לחשוב שמשהו איתי לא תקין, כי כל מה שעובר לי בראש היה שהמולים שלי מתקררים. בום ועוד בום ועוד בום נשמעו במרחק, וחזרנו לשולחננו יחד עם האחרים. וכאילו התארגנו מראש, כל הסועדים והבליינים, כולם החלו מצלצלים בניידים – אחד לאישה, השני לאימא, זה לבן לוודא שהכל כשורה וזאת לחברה. ורק אני מיהרתי למולים ולשייטל. "התגעגעתי", אמרתי להם בחיבה והמשכתי את מלאכת הלעיסה. אולי כל זה נשמע לכם לא סביר, אבל כשתנסו את "ברטי" תבינו אותי לחלוטין. משהו באוכל שם פשוט מדהים.
המנות הסתיימו להן ואחרי ליקוק האצבעות הבנתי שאיאלץ להיפרד ממנות הפתיחה, ושהגיע הזמן לעיקריות. בחרתי ללכת על מנה עם טוויסט ישראלי – דג ים בגריל עלי גפן וקרם שום. גלעד בחר לו לוקוס על ירקות מוקפצים. לשמחתנו אחרי טעימה ראשונה גילינו שהמנות שהגיעו אל שולחננו לא נפלו ממנות הפתיחה הנפלאות. הדג שלי עם קרם השום היה חוויה קולינרית מרעישה. שנינו זללנו ממנו. שילוב הטעמים העדינים והאיזון הכל כך עדין בין כל מרכיבי המנה הקסימו אותי. לא יכולתי לבחור משהו טוב מזה (ולשם ההגינות אני חייב להודות שזה שקר, כי כל מנה שם טובה לפחות כמו זו שבחרתי). מנת הלוקוס של גלעד הייתה מרהיבה. לרגע אחד מצאתי עצמי מצטער שתיכף שנינו נאכל אותה... אבל אל דאגה, זה נמשך רק רגע אחד שלאחריו גלעד ואני נכנסנו למלאכת האכילה בשנית. לקראת הסוף, אני חייב להודות, שנשברתי, כל כך הרבה אוכל וכל כך טעים. בקושי רב הצלחתי לגמור את המנה שלי, והנחתי לגלעד לסיים את הכל.

אחרי מנוחה קלה מהעיקריות כאילו שכחתי את הרגשת המחנק שכבשה אותי לפני רגע, והייתי מוכן להתנפל על הקינוח – תודה לאבולוציה על קיבת הקינוחים. אז הזמנו קרם גבינה ותאנים בגריל פחמים. מנה מהפנטת שלמרות שכבר היינו שבעים לגמרי התיישבה היטב בקיבת הקינוחים ונאכלה לגמרי אחר כבוד. התבוננו סביבנו – המקום הוסיף להתמלא בתל-אביבים שיצאו מהבית לבילוי של שישי, למרות האזעקה והטילים המאיימים. העיר ללא הפסקה המשיכה בשלה ואנחנו יצאנו מ"ברטי" לאוויר הצונן מוקירים לה תודה על שבהחלט סיפקה לנו הנאה צרופה ובטוחה.
מאת: עידן בר שי
טילים נופלים ואנחנו אוכלים
"ברטי" התל-אביבית המגניבה היא בעצם מסעפאב – מסעדה לכל דבר עם בר מגניב לכל סיבה שרק בא. יש ל"ברטי" אווירה וסטייל והיא מלאת בליינים וסועדים, אבל רק אחרי שתטעמו את מה שיש לה להציע תבינו למה. מדובר באוכל מופלא שאתם מוכרחים לפרדן לעצמכם
בלב ליבה של תל-אביב על רחוב קינג ג'ורג' יושבת לה אחת מפינות החמד היותר מגניבות של העיר, ברטי שמה. ושהשם לא יבלבל אתכם, לא מדבור כאן במסעדת פועלים משנות החמישים שלטפטים שעל הקירות יש צבע לבן חולה, אם כי עז יותר מגוון הבישול הדהוי. "ברטי" היא פנינה קולינרית וחברתית בלב העיר, מהעיצוב של המלחיות על השולחן ועד אחרונת המנות המוגשת במקום. הכל אסטטי לעין ולחך.
כבר בכניסה אתה מבין מה הולך להיות. המוזיקה שמקבלת את פני הבאים מתאפיינת במעין סבב תרבותי נפלא, שנע בין הודי לערבי לישראלי. החלטנו לבקר במקום ביום שישי, בשיאה של המלחמה האחרונה. למרות הפחד מההתקפה הדרומית שעלולה לפקוד את העיר בכל רגע, המה המקום אנשים והיה מלא ושמח. התיישבנו. המלצרית הביטה אלינו ושאלה לשלומנו, חצי מחייכת חצי דואגת, ואז הביאה לנו את התפריטים.

ההחלטה והבחירה התגלו כהרבה יותר קשות משציפינו. התפריט מציע אוסף של מנות מקוריות ושילובים גאוניים, שעוררו בנו תהייה איך שלא חשבו עליהם קודם. אחרי התלבטות קשה החלטנו – מולים, עגבניות, ארטישוק וצלפים; שייטל צרוב בבהרט לימון וצ'ילי; ספיחה – בשר בקר ותמרהינדי על מאפה בצק עלים; וכל זה מלווה בלחם הבית שנאפה במקום. גלעד, שבא איתי ל"ברטי", ואני החלטנו להתחיל בזה ולהחליט מאוחר יותר לגבי העיקריות. גם ככה רק בחירת מנות הפתיחה ארכה לנו כמעט שעה. כשהמתנו למנות המחשבה שעברה לי בראש הייתה רק שזו הדרך לחיות כשאתה מאוים מסכנת טילים – אם יאבד לנו מזלנו לפחות אכלנו כמו צריך. מהמבט על הפנים של גלעד הבנתי שגם הוא חשב כמוני.
ההמתנה הקצרה למנות לוותה בשיחות שהדהדו מכל השולחנות על היכן היית באזעקה האחרונה, יחד עם פרשנות למצב במזרח התיכון. מדהים איך כולם הפכו פתאום לחכמים גדולים ולבעלי פתרונות לכל מה שקורה סביבנו, ורק אני הייתי עסוק בהתלהבות ממה שאני עומד לאכול... ואז, כשאני טרוד בצפייה, הגיעו המנות. חבל שאיני יכול להעביר ריחות דרך הדף, כי הסנסציה הקולינרית שחוויתי הייתה מטורפת. כל המנות שהזמנו התגלו כמדהימות. אני לא יודע אם זה המצב הביטחוני או רעב קיומי של סטודנט, אבל עטנו על המנות כאילו אין מחר. טבלנו לחם ברוטב המולים, ביס מהספיחה, ולאיזון פרוסת שייטל צרובה בעדינות עם טעמי מזרח מרתקים. בין הביס השלישי-רביעי שלי שמתי-לב שאנשים סביבי מתחילים להתנהג מוזר. גלעד כבר קם מהשולחן וצעק לעברי – אזעקה עידן קום! אבל זה לא היה כל כך פשוט. האוכל של "ברטי" כל כך ממכר שבחיי ששקלתי לרגע אם לקום או להמשיך לאכול. החלטה קשה. לבסוף התגברתי על הפיתוי הקשה וקמתי. כמו בסרט סוריאליסטי הצטופפנו גלעד ואני בחדר קטן עם כל יושבי המסעדה ושוטפי הכלים והטבחים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על