מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


מנות הדגים העסיסיות הקיימות אצל "בני הדייג" רבות, קצרה היריעה מלהזכיר את כולן אך בכל זאת... אם נשמה קולינארית יש לכם לבטח תחפצו בדג מושט או בפילה אנטיאס, סיבס כמובן גם בורי לא נעדר מהמגוון, או גם הברבוניה, שהוא דג פופולארי. כולם טעימים במיוחד כשהטריות של הים ניכרת בהם במיוחד, וברור הוא שאצל בני הדייג כל דג הוא בן יומו. תוכלו ליהנות גם מפירות ים: שרימפס, קלמארי, מולים ומה לא. הללו מוגשים מטוגנים ברוטב חמאה, שום ויין לבן, שמן זית ושום.

אל תוך השפע הזה מתנקזת גם אחת החזיתות השוות בתפריט, זו שקשה לעמוד בפנייה... ניחשתם נכונה – הקינוחים! התרווחנו על הכיסאות והתמוגגנו מעוגיות שקדים, עוגה מרוקאית, מיץ שקדים מרענן ואספרסו עשוי היטב. כמה כיף במסעדה הזאת.

מצד שני, יש כאלו, והם רבים, אשר מעוניינים ש"בני הדייג" יהיה נוכח גם במטבחם, ולכן נוהגים להזמין ארוחת טייק אווי מפנקת הכוללת סיר קציצות דגים ל-5 אנשים (מעל ל-1200 גרם) בתוספת סלטים, לחמים ושתייה קלה (רק 150 ₪, מה גם ש-30 ₪ ניתנים בהחזר בעת השבת הסיר) – יאמי!

בני הדייג הוא איש צבעוני, מעניין ורב פעלים. גם דייג, גם בשלן. אחד כזה שיש לו לקוחות שהם דור שלישי עוד מימי נמל יפו. בני, מסתבר, גם שוחה בים, ונדהמנו לשמוע על מסלולי השחייה שלו מחוף אל חוף. הבקיאות במסלולים, במרחקים ובחישובי הזמן הסעירו אותנו. גילינו שהוא מתמצא בהם בדיוק כפי שהוא בקיא בסוגי הדגים ובכל המשתמע מהמקצוע הכה מיוחד – להיות דייג. הבטחתי לו שאצטרף אליו לניסיון דייג, אבל אני ספק אם אעלה משהו בחכתי. בני לבטח ייצלח הדייג יותר מאשר לי.

אצל "בני הדייג" הלקוחות מצביעים ברגליים. סועדים מרוצים תמיד חוזרים,. וגם אני ביניהם. המסעדה והמלצרים הנהדרים ממתינים לכם במקום במהלך השבוע מיום א' עד שבת מ-9:00 בבוקר (תיהנו מארוחת בוקר עשירה). המקום פתוח עד אחרון הלקוחות.
מאת: כרמית אופק
כיף לאכול דגים במרינה
"בני הדייג" הוא פשוט מותג הדגים המפורסם בישראל. בסניף ההר צלייני של המסעדה יש, כמובן, אוכל משובח שמבוסס על דגה טרייה, ולצידו שירות טוב ביותר וכל הקסם שיש למרינה להציע. תבלו!
יום שישי, צהרי היום, סופ"ש כבר בפתח. עוד לפני בוא הגשמים השמש ליוותה אותנו בתום יום העבודה. בזמן זה של השבוע העייפות כמעט תמיד מאיימת להשתלט עלי, אך לא ויתרתי לה, זאת מכיוון שלא יכולתי לסרב להצעה המפתה – צהרים אצל "בני הדייג" במרינה בהרצליה. גלעד ידידי הקולינארי התל-אביבי גם הוא לא ויתר על ההזדמנות, וכך דהרנו במהירות לכיוון המרינה.

מי לא מכיר את בני הדייג?! זהו הרי מוסד קולינארי וותיק בן 30 שנה. פעם הוא שכן בנמל יפו, לפני כ-8 שנים הוא פתח סניף במרינה בהרצליה, ומאז הוא שם יחד עם התפריט המדהים והדגים הטעימים. בני הדייג, דעו, הוא איש מרתק אשר הצחיק אותנו בסיפורי הדייגים שלו שצבר מימי ילדותו ועד היום. אי-אפשר שלא להישבות בקסם הקולינארי המרחף במקום הזה. כל סוגי המנות שטעמנו היו מהשורה הראשונה. טעמים אין סוף. והכל מול המרינה, הים, היאכטות, ותחושת החופש הנצחית. היה לנו כיף לעצור, ולו לזמן קצר, את לוח הזמנים הצפוף משהו של חיי היום יום, את המשימות שממתינות לנו במחשב, באייפוד ואיפה לא. הכל יחכה לנו, שהרי אצל בני הדייג ניתן לקחת פסק זמן אמיתי. ואכן זו הייתה הנאה צרופה מהאוכל הכה מיוחד, שהרי התפריט משובח מ-א' ועד ת'.

התחלנו את הצהריים בכיף, אני עם קרלסברג וידידי עם כוס יין הבית – יין לבן, סוביניון הגולן. השירות אצל "בני הדייג" היה נפלא. מיד כשהתיישבנו הונח על שולחננו אוסף רב של סלטים מגוונים, שהגיעו אחד אחרי השני. באמת שהשתדלנו לשמור מקום לעוד, ואתם יודעים מה, אפילו הצלחנו... מחירם של הסלטים שווה לכל נפש, אולם בעת שמזמינים את אחת מהמנות העיקריות בתפריט, אזי מחיר הסלטים כלול במנה. תענוג של ממש. אחדל מלמתוח אתכם ואדווח בהרחבה על אותם סלטים – סזיקי: גבינה לבנה עם מלפפון ושמן זית; איקרא; ביצי דגים עם מיונז; רצועות סלומון לקרדה; פלפלים קלויים אדומים; זיתים; טחינה עם גרגירי חומוס ושמן זית; חצילים פיקנטיים; עגבניות שרי; סלסה; חריף עם אנשובי; טבולה; כרובית; חציל רומני עם ירק; חציל עם מיונז; חצילים מטוגנים ופלפל חריף מטוגן. כל הטוב הזה הוגש לנו במהירות על ידי קובי המלצר, שעובד במקום מזה שנתיים וחצי ובקיא במיוחד ברזי המטבח והתפריט. בהמשך קובי פינק אותנו בחלה מתוקה, המוגשת בדרך כלל בימי שישי ושבת.

בעודנו נהנים מהנוף המרגיע של המרינה, קובי המלצר האדיב לא נח לרגע, והניח על שולחננו חריימה – דג בסגנון מרוקאי, אחד כזה שביס אחד מוביל לרבים אחריו, ועוד מטעמים לצידו. היו שם קציצות דג מטוגנות, שהזכירו לי ריחות מהבית, וקוסקוס עם קציצות דג, אוי כמה שהמנות הללו היו ערבות לחיך. כולן, אגב, הוגשו בכלי המסורתי: טאג'ין השומר על חמימות המנות.

ה?-היי-לייט של הצהרים נחת על שולחננו, דג בר-ים אפוי במלח גס (דג ים – מים עמוקים ממשפחת הלברק) שלו ארומה מדהימה עם טעם נימוח. הדג הוגש לנו יחד עם פרוסות תפוח אדמה דקות וקלילות וחציל אפוי. אצל "בני הדייג" כל דג טרי ורענן, שום דבר אינו תעשייתי, פשוט בריאות על השולחן. קשה לתאר את תחושת העונג הקולינארי שהציפה אותנו למראה הבר-ים, מנה גדולה שמחירה כמעט מצחיק.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על