מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


הסטייק הוא נתח אימתני גדול מידות ונפח. הבשר, שהוזמן במידת עשייה מידיום, שומר על עסיסיות בשרנית. מח העצם מוגש בכמות נדיבה, ורוטב הפלפלת הפיקנטי מחמיא לשניהם. מנה לקרניבורים בדמם, ושונאת הפחמימות מגרגרת בשביעות רצון. והפירה? אחח... הפירה. תוך שנייה אני מבינה שזהו אחד הממכרים שטעמתי ו/או אטעם. חובבי הכמהין ישמחו באותו פירה אוורירי וחמאתי המשובץ בהמון, אבל המון, חתיכות של פטריות כמהין. עילוי. הנורמאלית זוממת על מנת פילה מוסר, המוגש עם רביולי גבינת עיזים ברוטב פוטנסקה, אך סולדת מהמילה 'פוטנסקה' שמזכירה לה קללה איטלקית נפוצה. המלצרית מרגיעה אותה, מבטיחה לה שזהו רוטב המבוסס על עגבניות, זיתים, בזיליקום וצלפים. הנורמאלית מתרצה. דג המוסר נימוח ועדין, שכבת העור שנצרבה בגריל מוסיפה פריכות וטעם תוקפני שמשדרג את המנה. הרביולי חביבים, אך מעט חסרי ייחודיות, שממש מתבקשת לאור רמתן הגבוהה של המנות האחרות. רוטב הפוטנסקה קליל, נעים מרקמית ומלא בטעמים. הוא מתאים גם לדג וגם לרביולי, בזכות השילוב המנצח של עגבניות וצלפים. טעים.

אנחנו מקנחות בנפוליאון – נטיפי בצק עלים וקדאיף בזביון וניל, גלידת מקלות וניל בגלילת שוקולד לבן ותאנים מקורמלות. לעוינת הפחמימות, אגב, אנחנו קושרות את הפה והידיים (את העיניים השארנו דווקא חופשיות). לא קל לפרק את המבנה הארכיטקטוני המרשים שמוגש אל שולחננו. לרגע אנחנו מרגישות אשמה על הרס יצירת אומנות, אם כי רגשות האשם מתפוגגים להם במהרה עת אנו טועמות את המנה; התאנים המקורמלות מתובלות בעורמה והפיקנטיות שלהן עושה רק טוב לקדאיף הפריך ולגלידת הווניל הזרועה נקודות שנף.

מדושנות עונג ומפויסות יותר כלפי העולם האכזר אנחנו יושבות על הספות הנוחות ומתמוגגות מהשקיעה. מתמוגגות, כן. פתאום כבר אין לנו דברים ציניים להגיד. שונאת הגברים מתחילה לחלק ציונים מפרגנים לבחורים שחולפים על פנינו, כמעט מתאווה לשרוק לחלקם. אויבת הפחמימות אומרת שלא צריך להיות קיצונים בשום דבר בחיים, ושמדי פעם מותר לאכול אפילו בצקים. ורק הנורמאלית רוצה כבר לחזור הביתה, לשבת בשקט ולשקול, אולי הגיע הזמן להחליף חברות. בכל מקרה, ההופעה הבאה שלה ב"בנג'מין סיגל" – דבר שיקרה בעתיד הקרוב, קרוב מאוד – תהיה עם גבר.
מאת: יעל רייף
בנג'מין סיגל – המאפיונר הטעים מכולם
ב"בנג'מין סיגל", ביסטרו עילי ובר מסוגנן, הממוקם במגדל האופרה שבטיילת תל-אביב, תמצאו תפריט אקלקטי, עדכני ויצירתי. ביקור במקום ייקח אתכם למסע מרגש של טעמים מהמטבח המערבי והאסייתי, עם השפעות מזרחיות ומקומיות. מהמפגש הזה עם המאפיונר לא תחזרו מי שהייתם כשנכנסתם.
מזג האוויר ההפכפך מבלבל אותנו. מצד אחד, אי אפשר לצלול לתוך דיכאון חורף, להתחפר מתחת לפוך, להאביס את עצמך בשוקולד, להשמין, ואז להאשים את כל העולם בזה שאין לך חבר. מצד שני, קר מדי מכדי ללבוש ביקיני, להתלונן על העור הלבנבן, ולהתבכיין על הצמיגים שצצו בכל מני חלקים בגוף. לא קל.

מבולבלות וחסרות אונים צועדות שלוש בחורות בטיילת תל-אביב. האחת רוטנת בשל ענייני גברים, מקללת כל זכר שחולף על פנינו. השנייה מקוננת על (עוד) דיאטה שכשלה, מסננת "טפו טפו טפו" כל אימת שמוזכר שם של פחמימה, והשלישית – המתיימרת להיות נורמאלית – מתלוננת על החיים. מתלוננת, אבל משלימה. תשומת-לב רבה מושכות אנו, ובעיקר – השד יודע למה – מבטים עוינים. זאת שבדיאטה מציעה שנעצור לאכול, שהרי עשינו ספורט והגוף חייב לקבל את האנרגיות שאיבד. מאוכזבת הבנים מסכימה, זוממת לכלות זעמה בסטייק עסיסי, ואילו השלישית נוקטת יוזמה ומכוונת את חברותיה אל "בנג'מין סיגל", מסעדה יפיפייה הממוקמת במגדל האופרה ומשקיפה אל הים.

הטפטים על הקירות, צבעי השחור והלבן השולטים במקום, המנורות המיוחדות והספות הלבנות, כל אלה משווים למקום מראה של סלון פריזאי, ומייד אנו הופכות מלבנטיניות מצויות לנערות אירופאיות מכובדות ושיקיות. אחת מאיתנו אף מעטרת את דיבורה במבטא צרפתי קליל. כמו העיצוב, גם התפריט של הבנג'מין סיגל מתאפיין בתחכום. האוכל מושפע מהמטבח הטורקי והצרפתי, וממזג לתוכו גם נגיעות אסיאתיות, ואילו המנות מוגשות בכלים מעוצבים לעילא ולעילא. יפה.

מאוכזבת הבנים הולכת על סלט קינואה עם עשבי תיבול, פרחי כרובית, גספצ'ו עגבניות ולדר. הקינואה פריכה, פרחי הכרובית מוסיפים עניין לסלט, והלדר – אותו משמש מיובש שובב – תורם טוויסט של חמיצות לסלט. מנה טעימה ומעניינת. שונאת הפחמימות מזמינה סביצ'ה דג בלימון כבוש וזיתים סוריים עם ראשד, ארוגולה ושומר. הדג טרי ובשרני, משדר חמיצות עדינה בזכות הלימון הכבוש. הסלט הארומאטי של הראשד ושות' הוא חרפרף, נותן פייט הולם לסביצ'ה. מצוין. הנורמאלית בוחרת חציל ממולא בגבינת עיזים ורוטב עגבניות חם. החצילים מטופלים היטב וגבינת העיזים מעדנת את כל העסק. הנורמאלית מרוצה. מאוד.

תהליך בחירת העיקריות מלווה בהתלבטות לא קלה. מבחר לא קטן של מנות, פלוס תיאור מגרה, מגרה מידי, הופכים את המשימה לסבוכה. הפמיניסטית מתפקסת על הביג פנה עם נתחי חזה עוף, פטריות יער ובצלים בקרם צ'דר. מדובר בווריאציה ענקית של פסטת הפנה המוכרת, אך בגרסה קלה ודקה יותר. רוטב הקרם צ'דר מצוין, לא כבד או סמיך מידי. שתי חברותיה של הפמיניסטית שמחות לגלות במנה חתיכות גדולות של פטריות יער בשרניות ופוצחות בדיג פטריות עליז. הפמיניסטית משמיעה קול מחאה. רפה. המנה מתחסלת עד מהרה. מעריצת החלבונים זוכה בריב איי אנטריקוט 350 גרם ברוטב פלפלת מדגסקר, המוגש עם פירה כמהין ומח עצם. אנחנו מזדעקות. "פירה?!??! אחרי כל דיבורי השטנה על הפחמימות?!?!". בתנועת יד מזלזלת ובהרמת אף (בלתי מחמיאה כשמביטים עליה מזווית מסוימת), היא מעדכנת אותנו: "הפירה בשבילכן, אבל אל תעזו לגעת לי בסטייק". טוב.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על