מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


אבל לי היו עיניים גדולות. לעיקרית בחרתי סלטימבוקה – אסקלופ של עגל שמגלגל בתוכו, במקרה הזה, פרושוטו ומוצרלה ברוטב גרפה, בלסמי ודבש. השילוב, שנשמע מזמין (הפרושוטו עם הדבש, המוצרלה עם הגרפה והעגל שיתווך בין כולם), התגלה כמעט כבד מדי עבורי, אחרי זלילת צלחת מלאה בניוקי. בפעם הבאה איאלץ לבחור רק אחת מן המנות כנראה... ובכל זאת עניין השובע לא הפריע לי לשלות מצלחתה, וממנת מדליוני הפילה שלה, מדליון גם עבורי. הוא היה כה רך וקליל עד שלא הצריך סכין. מזל ששכנעתי אותה למדיום-רייר. אל תבחרו אחרת. על הפילה התיזו שמן עגבניות מיובשות ופיזרו מלח גס, שהקנו לו עוקץ וגאלו אותו מהאנמיות שגורמת לי להזמין אנטרקוט פעם אחר פעם.

קינחנו, בטירמיסו, שהיה מוצלח והוכן והוגש בקערה אישית, ובסמבוקה כפולה. ב'בליני' הפכו על פיו את המנהג להמתיק אספרסו במעט סמבוקה, והם מוסיפים אספרסו לכוס הסמבוקה הבוערת על מנת לכבות את הלהבות ולעדן את המתיקות. הצליח להם. נאמץ.

כשיצאנו את המסעדה מלטפים את הבטן, הבנתי מה מעניק תו התקן שהוזכר בפתיח. כמו בטרטוריה או באוסטריה, שוודאי נמצאת בקצה הרחוב השכן, ואתם חוזרים אליה שוב ושוב, אם כמובן אתם גרים בסיינה, הוותק של 'בליני' מבטיח שתדע מה תקבל בין אם לא היית שם שנים, או שביקרת בה רק לפני שבועיים. סוג של ביטחון שנדיר למצוא בלבנט ההפכפך. אוכל שמוכן בהקפדה לא מתאמצת (כי כשמכינים את אותן מנות במשך שנים, יודעים איך להכין אותן) והרגשה כללית שמקרבת אותך, טיפ טיפה, למקום שבו היית רוצה לחיות.
מאת: E.T.
בר מצווה ל"בליני" – החגיגה כולה שלנו
מסעדת "בליני" הוותיקה והמצוינת חוגגת יום הולדת ומוכיחה ששנים רבות של עשייה יציבה ובוטחת יכולות להעניק לנו הסועדים בדיוק את מה שעייפנו מלחפש בחיק המקומות החדשים – איכות ודאית וכובשת.
מסעדה: בליני
בעיר שבה אורך חייהן של מסעדות מזכיר את זה של צמחים חד-עונתיים, ותק מעניק תו-תקן משל עצמו. בימים אלו חוגגת מסעדת 'בליני' שלוש-עשרה שנות פעילות. חתיכת תו-תקן. יצאנו לחקור את התופעה הנדירה.

בין בנינים שהיו פה הרבה לפניך, עצי תפוזים שיהיו פה הרבה אחריך ופכפוך שקט של מים, בפינה הכי יפה של רחבת האבן במרכז סוזן דלל, ניצבת "בליני". מסעדה שמזכירה את המקומות האלה שכשנתקלים בהם בפיאצה דה-לה- לא-משנה-מה באיטליה גונחים בתענוג לא קטן ונעים. יש לה מנות איטלקיות קלאסיות, יש לה שירות קשוב שלא לוקח את עצמו ברצינות מביכה, ולא פחות חשוב – יש לה את שלוש הסיבות שהופכות מסעדה למצליחה: מיקום, מיקום ועוד פעם מיקום.

למנה ראשונה הזמינה אוהבת החצילים את החציל פרמז'ן, ואני, שרק לאחרונה שבתי מבסיס האם של הכמהין האיטלקי באומבריה, את הניוקי כמהין. אין על כמהין. החציל היה בדיוק מה שאפשר לצפות ממנו – מנה בסיסית, לא מתחכמת ומאוד טעימה. הניוקי, לעומת זאת, המריאו. לא היה שם כלום חוץ מניוקי עשויים ברמה גבוהה – לא דביקים ונדבקים, כפי שקורה לעיתים. אליהן חבר רוטב של שמנת עם מחית כמהין במינון שמילא את כל איברי הטעם בראש (ויש כאלו גם מעל מיתרי הקול ובתעלות השמע) בתחושה הלא-דומה-לכלום הזאת. אין על כמהין. את מה שנשאר מהרוטב ספגנו בפוקאצ'ה שירדה מהגריל ובהמשך עם כף. לעזאזל, ליקקתי את הצלחת הזאת. המנה, שהייתה מספקת מאוד בגודלה, התאימה בהחלט להגדרה מנה עיקרית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על